Mindfulness WorkplaceMT

WorkplaceMT is een wetenschappelijk onderbouwde en in de praktijk bewezen methode in het brengen van mindfulness naar de werkvloer. Met deze training wordt in zes weken de duurzame inzetbaarheid en het welzijn van medewerkers verhoogd. Door de praktische aanpak wordt de productiviteit én de creativiteit in organisaties en bedrijven vergroot. MindfulnessFabriek zet met deze training daarnaast in op verhoging van werkgeluk. De WorkplaceMT is een compacte, bewezen en hoogst effectieve methode om mindfulness specifiek tijdens jouw werkdag toe te passen met alle positieve effecten van dien.

Lees meer

Mindfulness Based Stress Reduction Mindfulnesstraining (MBSR)

MBSR staat voor gestandaardiseerde internationale kwaliteitseisen. Waar ook ter wereld, van Groningen tot New York, iedereen die een MBSR training volgt wordt geschoold in universele kennis en technieken. MindfulnessFabriek zet met deze training in op Vitaliteitsbeleid, in het bijzonder op het versterken van mentale veerkracht. De essentie van onze trainingen is dat er gefundeerde en praktische oefeningen worden aangeleerd die de deelnemers in hun dagelijkse leven (zakelijk en privé́) kunnen toepassen.

Naast onze incompany groepsmogelijkheden, kunnen individuele medewerkers in het hele land (en online) op open inschrijving deelnemen aan een van de groepstrainingen die wij aanbieden op onze locaties. Vanzelfsprekend behoort een individueel traject tevens tot de mogelijkheden.

Mindfulness oefeningen in het Mindfulnesstraining werkboek

Mindfulness MBSR Incompany

De MBSR mindfulnesstraining is gericht op het reduceren van stressklachten in de breedste zin van het woord. In acht weken krijg je inzicht in de manier waarop je met jezelf omgaat. Je leert afstand te nemen van je gedachten, emoties te beheersen en te luisteren naar je lichaam. Je krijgt bij MindfulnessFabriek volop handvaten aangereikt om mindfulness in je dagelijks leven te integreren. Zonder zweverigheid, met deskundigheid. Wat kun je verwachten?

  • Deze training is voor organisaties en individuen die werk willen maken van duurzame inzetbaarheid en mentale veerkracht volgens een aanpak die tastbare resultaten oplevert.
  • De benadering is evidence-based op basis van decennialang onderzoek. In onze trainingen zijn de nieuwste onderzoeksresultaten verwerkt.
  • Gedurende een periode van 8 weken volg je 2 uren training per week.
  • De inhoud van de lessen bestaat uit een passende combinatie van theorie en ervaringsgericht leren.
  • Je leert te werken met een combinatie van formele mindfulness-oefeningen en informele praktische technieken om middenin je leven te kunnen staan.
  • De tijdsinvestering voor het thuis oefenen bedraagt 30 minuten* per dag voor de volledige duur van de training.

*Een combinatie van 15 – 45 minuten formele mindfulness oefeningen en informele dagelijkse aandachtsoefeningen

Artsenfederatie KNMG over Friendly Reminders van MindfulnessFabriek:

In samenwerking met MindfulnessFabriek bieden wij onze aangesloten artsen elke 3e donderdag van de maand (in een doorgaans hectische week) aan om onder begeleiding van Cynthia van Mindfulnessfabriek de dag ‘mindful te starten’. Naast een aantal online praktische oefeningen krijgen we in dit inspirerende uurtje ook handige tips en tools om minder gehaast door het leven te gaan. We merken dat onze artsen dit moment als uitermate prettig en leerzaam ervaren.

Team Mindfulness Training incompany/online
Onze mindfulness trainers zijn hoog opgeleide professionals, psychologen en therapeuten, aangesloten bij de beroepsvereniging van mindfulness trainers – VMBN.
Dorien
Dorien is opgeleid als Hotelmanager en Facility Manager en heeft diverse coach- en trainingsopleidingen gevolgd op het gebied van Mindfulness en ACT. Sinds 2016 is ze in de hoogste categorie geaccrediteerd bij VMBN, de beroepsvereniging voor trainers van mindfulness-based programma’s. Dorien werkt bij ons als trainer en programmamanager. Haar werkzaamheden bestaan uit het ontwerpen van masterclasses, trainingen en e-learning modules om duurzame inzetbaarheid in het bedrijfsleven te vergroten. (Meer) Zelforganiserend gedrag staat hierin centraal. Zij doet dit omdat de vaardigheden van mindfulness en ACT haar enorm veel rust en inzicht brengt over hetgeen waaraan ze haar tijd wil besteden. De ruimte, energie en voldoening die dit oplevert wenst zij ook anderen toe.
Arjen
Arjen Hartsema daagt als ervaren trainer en teamcoach mensen uit om met humor, nuchterheid en een frisse blik naar het leven te kijken. Arjen geeft B2B-traingen in groepsverband, coacht leidinggevenden en is directeur van MindfulnessFabriek. Zie ook www.arjenhartsema.nl VMBN Reg. 2016892
Mariëtte
Mariëtte is zeer ervaren als (online) mindfulness trainer en therapeut. Zij is een van de pioniers op het gebied van individuele mindfulnesstraining en mindfulness coaching. Zij heeft meegewerkt aan de ontwikkeling en verbreiding van deze disciplines in Nederland. VMBN Cat.1 Reg. 2013429
MindfulnessFabriek geeft mindfulness trainingen incompany, zoals bij PostNL en UWV

Wil jij het werkgeluk en de mentale balans van je medewerkers vergroten door een Incompany Mindfulness Training?

Laat het ons weten. Er is volop wetenschappelijk bewijs dat onze mindfulness trainingen Workplace MT en MBSR je medewerkers helpen om meer ontspanning te ervaren en meer regie te voeren over hun werkzaamheden. Het geheel draagt bij aan plezier en werkgeluk aan de individuele werknemers en op de werkvloer als geheel. Dat zien we terug in de resultaten van de vragenlijsten die wij afnemen bij onze opdrachtgevers en in de beoordelingen van individuele cliënten. Informeer bij onze accountmanager Harrie Zonneveld wat mindfulness training MBSR, Mindfulness Workplace MT of een aangepaste training mindfulness voor je werknemers of collega’s kan betekenen.

Contact
Creëer meer ontspanning en regie met een mindfulness training voor het team

Neem nu contact op met onze accountmanager.