Stress, burn-out, uitputting, futloosheid, prikkelbaarheid, niet voor elkaar openstaan, lage productie en een hoog ziekteverzuim. Problemen waar je als manager of eigenaar bedrijf tegenaan kunt lopen.

Mindfulness én WerkGeluk in jouw bedrijf of organisatie

Door mindfulness als methodiek te koppelen aan dagelijkse taken en activiteiten in bedrijven en organisaties verhoog je het WerkGeluk bij je werknemers aanzienlijk. Individueel en collectief. Je kunt je voorstellen dat een verhoging van het WerkGeluk bij je medewerkers en collega’s absentie en uitval verlaagt, en plezier en bevlogenheid onder het personeel verhoogt. Het bespaart kosten en doelen worden sneller bereikt. Maar belangrijker nog, je maakt je mensen blij en ze willen niet bij je weg. En dat straalt weer af op anderen buiten je organisatie: klanten, leveranciers, sollicitanten en andere stakeholders. Te mooi om waar te zijn? Zeker niet. Ontdek hier wat MindfulnessFabriek voor jouw organisatie kan betekenen.

Neem contact op

vitaliteitsweek organiseren

Stress en afleiding verminderen, WerkGeluk vergroten

MindfulnessFabriek in Bedrijf kan je helpen stress te identificeren bij je medewerkers en het stress niveau te laten dalen. Bij individuele medewerkers, teams en de organisatie als geheel. We leren je collega’s hoe zij op een slimme manier met stress kunnen omgaan, zodat het algemeen welzijn wordt versterkt en het WerkGeluk wordt vergroot. (ja, met twee hoofdletters) Uiteraard voorkom je hiermee dat medewerkers burn-out raken. En je verhoogt de concentratie van je medewerkers waardoor de productie omhoog schiet. Mindfulness helpt om de aandacht te trainen. Wij vinden dat het leven te mooi is om gestresst rond te lopen. En dat onze samenleving wel wat aandacht kan gebruiken. Zullen we snel kennismaken?

Neem contact op

Gratis mindfulness e-book
Ontvang het gratis e-book Mindfulness in je mailbox, vol praktische tips en inspiratie.
  • Met deze inzending meld je je ook aan voor Mindful Insights, waarbij je elke werkdag een gratis meditatie ontvangt in je mailbox.

MindfulnessFabriek bij Cushman & Wakefield

Cushman & Wakefield is een vastgoed adviesorganisatie met 500 medewerkers, verspreid over tien kantoren in het land. De organisatie besteedt veel aandacht aan verbinding en sociale samenhang en aan gezamenlijke activiteiten. Door de pandemie moest er worden thuisgewerkt en werden sociale activiteiten opgeschord. De relatief jonge werknemerspopulatie moest wennen aan de nieuwe situatie van thuiswerken; zij misten een uitlaatklep en vonden het combineren van werk en privé erg lastig. Binnen Cushman & Wakefield ontstond de wens om aandacht te besteden aan mentale gezondheid en veerkracht. Daarom is besloten om medewerkers te laten kennismaken met mindfulness. Een no-nonsense, niet-zweverige, praktische aanpak was hierbij een voorwaarde.

Naar de volledige casus

1. We verduidelijken direct je hulpvraag

Na het invullen van ons online-formulier neemt onze collega Harrie Zonneveld contact met je op. Samen verduidelijken jullie de hulpvraag.

2. Je ontvangt binnen één werkdag een offerte

Hierin wordt duidelijk hoe ons aanbod positieve verandering teweegbrengt. Harrie is altijd beschikbaar voor overleg.

3. We bespreken praktische zaken

Voor optimale resultaten en efficiënte uitvoering volgt een verdiepend gesprek met één van onze coaches of trainers, nog vóór acceptatie van de offerte.

4. We gaan akkoord

Het voorgestelde programma wordt ingepland, de uitvoering en de resultaten worden gemeten en geëvalueerd.

Ervaar mindfulness, maak kennis met technieken die centraal staan in mindfulness training en krijg antwoord op je vragen.

Mindfulness Trainingen, incompany/online

De originele mindfulnesstraining Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) of de compacte, eveneens wetenschappelijk bewezen training Mindfulness voor Teams (Workplace MT). De trainingen Stress- en Burn-out Preventie en Stop met piekeren.

De jeugdhulpverleners hebben geleerd om de automatische piloot uit te schakelen. Daarnaast heeft de training ervoor gezorgd dat er echt met meer aandacht wordt gewerkt en meer rust in dagelijkse activiteiten wordt ervaren. – Gemeente Amstelveen

Ontdek de Trainingen

Herken stresssignalen en creëer een 'mindfulle mindset'

MasterClasses voor leidinggevenden, incompany/online

De MasterClass Stresssignalering & Gespreksvoering heeft als doel om jou als leidinggevende te leren hoe je stresssignalen kunt herkennen en hoe je medewerkers ondersteunt om stress te helpen reduceren. Onze andere MasterClass geeft je als leider een ‘mindfulle mindset’.

In deze inspirerende sessie verkrijgen we de tools om minder gehaast door het leven te gaan. We merken dat onze professionals dit moment als uitermate prettig en leerzaam ervaren. – KNMG

Ontdek de MasterClasses

Doe een mindfulness stiltedag bij MindfulnessFabriek

Mindfulle organisaties zijn gelukkige organisaties, en daarvoor heb je mindfulle werknemers nodig

Er wordt veel geschreven over WerkGeluk bij werknemers, leidinggevenden en organisaties. Een positieve bedrijfscultuur wordt vaak gebaseerd op positieve gedragsverandering van de individuele werknemer (want je kunt er zelf iets aan doen) en ondersteuning vanuit de organisatie (ook de leiding dient het anders aan te pakken). Hierbij wordt – zoals zo vaak – voorbijgegaan aan het feit dat niets zo moeilijk is als gedragsverandering. Als je daar niet de juiste tools voor hebt kun je een echte doorbraak op WerkGeluk wel vergeten.

Lees deze column

Onze collega Harrie Zonneveld neemt graag contact met je op

Harrie komt namens MindfulnessFabriek in veel bedrijven. Hij luistert, kijkt met je mee in je organisatie en denkt mee over concrete oplossingen. Stress verlichten en WerkGeluk vergroten is vaak maatwerk. Wil je een specifieke workshop of training incompany organiseren? Bespreek het met Harrie.

1. Vul eenvoudig het formulier onderaan de pagina in of bel rechtstreeks met Harrie
2. Harrie adviseert je, op afstand of op jouw locatie
3. Wij doen een passende aanbieding
4. Na akkoord gaan we aan de slag en houden we contact over de vorderingen

Bel of mail Harrie

Laat het alsjeblieft niet zover komen en leer hoe je op een slimme manier met stress kunt omgaan, zodat je je welzijn versterkt en weer met plezier en vol energie naar je werk gaat.

Uitval, spanningen, een negatieve cultuur, dat wil je niet

Elke organisatie is gebaat bij een positieve bedrijfscultuur met energieke, mentaal vitale werknemers die wat voor elkaar en de organisatie overhebben. Dat gaat alleen niet vanzelf. Niemand heeft op school geleerd om met stress te dealen en goed voor zichzelf te zorgen en anderen sterker te maken. Als je niets doet, als jij geen verantwoordelijkheid neemt, gaat het niet goed komen. Medewerkers vallen uit, spanningen lopen op en het kan zijn dat er een negatieve cultuur ontstaat. Bespaar jezelf de ellende en leer je mensen met stress om te gaan en optimaal te functioneren. Laat hen ervaren dat werk niet alleen deel kan uitmaken van hun identiteit, maar ook van hun geluk.

Vergroot WerkGeluk en mentale vitaliteit bij je medewerkers

Lichter leven met minder stress, het is echt mogelijk. Met mindfulness training MBSR train je je aandacht, waardoor je bewuster leeft en betere keuzes kunt maken. We willen niet direct beweren dat mindfulness gelukkig maakt, want geluk hangt van vele factoren af. Maar mindfulness brengt je zeker een heel eind in de goede richting.

Neem nu contact op

VERGROOT WERKGELUK EN MENTALE VITALITEIT

Contact
Verhoog WerkGeluk en mentale vitaliteit
Gun je medewerkers en collega's meer WerkGeluk met MindfulnessFabriek

Neem nu contact op met Harrie Zonneveld