8

“Het was fijn om anderen online te ontmoeten en tools aangereikt te krijgen om meer rust en aanwezigheid in je leven te creeren.”

10

“De online training heb ik als heel prettig en zinvol ervaren. Heel fijn en byzonder om in je eigen omgeving zo'n fijn samenzijn te hebben. Een mix van meditatie, toelichting/ uitleg , interactie en delen van ervaring. Je wordt vrijgelaten om wel of niet actief deel te nemen aan het gesprek of het delen van ervaring. Bree is een fantastische trainer, ze voelt heel goed aan waar de behoefte van de deelnemers ligt.”

9

“Deze 8 weken heb ik een kant van mezelf leren kennen én te accepteren die goed verstopt was. Ik ben veel minder streng voor mezelf en meer in het moment te zijn. De wijze waarop Bree ons heeft begeleid is hierbij heel erg belangrijk geweest. Respectvol, spiegelend en een ieder van ons zien. Heel waardevol.”

10

“De bijeenkomsten waren voor mij zeer waardevol door een mooie combinatie van inzicht geven, oefenen en reflecteren. Daarnaast werden de bijeenkomsten goed ondersteund door een cursusboek, filmpjes en losse meditatie oefeningen voor thuis. De trainer zorgde voor een respectvolle, veilige en plezierige sfeer tijdens de bijeenkomsten en was kundig in de begeleiding. En hij was als persoon heel vriendelijk en open.”

9

“De acht bijeenkomsten bevatten allemaal kleine pareltjes die in het dagelijks leven zorgen voor meer rust en compassie. Het meerdere dagen per week tijd besteden aan de oefeningen vergt enige discipline, ik hoop dit vol te kunnen houden. We hebben in een zeer plezierige groep samen gewerkt aan meer mindfulness in ons leven. Er was vertrouwen en respect naar elkaar. De begeleiding van Sijmen heeft daar zeker een grote rol bij gespeeld. Altijd zacht en warm aanwezig waarbij op passende momenten veel ruimte wordt geven aan diegene die dit nodig heeft. De theorie is eigenlijk op papier heel simpel, maar in de praktijk vergt het wel iets van je. Maar de resultaten, hoe klein ook zijn mij zeer dierbaar en geven mij veel.”

10

“Ik heb de training Compassie online gevolgd, begeleid door Marleen Pasmans. Ze was enorm betrokken en inlevend. Door haar expertise heb ik in de lessen welke ik kon volgen veel mooie inzichten gekregen. Ik zou wensen dat ik meer lessen had kunnen volgen. Ik zou deze training zeker aanraden, als vervolg wanneer je al bekend met Mindfulness.”

10

“De docent was rustig en aandachtig. Stap voor stap ontdek je veel over jezelf en je relatie tot je gedachten. Een hele fijne training!”

10

“In die 8 weken tijd heb ik veel geleerd. Sijmen heeft alle lessen ontzettend goed begeleid en het voelde ook vertrouwd. Als je kijkt hoe ik aan het begin van de cursus stond en dat vergelijkt met het einde, dat verschil is zichtbaar. Ik ben blij dat ik de training gevolgd heb.”

9

“De mindfulnesstraining was voor mij heel waardevol. Een mooie combinatie van zelfstudie van de theorie via het boek en beeldende filmpjes aan de ene kant en live oefenen in de groep onder kundige en warme begeleiding van Sijmen.”

9

“I really enjoyed the 8 weeks, which gave me a good moment to reflect, and re-engage in mindfulness. Appreciated the practical element of it in terms of putting into everyday life. It was also beneficial to do it in a group environment”

10

“Acht wekelijkse avonden in een fijne en kleine groep, veel openheid en bereidheid om gezamenlijk te leren en te ontdekken. We vonden bronnen van rust, van dingen loslaten die niet helpen, van compassie voor onszelf en anderen, van zelfinzicht en -confrontatie. Onder leiding van trainer Sijmen was dit een inspirerende en helpende ontdekkingsreis.”

9

“Ik heb de online MBSR-training gevolgd. Hierdoor was het goed haalbaar in mijn dagelijkse leven. Ik was benieuwd hoe dit zou zijn, maar het is goed bevallen. Doordat we veel oefeningen deden en er relatief weinig klassikale instructie was, kon ik er goed bijblijven. Het delen van ervaringen was duidelijk gericht op de oefeningen en werd door de trainer goed begeleid, waardoor het een helpend onderdeel van de training werd. Ik had er zelf meer uit kunnen halen door meer te oefenen tussen de bijeenkomsten door, wellicht had het geholpen als er in de bijeenkomsten hier meer aandacht voor was. De trainer was ervaren en kundig, heel prettig.”

7

“………….”

10

“Veel handige technieken geleerd over hoe om om te gaan met stres. En niet uit de automatiesche piloot te reageren”

9

“Ik kan nu beter mijn stress situatie en doemdenken herkennen, door gebruik te maken van o.a de drie minuten adempauze om een bewuster actie als respons te nemen zo. Bree als trainer ervaren als een zeer rustige luisterende trainer ervaren , voelde me op mijn gemak,veilg, ze kon mij goed triggeren met haar info,opmerkingen en haar neutrale houding als mindfull ervaren !”

10

“Een begeleider met veel passie en kennis, veilige omgeving, heb er echt wat aan gehad!!”

10

“Het waren 8 hele bijzondere weken waarin Sijmen je meeneemt in de wereld van mindfulness. Veel dingen vielen op z'n plek en het cursusboek is erg leerzaam. Sijmen laat je enorm op je gemak voelen en helpt je om op een laagdremlelige manier steeds een beetje bewuster te worden, je steeds meer in het nu te laten komen en de verbinding met je lichaam te herstellen. En dat is hard nodig in een hectische wereld waar prikkels overal op de loer liggen en je aandacht constant wordt gekaapt door externe kapers. Ik kan deze cursus dan ook van harte aanbevelen aan een ieder die wat minder in zijn hoofd wil leven en weer verbinding wil vinden met zichzelf en zijn of haar omgeving.”

9

“Ik geniet van de meditaties. Het doet me goed. Lichamelijk en geestelijk. Merk dat lichamelijke ontspanning en geestelijke veerkracht toeneemt. Dat is geweldig. Ik ben me regelmatig bewust van mindfulness en mijn reactie op dagelijkse zaken. Dan zijn er dingen die al jaren dieper weg zitten. Dat heeft meer tijd nodig. Er blijft nog een weg te gaan.”

9

“prettig, helder en gezellig”

8

“het geeft je handvatten om om te gaan met stressvolle momenten en je rust te pakken op de dag. hierdoor ontstaat focus met wat je op dat moment doet. het is zeker geen quickfix maar een tool om te gebruiken. jij maakt de keuze welke je gebruikt. het leren omgaan met tegenstrijdigheden tussen mindful leven en de eisen die wij ons zelf (en de maatschappij) ons opleggen is ook iets wat er mag zijn en geeft ruimte om bewuste keuzes te maken. niemand zegt dat het makkelijk is, maar het geeft je leven wel richting.”

8

“Het was een prettige en toegankelijke training om meer bekend te raken met mindfulness. Soms werd er in mijn ogen teveel gepraat, terwijl juist het ervaren en het uitvoeren van de oefeningen heel waardevol zijn. Tegelijkertijd begrijp ik dat dit ook lastig is met een groep waarbij de verschillen groot zijn.”

10

“Ik heb een hele fijne mindfulness training bij Martine gevolgd. Je gaat veel oefenen en krijgt daarnaast ook nog theorie over de oefeningen en hoe je zo mindful mogelijk met momenten in je leven om kunt gaan. Martine is naast de training ook heel betrokken en zelfs als je onverhoopt een sessie mist, dan wil ze je met al het plezier telefonisch op de hoogte brengen van de besproken stof en het huiswerk. Zodat je nooit de aansluiting hoeft te missen. Al met al 8 hele interessante en fijne weken gehad :)”

10

“Ik heb last van burn-out klachten met ook wat depressiesymptomen. Omdat ik van mezelf een vrij druk brein heb en zo snel overweldigd en gestresst raak, leek het mij slim om eens een mindfulnesstraining te volgen. Ik heb daarbij de volgende doelen voor mezelf gesteld: - Een rustiger brein weten te creeëren. - Mijn lichaamssygnalen beter te leren begrijpen zodat ik stress sneller opmerk. Dankzij deze training hebben allebei de doelen weten te behalen, en daarnaast iets wat misschien nog wel belangrijker is voor mij ook geleerd: - Hoe om te gaan met negatieve gedachten en gevoelens, en hoe deze te leren accepteren. Al met al dus echt een fantastische ervaring voor mij geweest die mij op vele vlakken heeft geholpen.”

10

“Ik heb een hele prettige mindfulness training gevolgd bij Kirsten. Haar kalme en respectvolle wijze wijze van training wekt direct een vertrouwde en veilige omgeving op. Zij is absoluut niet belerend maar creëert met haar enthousiasme interesse. Ze weet haar uitgebreide kennis goed over te brengen en wisselt 'theorie' af met eigen anekdotes, dit vond ik erg fijn. Dat ik de training als een openbaring heb ervaren en hier zeker mee door wil komt mede door de trainer.”

9

“De trainingen waren goed, relaxed en boden inzicht. Het is van belang dat je je 'huiswerk' doet. Dan wordt de training en reis. Kirsten is een goede trainer die haar vak verstaat.”

9

“De trainingen waren goed, relaxed en boden inzicht. Het is van belang dat je je 'huiswerk' doet. Dan wordt de training en reis. Kirsten is een goede trainer die haar vak verstaat.”

10

“Een verhelderende kijk op patronen in je leven. Je leert omdenken en tegelijkertijd leer je hoe belangrijk die self care voor het brein is.”

10

“Zeer praktische training, waardoor de noodzakelijke oefening en uiteindelijke toepassing in eigen leven wordt gefaciliteerd.”

9

“Hele fijne online training (ik heb klassiaal lessen volgen niet gemist) met een docent die duidelijk en rustig de basis van mindfulness uitlegt. Ik had niet hele goede ervaringen met apps maar had me toch met enige aarzeling aangemeld. De MBSR lessen bleken heel praktisch en down-to-earth te zijn. En dat spreekt me wél aan. En de warme en kalme stem van Renée draagt daar zeker aan bij. Ik heb nieuwe inzichten gekregen en er is voldoende oefenstof waar je ook na afloop goed mee uit de voeten kunt. Aanrader dus!”

8

“Wat zijn deze 2 maanden snel voorbij gegaan en wat heeft het mij goed gedaan. Een fijne groep mensen bij elkaar, ik heb mij veilig gevoeld om dingen te delen. Tijdens de 1e les moesten we opschrijven wat je wilde leren, je intentie. Ik had last van stress en een druk hoofd en slecht slapen, en mijn wens was om meer rust te krijgen en meer vertrouwen in mijzelf. Ik denk dat dit redelijk gelukt is, want er aan werken moet ik zeker blijven doen. Gelukkig heb ik de tools en dat is een fijn gevoel Dank Romy en dank medecursisten.”

9

“De training was een mooie mix van ervaren, stilstaan, erover praten en oefenen. Er mee bezig zijn en doen en de uitleg erbij helpt om alles helder te krijgen. De sessies waren op een prettig tempo, niet te snel en niet te langzaam. Cynthia is een prettige instructeur die veel vragen weet te beantwoorden en de kennis van mindfulness in pacht heeft.”

10

“Ik vond deze mindfulnesstraining zeer nuttig en zeker niet zweverig. Renee Piket geeft de training op een prettige manier en heeft een prettige stem. Ze begeleidt de trainingen op een prettige manier. De training begint en eindigt ze op de afgesproken tijden.Het mindfulnessboek dat je kunt ontvangen staat vol met praktische tips en oefeningen.Een aanrader voor één ieder die er voor open staat!”

10

“De cursus was erg goed georganiseerd met een duidelijke opbouw en structuur. De lessen waren online mogelijk waardoor het voor mij haalbaar werd om de training te volgen. De docente was uitstekend in staat om ook online een open sfeer te creëren en een groepsgevoel tot stand te brengen. Ook was zij erg goed in het bewaken van de tijd terwijl de hele les zij het gevoel van ruimte gaf en er geen enkele haast was en voldoende tijd voor vragen en delen van ervaringen. De docente had veel ervaring met mindfulness en het geven van trainingen. Voorafgaand aan de training ontvingen we als cursisten een werkboek met meer informatie per les wat erg prettig was. Ook stuurde de docente na elke les een e-mail met een korte samenvatting en het huiswerk. De docente zelf heeft de oefeningen ingesproken waar we mee oefenden. Dit gaf mij structuur en binding met de cursus door de week heen. Daarbij vind ik het heel prettig dat ik nu na de training kan blijven oefenen met deze oefeningen en kan teruglezen in het werkboek. Ik heb meer geleerd dan ik had verwacht en merk nu al duidelijke resultaten op dagelijkse basis. Ook heb ik de handvatten gekregen om te blijven oefenen. Ik vind het een prettig idee dat er meer cursussen zijn voor verdieping en oefendagen waar ik nog aan mee zou kunnen doen later als ik er behoefte aan heb.”

1

“Ik heb gebeld en specifiek gevraagd - ik heb best veel ervaring met mindfulness, welke cursus past bij mij. Ik krijg te horen dat een van hen cursussen juist voor mij is. 5 van 9 mensen in die cursus deden voor de eerste keer mindfulness. De hele cursus was gewoon a 'starter'. Het ligt verder in de descriptie dat je een datum kan kiezen voor face-to-face dag als onderdeel van de cursus. Ik heb een email gekregen dat ik in 6 dagen naar Amsterdam moet om de face-to-face dag te doen. Als ik die dag niet kan, moet ik extra 35 euros betalen. 1000 euros voor 8 online sessies was toch niet genoeg, MindfulnessFabriek???”

10

“Door het volgen van de 8-weekse mindfulness training voel ik meer rust in mijn lijf. Het leert mij te zitten met mijn ongemak en te ontspannen in het moment. Hierdoor ervaar ik meer ontspanning gedurende de dag. De wekelijkse bijeenkomsten hielpen enorm bij het proces, omdat je dan ook andermans ervaring hoort. Daarnaast was het fijn om samen te oefenen. Het was fijn om de training van Romy te krijgen. Ze heeft een hele fijne energie, kan goed luisteren en legt alles goed uit. Bedankt voor de prettige begeleiding!”

10

“Ik zou de cursus iedereen aanraden die graag kennis wilt maken met mindfulness. Je haalt echt uit de cursus wat je er in stopt. De begeleiding bij deze cursus maakt het verschil in hoe je het ervaart. Cynthia was een heel ervaren en begripvolle docente.”

8

“Erg blij dat ik deze cursus heb gevolgd: er komen allerlei verschillende tips en ideeen rondom mindfulness voorbij, zodat iedereen zelf kan kijken wat het beste voor hem/haar aansluit. Alles is gericht op praktische toepassing en ik merk na een aantal weken al zeker verschil. Vooral erg enthousiast over de trainer, die heel goed kan uitleggen en op een erg prettige manier de oefeningen begeleidt.”

8

“The course was very helpful and for the first time after many attempts, I feel I am able to meditate. There was plenty of helpful tips and I feel a positive difference nearly every day. The information was clear and well delivered with great guided meditations to try at home and videos as extra information on the subject.”

9

“Mindfulness was voor mij totaal nieuw en het heeft me veel nieuwe inzichten gegeven. De begeleiding van Marita heb ik als erg prettig, professioneel en deskundig ervaren!”

9

“Vanaf het moment dat ik de training begon, voelde ik me verwelkomd en ondersteund door de professionele en empathische trainer. Ze creëerden een veilige omgeving waarin ik me vrij voelde om mijn gedachten, gevoelens en ervaringen te delen. Gedurende de 8 weken van de training leerde ik belangrijke vaardigheden die mijn leven aanzienlijk hebben verrijkt. Ik ontwikkelde het vermogen om bewust aanwezig te zijn in het moment en mijn gedachten te observeren zonder erdoor meegesleept te worden. Dit stelde me in staat om stress en uitdagingen met meer veerkracht en kalmte te benaderen. Na de training ben ik vastbesloten om mindfulness voort te zetten en het verder te integreren in mijn dagelijks leven.”

8

“Duidelijke communicatie. Prettige en rustige trainer die je ruimte laat om wat te zeggen of niets te zeggen. Ondanks dat het via Zoom was, had je wel het idee dat je de cursus met de hele groep deed.”

8

“Tanya heeft een fijne rustige stem, dit helpt bij de meditatie momenten. Ze heeft aandacht voor ieders beleving en zorgt voor een ontspannen sfeer.”

10

“Ik heb de mindfulness training met Tanya als heel prettig ervaren. Tanya heeft een veilige (online) omgeving weten te creëren waarin mensen de ruimte kregen om ervaringen te delen met evenveel aandacht voor iedereen.”

9

“Cynthia, dank voor de fijne training. Helder, goed vormgegeven training. We hadden een fijne groep. Ik heb heel veel geleerd en ben er al mee aan de slag met het boek van jullie. Prachtige locatie en goede verzorging.”

8

“erg mooie locatie waarin rust en natuur aanwezig en mede bepalend waren. Het inzetten van 2 verschillende coaches voor de 2 dagen is minder ervaren. Prima coaches maar liever 1 gezicht voor de 2 dagen.”

9

“Het was een veilig leerklimaat. Tanya Reitsma geeft op een hele prettige manier les. Ze betrekt iedereen op een niet dwingende manier om dingen te delen. Ook voor de meditaties heeft zij een heel prettige stem. Ik zou de cursus zeker aanraden!”

10

“De training heb ik als zeer positief ervaren. Tanya is een fijn en kundig coach met een mooie stem. In de training heb ik nieuwe inzichten opgedaan en tools uitgereikt gekregen om met bepaalde situaties om te gaan. Het is een praktische training waar ik ook daadwerkelijk iets aan heb gehad. Geen zweverige bedoeling maar praktische en duidelijk.”

10

“Als zeer fijn ervaren, handige tools om mee aan de slag te gaan. Van kleine meditaties tot grotere meditaties. Romy bedankt !”

9

“Ik heb de training Mindclasses MBSR Plus gedaan en vond het een bijzondere en fijne ervaring. Ik ben weliswaar inmiddels wel flink beoefend op dit gebied en toch heb ik weer wat nieuwe inzichten opgedaan. De groep was fijn en het was ook fijn en leuk om de energie van Co-trainer Janneke Al erbij te ervaren.”

10

“Het helpt mij echt in het dagelijkse leven. Ik heb veel van de trainer geleerd en de groep. Er was een fijne open sfeer.”

8

“In het begin was ik best sceptisch over mindfulness, maar gedurende de lessen vond ik het steeds fijner worden. Ik heb een aantal kleine aanpassingen kunnen doen in mijn leven waardoor ik af en toe meer rust ervaar.”

9

“Het weekend is zoals je graag altijd wil leven. Met aandacht voor je gevoel. In plaats van altijd maar met je gedachten elders zijn. Het is duidelijk dat training geboden is.”

9

“Geweldige trainer voor een eerste kennismaking met mindfulness.”

8

“De cursus heeft me inzichten gegeven in rust vinden en bij jezelf blijven. Het trainen is daar echter een heel belangrijk onderdeel van en daar moet je wel voor open staan, klaar voor zijn. De cursus die ik gevolgd heb was online, ik vermoed dat je echt fysiek bij elkaar een betere ervaring zult hebben.”

8

“Ik heb de mindfulness bij Jose Jansen als zeer prettig en kundig ervaren. De sfeer in de groep, de verschillende sessies en de fijne persoonlijkheid van Jose hebben mij bewust gemaakt van een aantal zaken waarvoor ik deze cursus heb gevolgd. Met de verschillende oefeningen via de QR-codes kan ik in mijn tijd de oefeningen doen en de rust vinden die ik zo nu en dan zoek. Bedankt Jose.”

10

“Onlangs heb ik de online MCTa kunnen afronden bij Bree. Vanaf dag 1 ben ik zeer deskundig begeleid door een betrokken, goed opgeleide en bovenal zeer fijne therapeut die me teruggaf wat ik nodig had aan de hand van het huiswerk. Dat deze therapie ook online kon, was voor mij een uitkomst in verband met de anders grote reisafstand en het werkte prima. Bree heeft me begeleid bij een voor mij diep proces en ik heb nu de regie over het piekeren. Dat was echt andersom. Door de vakkundige aanpak en het precies juist op mij afstemmen heb ik dit resultaat kunnen behalen. Ik kreeg heldere instructies die soms confronterend waren en dat was ook nodig. Bovenal heb ik kunnen leren hoe ik de regie kon pakken en dat is gelukt. Ik ervaar het als een ware zegen dat ik ook in (heel!) moeilijke tijden nu met het piekeren kan omgaan en naar mijn hand zetten in plaats van dat het piekeren mij overheerste.”

8

“Het was een moment om elke week naar uit te kijken.”

10

“Ik heb de training op locatie door José als zeer prettig ervaren. Het vergt even een investering in je tijd voor een aantal weken, maar je krijgt tools mee waar je de rest van je leven je voordeel mee kunt doen in een maatschappij die alsmaar door raast. Oefenen in een kleine groep, waarin je de ruimte krijgt om te delen wat je wilt en als je dat wilt. José is begripvol, geduldig en zeer prettig als mindfulness docente.”

10

“Jacqueline is een erg fijne begeleidster. Ik heb deze cursus met plezier gevolgd en voel dat ik een groei in mezelf heb gemaakt op gebied van mindfullness. Hoewel het online vaak als een drempel wordt ervaren, wist Jacqueline met de nodige didactische werkvormen het interessant te houden. Dit deed ze met alle handigheid. Ook inhoudelijk heb ik nieuwe handvaten gekregen die ik toe kan passen. Door deze follow-up cursus zijn alle theoretische onderwerpen in elkaar gesmolten en it all make sense now! :-)”

10

“Goeie ervaring. Plezierig contact. Geluisterd en tips gekregen hoe ik mindfullness in mijn dagelijks leven kan gebruiken.”

9

“Op aanraden van mijn psycholoog in het herstel van ptss en depressie ben ik gestart met de MBSR training en vervolgens de Mindclasses. Hier heb ik kennis opgedaan die ik de rest van mijn leven kan inzetten. Zoals het erkennen en omgaan met verschillende emoties, gedachtestroom, zelfwaarde en compassie. Ik kijk er met een fijn gevoel op terug en het is een verrijking voor mij geweest om de training te volgen.”

10

“Ik had verwacht dat het heel zweverig zou zijn, maar ik liep tegen zoveel dingen aan in mijn leven dat ik er toch 'iets' mee moest. Ik had vrij snel door dat ik heel veel aan deze cursus zou hebben. Ik kwam er namelijk achter dat ìk wel goed ben, maar dat ik mijn gedachtes op een andere manier moet benaderen. Ook zag ik dat mijn gevoelens goed zijn en dat ik ze moet omarmen en ze mag voelen. Ik heb meer compassie voor mijzelf, oordeel minder en kan beter omgaan met stressvolle situaties. Niet omdat ik nou zo goed ben, maar omdat ik vanaf een afstandje naar de situatie kijk en hem omarm.”

8

“In een half uur de juiste handvatten meegekregen die ook nog realiseerbaar zijn. Bedankt Michel”

8

“Het is goed dat Renee bij het kennismakingsgesprek vertelde dat er elke dag ''huiswerk'' te doen is en dat dit essentieel is.Bij les 4 werd mij een beetje duidelijk wat Mindfulness voor mij betekend.”

9

“Fijne en degelijke cursus die je introduceert in mindfulness.Prettige en zeer toegankelijke docent.”

8

“Voor iemand die normaal alles vanuit de ratio bekijkt, was dit in eerste instantie enigszins uit mijn comfortzone. Onder begeleiding van Cynthia heb ik in een weekend een mooie basis kunnen leggen om met meer aandacht voor mens en omgeving in het leven te staan en beter te luisteren naar mijn eigen behoeften. Dank je Cynthia voor de rust en de inzichten die jij hebt gebracht.”

10

“Leuke oefeningen en fijne locatie”

10

“Erg verhelderend en helpend. Prettige sfeer en locatie. Dank, José!”

10

“Ik heb de mindfulness cursus als heel erg fijn ervaren. Ik heb erg veel nieuwe tools geleerd waar ik nog heel veel aan zal hebben. José heeft onze groep ontzettend fijn begeleid, waarbij er veel ruimte was voor iedereen. Er heerste een hele prettige sfeer tijdens de trainingen. Verder waren er veel verschillende oefeningen en onderwerpen die tijdens de training aanbod kwamen. Samenvattend zou ik je deze cursus zeker aanraden!!”

10

“Erg fijne training gevolgd bij José Jansen. Elke week keek ik weer uit naar de training. Fijne begeleiding, fijne meditaties, prettige ruimte en leuke medecursisten. José zorgde voor een veilige omgeving waarin je jezelf ook bloot durfde te geven. Luisterde goed en zonder oordeel. Ik heb veel over mezelf geleerd en ga de mindfulness zeker toepassen in m'n eigen leven. Ik raad deze training aan!”

10

“Deze training is voor mij echt een kickstarter geweest om bezig te gaan met mindfulness, mediteren en bewuster aanwezig zijn in het moment.De avonden geleid door José waren perfect. Duidelijke uitleg, ruimte voor het delen van ervaringen en verbreden van eigen inzichten, rustige geleide meditaties en een heerlijk kopje thee. Ik heb veel geleerd tijdens deze training en ben blij met de kleine groep waarin deze werd gegeven.Het boek is begrijpelijk geschreven en kan makkelijk als naslagwerk gebruikt worden.”

10

“Een fijne hernieuwde kennismaking met mindfulness onder de liefdevolle begeleiding van Tanya.”

8

“De mindfulness MBSR training is voor mij een heel aangename, leerrijke en rustgevende ervaring geweest.”

6

“Herhaling, oefeningen, toepasbaar in praktijk en wat theorie. Cursus brengt je veel bij”

9

“Ik heb me aangemeld, omdat ik tools wilde hebben om met stress en angst om te gaan. De oefeningen helpen mij en geven mij meer vertrouwen. Meer vrijheid.Ik vond de trainer, Tanya, erg prettig. Hele vriendelijke, lieve begeleiding. En ondanks de groepsles ook persoonlijke aandacht. Heel veel dank voor alles.”

6

“Ik zal eerst beginnen met het positieve deel. De cursus werd gegeven door een deskundige trainer op een mooie locatie. De trainer krijgt 5 sterren. Goede tips en handvatten om stress te verminderen. Na afloop van elke training kregen we een mooie mail met duidelijke instructies. De organisatie daarentegen is voor veel verbetering vatbaar. Het is vanaf het begin tot heden erg slordig georganiseerd. Een greep uit wat is voorgevallen: geen mail ontvangen voorafgaand aan de cursus. De data waren zonder overleg en informeren gewijzigd. Ik kwam hier achter door te bellen. Mails werden toen niet beantwoord. Hierdoor heb ik een bijeenkomst moeten missen. Ik kreeg ook geen informatie voor deel 2 van de cursus. Ook weer zelf moeten opvragen. Bij navraag bleek ik pas over een poos verder kan omdat alles volgeboekt is. Er is verder geen informatie beschikbaar over het verloop van deel 2. Ik kreeg destijds wel veel mails om mij aan te moedigen om de STAP-subsidie op tijd aan te vragen. Er werd mij in de mail gevraagd om een constructieve review te geven. Bij deze. Ik vraag aan de mindfulness fabriek om mijn kritiek ter harte nemen en het administratieve proces grondig te verbeteren. Ik had al maanden geleden mijn klachten geuit maar ik zie nog geen verbetering. Het is een behoorlijk prijzige cursus van € 1000 en daar past dit kwaliteitsniveau niet bij. Ik zet aanbevelen op ja maar wees voorbereid op een chaotisch proces. .”

8

“Kennis gemaakt met mindfullness door deze online curcus.”

10

“Verrijkende cursus waarbij je jezelf nog beter leert kennen en controle leert te krijgen over je gedachtes en gevoelens.Leuk groepsprocess, goed & afwisselend lesmateriaal, met daarnaast uitstekende begeleiding door Romy. Voelt goed aan wat er nodig is bij elke les.Zou het iedereen aanraden!”

10

“Ik heb veel geleerd en het lukt mij sinds het afronden van de cursus om mindfulness te blijven beoefenen.Ik vond Martine een hele fijne trainer. Ze legde duidelijk uit, er was een fijne sfeer in de groep en ik voelde me vrij alles te vragen en uit te spreken wat ik ervaarde.”

10

“Trainer werkt met de groep vanuit de praktijk van het leven, dus niet slechts vanuit de theorie. Trainer heeft oog voor het individu, maar kan dit integreren zodat de hele groep wat leert. Lesmateriaal is toegankelijk en prikkelend. Je wordt goed begeleid in het thuis doen van de oefeningen.”

10

“I have followed the MBSR training online with Kim as coach and I have been amazed by the results the training and the practice had on my way to react to stress. Every exercise is really easy and the way Kim guides you through the training is absolutely remarkable : lots of advice, lots of sharing, no judgment, and also sharing her personal story and how mindfulness helped her. I enjoyed every single session and I actually am going to miss them on Friday mornings ;-) I am thankful for what I learned and I am motivated to keep practicing and adding more mindfulness to my daily life.”

10

“Aangezien ik een periode veel piekerde waar angst uit voortkwam, ben ik in contact gekomen met Bree. Zij heeft mij erg goed geholpen door middel van MCTA training. Bree is open, eerlijk en je voelt het wederzijds vertrouwen. Zeker een aanrader!”

8

“Ondanks dat ik er tegenop zag om digitaal de sessies aan gegaan, ben ik zeer positief over deze sessie.De therapeute Bree had echt aandacht voor mij en de situatie.Doormiddel van haar motivatie, inzicht en voorstellen ben ik weer in een positieve levensfase terecht gekomen.”

8

“De mindfulnesstraining heeft mij inzicht gegeven en bewust gemaakt van mijn automatische reacties en hoe snel ik spanningen opbouw in mijn lijf. Het heeft mij geleerd om anders om te gaan met spanningen en gedachten. Met vriendelijke aanwezigheid en begeleiding van onze coach Tanya ;-)”

10

“Het was erg fijn om me te kunnen verdiepen in dingen die ik theoretisch wel al wist maar na deze seminar kan ik veel beter handelen. Soms écht zo’n feest van herkenning! De meditaties voelen zo bevrijdend en mijn stress-level is beslist gedaald.In de ‘klas’ hadden we goed en open contact; en Linda van Dijk begeleidde ons fantastisch. Zij is zo kalm en rustig en niet-oordelend, erg fijn..”

9

“Een intensief weekend onder leiding van Cynthia in een prachtige omgeving in een kleine groep. Diverse oefeningen en meditaties gedaan die (her)nieuwe(de) inzichten hebben gegeven waar ik wat mee kan. Een aanrader voor iedereen die zich wil onderdompelen in mindfulness-beter voelen.”

8

“Beter omgaan met de dagelijkse dingen”

8

“Heel prettige en fijne mindfulness trainig gehad van Martine Folkersma. Helder in haar uitleg en ze laat iedere deelnemer, die daar behoefte aan heeft, zich uitspreken over wat er wordt ervaren en staat daar bij stil. Begeleiding met aangename zachte stem. Zeker een aanrader, in elk geval voor mij als beginner in mindfulness. Kanttekening is de planning vanuit de Mindfulness fabriek. Eerste lesdag was bij aankomst de groep vol en kon ik weer huiswaarts. Vervolgens zitten, door het later instromen, de vervolg Mindclasses direct achter de basis cursus en is hier geen andere mogelijkheid voor.”

5

“De cursus had ik al eerder gehad hierdoor heb ik vooraf contact gezocht of dat de cursus dan wel tot een verdieping zou zorgen. Dit zou wel het geval zijn. Zo gaf Lody aan.Dit heb ik niet zo ervaren. Ik zou het als verdieping cursus dus niet aanraden. Wel voor de beginner. Ook is mijn ervaring toen ik wat vragen had over gratis producten/video’s ik eerst geen reactie kreeg. Na aanmelden kreeg ik meteen reactie op al mijn e-mail.Binnen het premium weekend wordt je echt ontzorgd. Lekker gegeten, en gebruik gemaakt van zwembad en sauna. Echt heerlijk. Cynthia is een fijne lerares.Ze kan de stof in alle rust en helder overbrengen. Wellicht kan je iets meer de verbinding opzoeken met de cursisten als ik dan toch een punt van verbetering mag meegeven.”

7

“Dankzij Tanya Reitsma heb ik kennis gemaakt met mindfullness en ben ik erachter gekomen dat het me wat brengt. Ze was heel vriendelijk.”

10

“Afgelopen week de 8 weekse MBSR training onder begeleiding van Jacqueline afgerond. Het is een cadeautje voor jezelf. Op een hele tastbare manier maak je kennis met verschillende mindfulness technieken om zo te ontdekken wat wel en wat niet voor jou werkt. Jacqueline heeft veel persoonlijke aandacht voor iedereen in de groep en faciliteert de begeleide meditaties op een hele kalme en fijne manier. Zeker een aanrader!”

9

“Ik heb recent de 8 wekelijkse mindfulness cursus gevolgd bij de MindfulnessFabriek met Jacqueline als instructeur en ik ben meer dan tevreden zijn met deze ervaring. Jacqueline is een ongelooflijk kundige en ervaren lerares die ons allemaal de hele tijd betrokken en gefocust hield. De cursus was een geweldige introductie tot mindfulness en meditatie, en ik heb veel geleerd van Jacqueline's lessen. Ze was erg geduldig en begripvol en zorgde er altijd voor dat alle vragen werden beantwoord. Ik beveel het volgen van een mindfulness cursus met Jacqueline en MindfulnessFabriek van harte aan!”

7

“De MBSR training zit goed in elkaar en het materiaal is goed, gedegen en professioneel. Vooral het boek en de video's. Wel een beetje gek vond ik dat de bijeenkomsten van de online versie zoveel korter zijn dan live (1,5 uur ipv 2,5 uur vond ik echt te kort...) en ook de stiltedag was bijna de helft van de live-versie. Hierdoor voegden de bijeenkomsten voor mij te weinig toe aan het geheel. Via Zoom was ook even zoeken, ook voor de trainer. Online heeft voor- en nadelen, maar ik heb het gevoel dat er met langere bijeenkomsten meer uit te halen is dan nu het geval was. Verder veel onduidelijkheid (gebrek aan informatie vanuit de MindfulnessFabriek) over het plus-gedeelte...”

8

“Ik heb een plezierige ervaring gehad met de online MBSR-training. We hadden een leuke en hechte groep, en daarnaast een deskundige mindfulness trainer. De cursus heeft me meer ruimte, rust en inzichten gegeven. Wellicht ga ik in de toekomst nog een aanvullende cursus doen bij de MindfulnessFabriek.”

9

“De online-cursus werd op een hele prettige wijze door Claudia begeleid. Leuk om medecursisten uit het hele land te ontmoeten. De mindfulnesscursus heeft mij de nodige inzichten gegeven, waarmee ik verder kan.”

8

“Ik heb waardevolle inzichten gekregen en bovendien zeer bruikbare handvatten om meer in het moment te leven. Ik merk dat ik sinds de training veel bewuster bezig ben met wat er NU in mij leeft, dit helpt om opener en vrijer in het leven te staan. Het lukt me beter om bij mezelf te blijven en te accepteren wat zich aandient. Mijn meditatie beoefening is veel meer geïntegreerd, waar ik heel blij mee ben!”

8

“Plezierig, helder, bruikbaar en leerzaam. Prettige groep en betrokken trainer. Zeker aan te bevelen.”

8

“Een waardevolle cursus aan de hand van een duidelijk geschreven leerboek en met begeleiding van een een heel lief meisje die Mindfulness heel toegankelijk maakt”

8

“Ik heb veel nieuwe dingen geleerd in de training, de opzet en structuur van de training is heel prettig. Elke dag oefeningen klinkt in het begin wat veel, maar oefening baart kunst.Ik vond de begeleidende meditaties van Romy ook prettig. Ze heeft een rustige en fijne stem en kon alles goed uitleggen en verwoorden.”

10

“Tot voor kort geleden dacht ik dat mindfulness niet mijn ding zou zijn.Me toch aangemeld voor de training en hier absoluut geen spijt van gekregen maar juist veel aan gehad(ook nu training afgelopen is )Dit alles door het zeer duidelijke werkboek en minstens zoveel door de heldere/duidelijke en absoluut niet zweverige aanpak van cursus-leidster Cynthia Stijger !!!”

10

“Ik deed de mindfulnesstraining op aanraden van anderen en ik heb er geen spijt van gehad. De begeleiding van José heb ik als zeer prettig ervaren. Ze stelt je snel op je gemak en het is nooit zweverig. Ik leerde me bewust te worden van de momenten waarop ik normaal in de stress zou schieten. Daardoor kon ik snel relativeren en voorkomen dat ik door zou schieten in mijn emoties. Het was, naast gezellig, ook zeer waardevol.”

9

“Een aanrader voor iedereen om 8 weken dedicated hiermee bezig te zijn. Ook als je geen tijd/zin of geduld hebt om elke dag te mediteren, geeft het veel handvatten om om te gaan met dagelijkse stress of negatieve gedachten. Cynthia is een geduldige en toegewijde trainer.Ik heb haar als een fijne trainer ervaren.”

10

“Er is veel te leren en beleven in de acht weken.Mindfulness is stap voor stap uitgelegd en gedemonstreerd. Het is vooral een heel practisch training, met een dosis theorie erbij.Werken met de andere cursus volgers is een bonus van deze training. Zo zijn veel ervaringen en ideen gedeeld.Mindfulness MBSR is een aanrader als je wilt van jezelf beter leren kennen, en een zachter, vriendelijker blik aan de wereld willen hebben.”

9

“De 8-weekse mindfulness training heb ik als zeer praktisch en fijn ervaren. Onze coach Jacqueline wist direct een rustige, veilige omgeving te creëren waarin ik mijn eigen ontwikkeling kon doormaken. De oefeningen bouwen goed op, en het hielp mij dat er benadrukt werd dat je zelf de keuze hebt wat je ermee doet tijdens het oefenen thuis. Deze ongedwongen sfeer helpt in het zelf willen doen (ipv moeten). Ik neem veel handvatten mee en het is voor mij nu een stuk laagdrempeliger om te mediteren.”

10

“De slaapcoaching met Resia heeft mij uit de vicieuze cirkel gehaald, waar ik in zat door veel gepieker 's nachts. Op een ontspannen manier alles weer even op een rijtje zetten en de tools krijgen om slecht slapen te doorbreken en goed slapen vast te houden.”

9

““De mindfullness training bij Jose heeft een hele mooie en waardevolle aanvulling gegeven op mijn levenspad. Het heeft een heleboel inzichten gegeven en doorbreekt ook bepaalde patronen die zich niet meer dienen in mijn leven. Ik kijk er met veel positiviteit op terug en raadt het iedereen aan om dit ook te kunnen ervaren en voelen. Jose is daarnaast een hele fijne trainster. Haar toegankelijkheid, warmte en openheid geeft je snel een gevoel van “thuis komen”. Niets is raar, niets “moet” en alles is bespreekbaar.”

10

“Ik vond het een erg fijne en leerzame training. De fijne groep maar zeker ook trainster Bernadette heeft daar zeker aan bijgedragen. Bernadette begeleidt op een hele natuurlijke en rustige manier de trainingen. Waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke inbreng, maar Bernadette ons ook veel kon leren. Ik vond het boek ook een fijn onderdeel, goed opgebouwd en gaf structuur aan mijn persoonlijke leerproces.”

10

“Ik vond het een super fijne cursus, goede dynamiek en heel fijn hoe Tanya de cursus leidde. Ze betrok iedereen erbij en voelde de groep goed aan.”

8

“Minder zweverig dan gedacht, fijne groep, goede trainer en inzichtvol.”

8

“Het gesprek voegde echt iets toe langs de video's. Kreeg ook andere tips mee en hij nam de tijd voor het gesprek.”

9

“Toen ik deze training ging volgen ben ik er open in gaan staan. Ik was al bekent met mindfulness maar door de training ben ik er nog bewuster mee aan het werk gegaan. Het geeft mij nu steun en vertrouwen in mezelf en dat ik met mooie oefeningen mezelf weer terug kan vinden.”

7

“Over het algemeen heb ik de training als zeer fijn ervaren. 'Een kijkje in je eigen keuken nemen' is hoe ik het zou omschrijven. De lessen en theorie sluiten mooi op elkaar aan. Je leert in een korte tijd echt voelen en krijgt inzicht in je eigen gedachtestroom. Wel vond ik de theorie in het boek soms ietwat complex, taai en niet altijd helder. Hier werd gelukkig tijdens de les uitgebreid aandacht en verdieping aan gegeven ter verduidelijking. Wel vond ik de groepsgrootte te groot waardoor er weinig ruimte was voor persoonlijke aandacht. Ook werden er voor de eerste training duidelijke restricties gegeven wat er voor zorgde dat mensen terughoudender waren en dus niet volledig open en kwetsbaar durfde te zijn. Voor mij persoonlijk vond ik dit een groot gemis voor deze training. Ik had gehoopt dat ik meer had kunnen en mogen delen wat voor meer verbinding en erkenning tussen de cursisten had gezorgd. Al met al zou ik deze training zeker aanbevelen. Het leert je leven in het in hier en nu en genieten van de kleine dingen. Dat wat we juist vergeten zijn door de rush van het dagelijks leven.”

10

“Alle avonden waren een cadeautje om te mogen ontvangen van jullie trainer Dorien Agema. Het je nu eigen maken van de handvatten en ik hoop de stress reductie te kunnen gaan ervaren.”

10

“Toen ik bij Cynthia kwam wist ik dat er iets moest veranderen. Ik was gestrest en kon niet echt meer genieten van mijn leven ondanks dat ik eigenlijk een heel leuk leven heb. Cynthia liet me zien dat ik op de automatische piloot leefde en daardoor niet meer kon voelen dat ik continu ‘aan’ stond waardoor ik heel erg vermoeid was. Ik kon mijn eigen grenzen niet aangeven omdat ik niet eens wist wat mijn grenzen waren en daardoor gingen anderen maar ook ikzelf vaak over mijn grenzen heen. Wat een verschil in hoe ik me nu voel. Ik heb geleerd rust en ruimte te nemen voor mezelf en daadwerkelijk te luisteren naar wat mijn lichaam zegt over hoe het met me gaat. Omdat ik die ruimte nu kan nemen, herken ik de valkuilen van mijn eigen gedachten en kan ik weer genieten van alles om me heen en krijg ik weer energie van mijn werk en gezin ipv dat het me energie kost.”

10

“De training heeft mij veel waardevolle inzichten gebracht. Meer opmerken en daarmee meer rust in mijn dagelijkse leven. Veel lessen die hopelijk een levenslang van waarde zullen zijn. Een hele prettige trainer en mede cursisten met oprechte interesse en aandacht voor de elkaar maakte de training voor mij tot een succes.”

10

“Een hele fijne en bijzondere kennismaking met Mindfulness. Erg goede trainer”

10

“Ik heb gedurende acht weken mezelf ondergedompeld in de wereld van mindfulness, door middel van de training van de MindfulnessFabriek van Romy. Ik heb veel geleerd over het onderwerp en door middel van het huiswerk heb ik veel praktijk oefening gedaan. Tijdens de trainingen hing er een prettige, open sfeer.”

10

“De inzichten die ik heb gekregen zijn zeer waardevol. Ik liep eerst weg voor alles wat ik niet in mijn leven wilde. Nu heb ik geleerd dat ook de 'negatieve' gevoelens en gedachten een plekje kunnen hebben. Dit geeft enorm veel rust. Zonder de begeleiding van Arjen en de oefeningen was dit mij niet gelukt. En heel fijn dat ik hiervoor mijn STAP-budget kon inzetten.”

8

“Met Cynthia de ACT-training doorlopen. Tijdens de training hebben we in- en uitgezoomd op situaties waar ik op privé en werkgebied tegen aanloop. Cynthia geeft een vertrouwde setting waarin je open en kwetsbaar kunt spreken. Ze gaat zonder oordeel met je mee op reis door je gedachten en levenssituaties. Niet is te gek, als het over je eigen verhaal gaat. Tijdens de sessies gebruikt ze meditaties die je tot rust en in het moment brengen. De training heeft mij geholpen om op stressmomenten met mijn gedachten terug te gaan naar het nu, naar mijzelf en mijn eigen grenzen en waarden.”

8

“Deze mindfulness cursus was een hele bijzondere ervaring; het stelt bepaalde verwachtingen die zo zijn ingebed in onze cultuur op de proef. Verwacht niet na 8 weken mindfulness te zijn, of behaalde resultaten op papier te hebben. Zo werkt het dus niet. Het is een aanzet in een bepaalde richting, die je vervolgens zelf moet gaan vormgeven. Ik heb de cursus als zeer pretting ervaren, ik verheugde me elke week op dat momentje voor mezelf. De trainer, Jacqueline, heb ik als een zeer prettig en lief persoon ervaren, en die dingen heel goed aanvoelde. Kortom, ik zou deze cursus zeker aanbevelen. Ik kijk uit naar het "plus" gedeelte.”

5

“Zoals gezegd vond ik de training te theoretisch, weinig ruimte voor dagelijkse voorbeelden. Weinig persoonlijke interactie. Voor mij was het ook iets te zweverig. Vond dat de antwoorden vrij vaak standaard antwoorden waren en niet helemaal toespitst op de persoonlijke vraag van iemand Te veel lesstof in de 8 weken (online is 1,5 uur) gestopt, daardoor werd de training best gehaast gegeven. De groep was een vrij gemengde groep met een aantal cursisten met behoorlijke psychische problemen, ik denk dat deze cursisten met elkaar in een andere groep beter tot hun recht komen. Toch ben ik blij dat ik de training gedaan heb en hopelijk haal ik er iets uit voor de toekomst.”

10

“Het boek is makkelijk leesbaar en toch goed opbouwend en leerzaam.De lessen waren door een zeer kundige en rustig persoon gegeven.Wel ben ik er voor om de tijd tussen de lessen iets langer te laten duren zodat je je de inhoud en oefeningen meer eigen te maken. Het ging voor mij te snel. Het zijn toch nieuwe patronen aanleren en dat kost meer tijd. Verder inhoudelijk, erg goed.”

10

“De mindfulness heeft mij enorm geholpen om van de stress af te komen en ik heb goede hoop erop dat het me ook in de toekomst gaat helpen om het te voorkomen of eventueel weer snel terug te veren naar een gezonde mindset. Al snap ik dat het niet bij iedereen zal passen, toch kan ik het iedereen aanraden.”

10

“De acht weken individuele Mindfulnesstraining bij Ilse was een waardevolle leerzame ervaring. Het heeft me geleerd stil te staan bij mezelf en rust te vinden. De belangrijkste verandering vind ik het werkelijk accepteren van wat er is. Dat geeft zoveel meer ruimte om te genieten van alles in plaats van er iets van te vinden en te denken dat het anders moet.”

8

“Goed om een keer weer stil te staan bij jezelf. Door het "geraas in de wereld" is het niet de bedoeling dat jij daarbij jezelf vergeet. Bewust terugkeren naar jezelf maakt dat je steviger "in je fundament" staat. Jouw leven is mooi en de moeite waard!! Tijdens het coachingsgesprek kwam ik pratend erachter hoe ik mindfulness kan gebruiken tijdens mijn werk.”

8

“Prettige coach die ondersteunt bij praktische stappen om beter in balans te komen en beter te slapen.”

9

“Ongeveer een maand of drie geleden heb ik mij opgegeven voor de mindfulness cursus bij de MindfulnessFabriek. De hoofdreden daarvoor was omdat ik echt een overdenker ben (waarom, ''wat als'', hoe) wat mij vervolgens alleen nog maar meer stress opleverde. Daarnaast had ik het gevoel niet echt in het moment aanwezig te zijn, omdat mijn gedachtes vaak alle kanten opvlogen. Vervolgens baalde ik dan weer van het feit niet in het moment te zijn en zo was de cirkel rond. Deze training heeft mij inzichten en handvaten geboden om met (opbouwende) stress om te gaan en te voorkomen dat ik bij het kookpunt aankom. Daarnaast kan ik middels oefeningen meer in het hier en nu zijn. Ik raad deze training zeker aan, ik denk dat iedereen er, op wat voor manier dan ook, baat bij kan hebben.Wat helemaal mooi zou zijn is als er ook een lokatie zou komen op Voorne-Putten. Er is veel vraag, maar weinig aanbod aldaar. Een avond om samen te blijven oefenen, na de training, in een groep, zou ook prettig zijn!”

9

“Pas op de plaats maken in het leven is belangrijk. De training mindfulness brengt me op een nieuw spoor. José is een prettige trainer; ze geeft de ruimte, heeft een prettige stem bij de meditaties.”

8

“Ik heb mezelf in deze training beter leren kennen. Ik ben niet mijn gedachten, emoties of fysieke sensaties maar ik heb ze. Door hier anders naar te kijken neem je meer afstand en daardoor voel je je vrijer. Accepteren en vanuit je waarden leven vormen de rode draad van deze training. Linda weet als trainer dit op verschillende manieren (mondelinge uitleg, video's, beelden, werkboek, app) over te brengen. Ook de interactie met andere deelnemers vond ik heel waardevol.”

8

“Linda is een ontzettend fijne trainer en wist de lessen altijd met veel enthousiasme te geven. Ik vond het daarnaast prettig dat Linda zich open opstelde en goed naar mij luisterde. Ze creëert daarmee onder andere een veilige sfeer. Reden van de vier sterren is vanwege de prijs voor de cursus van De Mindfulnessfabriek: ik vind deze aan de hoge kant en in termijnen betalen is niet mogelijk. Dat vind ik jammer.”

7

“Mooie aanvulling op de mindfullnesstraining die ik gevolgd heb.”

9

“Inzicht gekregen in eigen denken en het daaruit vloeiende gedrag. Bewust voelen en naar mn gedachtens kijken ipv zete zijn. Deze mindfullnes ACT training is raadzaam te volgen als je meer inzicht in je eigen patronen wenst en graag handvaten ontvangt om hierin te transformeren.”

10

“Ik heb meer zelfinzicht gekregen en deze Act training is goed toepasbaar in je dagelijks leven!”

10

“De ACT training heeft mij veel handvaten gegeven om mijn leven te leiden zoals dat goed is voor mij. Waarden, gedachtes, doelen, meditatie en acceptatie komen allemaal aan bod. Een uitgebreide cursus met veel inhoud van Linda. Na iedere sessie was ik weer blij dat ik hieraan mee heb gedaan. Kan het iedereen aanraden.”

9

“Ik dacht altijd dat meditatie en mindfulness gingen over jezelf "uit" zetten. Door Jose heb ik geleerd dat je hoofd nu eenmaal veel aan staat en niet veel anders kan dan gedachtes produceren en "aan" staan. De kunst van Mindfulness is voor mij het trainen van je aandacht dat dat is wat er gebeurd. Je gedachtes waarnemen, ze niet altijd voor "waar" aannemen. Vervolgens bewuste keuzes maken, niet op basis van je automatische gedachten-stroom, maar op basis van je lichaam, je gevoel, je stemming. Goed voor jezelf zorgen.Het zal nog veel oefening vergen, maar alles is er al ;)”

10

“Thuiskomen in je lijf, leren kijken naar je eigen gedachtepatronen. Door stil te worden leer je accepteren dat wat er op dat moment in en om je heen gebeurt nou een maal zo is. Inzicht en verandering komen vanuit die opmerkzaamheid.”

9

“Joyce is een heel fijne trainer, die een fijne, open sfeer creëert waarin alle cursisten zich prettig voelen. In de training geeft ze je de juiste handvatten om verder mee te oefenen. In de training hielp een aantal inzichten en oefeningen me om sterker te staan en me minder mee te laten slepen in allerlei gedachtes. En alhoewel het inpassen van de oefeningen in het dagelijks leven lastig blijft, weet ik beter wat ik moet doen in tijden van grote stress, en voel ik me meer in balans.”

7

“Prettige en leerzame lessen”

10

“Zinvolle trainingsavonden in combinatie met een goed boek hebben me op weg geholpen dingen in mijn leven te veranderen. Daardoor minder stress, en minder piekeren. Ik had dit eerder moeten doen.”

10

“Het is mijn eerste aanraking met een coach, ik kom zelf uit de zorg en welzijn sector en heb goede vrienden waaronder een psycholoog om mijn heen waarmee ik goed gesprekken kan voeren over wat ik mee maak. Dus ik twijfelde een beetje of ik meer uit coaching sessies zal halen. Ik ben tegendeel bewezen: de spiegel werd voor mij gehouden zonder oordeel. Juist met begrip en compassie. Hoewel ik in mijn eigen waarde gelaten werd, werd ik door die gespreken aangemoedigd om het anders te leren doen en te mogen zijn. Wie ik nu ben met mijn beperkingen te mogen leren omarmen: stap voor stap... in mijn eigen tempo met aandacht. Zacht voor mezelf te leren zijn, in het hier en nu te mogen leren zijn. Zelfs het verdriet/mijn verlies en piekeren mogen er ook zijn in het hier en nu. Het maakt deel uit wie ik ben. De kleine dingen die mij energie en vreugde geven niet niet uit het oog verliezen. Het zijn een enkele mooie dingen die uit uit mijn sessies met Resia heb mee genomen. Resia, je hebt nieuwe deuren voor mij geopend en ik dank jou daarvoor. Lieve groet, Farida”

9

“middels mijn mindfulness sessies (en zelfstudie) ben ik bewuster geworden van mijn gedachtes en gevoelen. Ik ben mij bewust geworden van de automatische gedachtes en gevoelens die ontstaan.Door mindfulness ben ik in staat om beter tot rust te komen en te genieten van ontspanning. Ik ben in staat om mijn eigen gedachtes en gevoelen te observeren en te accepteren.”

10

“Het gesprek in aansluiting aan de online-cursus heeft voor mij iets toegevoegd en nieuwe inzichten gegeven.”

9

“Bijna 1 jaar lang sliep ik slecht. Resia wist snel tot de kern te komen waar dit aan ligt. Ze heeft me gelijk vanaf de 1e sessie al goede praktische oefeningen en mooie inzichten gegeven waarmee ik direct aan de slag kon. Hierdoor kon ik snel resultaat boeken en ging het slapen al beter. Elke sessie kreeg ik weer nieuwe inzichten die me verder brachten. Ik kan haar zeker aanraden.”

10

“In de afgelopen weken heb ik training gehad van Dorien. Wat een ontzettend fijn mens. Er was direct een klik en ik voelde al vanaf het begin de ruimte om alles te delen wat ik wilde delen. Dat is een heel fijn gevoel. Vanaf het begin had ik een aantal leerdoelen voor mezelf opgesteld, zo praktisch als ik ben ingesteld. Al doende leert men zeggen ze toch altijd? Dat is precies wat je ervaart tijdens de training. Weg met de automatische piloot en het altijd maar "meer" moeten (willen!) doen. Je staat aan het stuur en alleen jij bepaalt wat er gaat gebeuren. Je leert dus voldoening te halen uit minder (met meer resultaat). Je weet stress te herkennen en erkennen en accepteren dat het gewoon soms even zo is. Heel waardevol en voor iedereen aan te raden. Jong en oud. Dit geeft rust, ruimte en regelmaat. Meer de echte jij!”

8

“Gaande weg de training van 8 weken merkte ik dat ik een groter bewustzijn en meer rust begon te ervaren. De training is best persoonlijk en intiem, maar we werden als groep heel erg goed begeleid door Romy, onze trainer. Er kon in alle openheid en eerlijkheid ervaringen gedeeld worden en dat voelde erg goed. De communicatie vanuit de Mindfulnessfabriek voorafgaand aan de training had iets beter gekund: ik kreeg vrij laat te horen dat de training door zou gaan.”

8

“Ik werd al meer dan een jaar geplaagd door gepieker, meestal werk gerelateerd. Doordat ik zo bezig was in mijn hoofd kon ik niet meer genieten van de aardige dingen in het leven en voelde ik me niet gelukkig. Iemand suggereerde dat een mindfulness wel eens zou kunnen helpen. In plaats van boeken daarover te lezen besloot ik een professionele cursus te volgen, één-op-één, niet in een groep. De cursus duurde 8 weken, elke week één uur en flink wat oefeningen om elke dag te doen. Dat is ook meteen mijn advies, doe de oefeningen en blijf ze doen. Door de oefeningen was ik beter in staat met mijn gepieker om te gaan en leerde ik meer in het hier en nu te leven. Ik denk nog wel na over problemen maar alleen als het mij uitkomt en zonder het "malen" wat eerder het geval was. Daardoor heb ik meer ruimte in mijn hoofd gekregen om ook van de kleine dingen te genieten. Kortom, het heeft mij veel gebracht en ik kan het jou zeker aanraden.”

8

“Ik heb ervaren dat binnen een eenvoudig, vast, kalm, zorgvuldig en ja uhm sober stramien een -in al zijn eenvoud- complexe boodschap het meest helder wordt. Dat is een lange zin. Om aan te geven dat in het kleine het grote makkelijker valt waar te nemen. De eenvoud van het welkom geheten worden, thee staat klaar, niet gaan ratelen-praten, een matje, een kussen, een opstelling, de zon, de rust, het belletje, de vriendelijke aandacht, het herhalend aangeven dat de geest zwerft, maar dat de aandacht terug gebracht kan worden en dat je nu even helemaal niets hoeft want dit is je tijd, hier mag je even zijn. Dat prent zich in. Dankjewel daarvoor. Die herhalende eenvoud werkt, naast adem en oefeningen, als een anker in onrustige tijden.”

10

“Dankzij deze cursus mindful pauzeren is er bij mij een grote ommekeer in mijn leven gekomen. Ik ben me bewust geworden van het hier en nu en wat ik hierin doe en beteken. Het heeft me een opstap gegeven om dit verder te gaan onderzoeken en ben op een retraite weekend geweest en start binnenkort een bewust ademhaling en je plaats innemen cursus van 2 dagen. Wat een mooi en bijzonder inzicht gekregen hier!! Cynthia bedankt voor je luisteren en je mooie woorden!”

10

“De lessen werden op een prettige, harmonieuze en kundige manier gegeven. Er was een goede balans tussen het krijgen van de leerstof en de gevarieerde oefeningen. De leerstof was praktisch en interessant en werd met deskundigheid gegeven. Er was veel gelegenheid ervaring te delen en altijd was er een respectvolle feedback van de trainer. Hierdoor kreeg je een beter inzicht wat je ervaringen waren (verdieping). De gevarieerde oefeningen heb ik als zeer leerzaam ervaren. De trainer was prettig, communicatief, goed en respectvol. Haar lessen waren altijd goed voorbereid en liepen goed. Mede hierdoor ontstond er in de groep onderling vertrouwen waardoor ervaringen makkelijker werden gedeeld. De lessen waren geen moment on-interessant, maar het juist het tegenovergestelde, waardoor de tijd altijd snel ging. Ik heb er veel aan gehad.”

10

“Het was een prettige groep. De training werd gegeven door een prettige en kundige trainer.”

10

“Het waren 8 intensieve weken waarin veel zaken aan bod kwam. Dit was mijn 4e mindfullnes training en de eerste keer dat ik echt door had waar mondfullnes over gaat. Het huiswerk maakte dat het niet alleen de lessen waren. De teacher - Romy- ga goeie feedback op je ervaringen en was voor 100% betrokken”

9

“Gedurende de cursus besefte ik dat het hier en nu jarenlang niet interessant geweest moet zijn voor mij. Je had het verleden waaruit je ervaringen putte en de toekomst waarin je deze ervaringen weer ging benutten...... maar er ziet nog iets tussenin. Want wat gebeurt er Hier en Nu? En wat brengt dat teweeg aan gedachten, gevoelens en sensaties? Na 8 weken ben ik zo ver dat ik deze ervaring niet meer ga vergeten. En ik zal blijven oefenen om steeds mee 'In het moment' te blijven. Verder blijven de Levenshoudingen me bij. Die geven me richting. Ook de communicatie-oefening is leerzaam. Met behulp van je houding kun je zorgen dat je én de ander én jezelf hoort. Ik heb me geen moment verveeld en geprobeerd zoveel mogelijk te ervaren. Mindfulness zou verplichte kost moeten zijn op de middelbare school: het maakt mensen sterker, meer eigen en minder vluchtig.”

7

“Ik had hiervoor al veel aan persoonlijke ontwikkeling gedaan en een hoop onderwerpen waren niet meer nieuw voor mij maar toch heb ik nieuwe dingen geleerd.”

8

“Ik vond de ACT-training erg de moeite waard. Het gaf een mooi inkijkje in de methode van ACT, met concrete handvatten en oefeningen. Daar hielpen het werkboek en de app ook goed bij. De vele filmpjes waren erg sprekend en de voorbeelden ook makkelijk te vertalen naar je eigen leven. Linda is een fijne en betrokken trainer, die een open sfeer in de groep creëerde. Daarnaast vond ik het heel fijn dat er trainingen ingehaald konden worden als je een keertje niet aanwezig kon zijn.”

9

“Het was een hele fijne kennismaking met ACT. Linda wist goed in te spelen en aan te sluiten bij mijn behoeftes, waardoor mijn interesse in de cursus gegroeid is. De kennismaking gaf een compleet beeld.”

8

“José heeft de cursus op een prettige manier vorm gegeven. Enerzijds het programma gevolgd, maar ook aangepast aan de groep. Ruimte gegeven voor wat er nodig was. De cursus was een heerlijk rustpunt in de week.”

8

“Ook deze vervolgtraining mindfulnessPLUS training via de MindfulnessFabriek gevolgd en het zat wederom goed in elkaar. Leuke groep en goede trainster (Linda). Ook zeer prettig dat er inhaalmomenten gepland konden worden toen ik er een keer niet bij kon zijn. De oefening in de act-app waren een mooie en goede aanvulling op de training en prettig om na afloop te kunnen blijven gebruiken. Het boek vond ik zelf iets minder prettig, maar dat is denk Ik ook een kwestie van smaak.”

10

“Na een hele fijne mindfulness training gevolgd te hebben heb ik aaneengesloten de mindfulness plus training gevolgd. Op die manier wilde ik de ervaringen en inzichten die ik heb opgedaan verder vertalen naar concrete acties in mijn dagelijks leven. Fijn om daar bewust mee bezig te zijn met een leuke groep en enthousiaste en betrokken trainer. Het accepteren van mijn gevoelens en emoties en daar met meer afstand naar kijken en de onderliggende boodschap voor jezelf uit kunnen filteren is een belangrijke les geweest. In de training geleerd om minder te reageren en meer vanuit gewenste en helpende acties met gevoelens en emoties om te gaan. Al met al een aanrader indien je met praktische adviezen aan de slag wil om je leven meer aan te laten sluiten bij wat voor jou belangrijk is.”

10

“Ik zou deze training zeker aanraden. Het heeft mij veel geleerd over wie ik ben, wat ik wil en of ik daar ook daadwerkelijk naar handel. De training geeft je veel bruikbare informatie, handvaten, tips en oefeningen mee waar je buiten de training om ook mee bezig kan. De compassievolle benadering vanuit ACT en de trainer maakte het voor mij erg prettig en leuk om deze training te volgen. Ik voelde dat ik volledig mijzelf mocht zijn en dat kan ik erg waarderen.”

10

“Linda Eligh is een fijne en prettige trainer, die je laat nadenken over zaken. Geeft goede uitleg over Act, vraagt door, zorgt dat iedereen aan het woord komt. Ik heb de mindfulness plus training als een waardevolle aanvulling beschouwt op de 1ste mindfulness training. Leuke en leerzame oefeningen, concreet bezig zijn en nog veel meer. Kortom, een aanrader!”

9

“Ik heb de online MindfulnessPLUS training van Linda heel erg fijn gevonden. Linda heeft erg veel theoretische kennis en ervaringskennis met de onderwerpen die aan bod komen en brengt dit op een leuke manier over in de lessen. Het is een hele fijne groep waar je veel over jezelf te weten komt en je praktische handvaten leert over hoe makkelijker in het leven te staan. Bedankt Linda!”

9

“Omdat Ik mindfulness meer wilde integreren in mijn dagelijkse leven, heb ik me aangemeld bij de mindfulness fabriek. Hier heb ik geen moment spijt gehad. Mede dankzij de begeleiding die we kregen van Dorien, ontstond er een fijne sfeer waarin elkaars grenzen werden gerespecteerd. Vanuit een oprechte betrokkenheid stelde ze vragen en gaf ze tips en adviezen. Met vele handvatten op zak kan ik zelfstandig verder met mindfulness. Ik ervaar nu al meer rust en een betere grip op mijn gedachten. Kortom: een aanrader!”

8

“Ik heb de training als erg prettig ervaren. Er was een fijne afwisseling van oefeningen, theorie en eigen inbreng. Ook werd er voldoende aandacht besteed aan de persoonlijke ervaring van bijvoorbeeld oefeningen voor thuis.”

9

“Stress, overspannen…..er moest op de rem worden getrapt. Na een prettige intake kwam de vraag of ik een mindfulness traject wilde volgen. Na wat aarzeling (niets voor mij dat zweverige gedoe) toch overtuigd door Cynthia. En het is me erg bevallen. Lekker nuchter ventileren en onder begeleiding meditatie oefeningen gedaan. Thuis aan de slag zonder het idee dat ik huiswerk moest doen. Zeer relaxed. Er is absoluut geen wereld van mindfulness voor me open gegaan, maar ik kan zeker handvaten gebruiken uit de gesprekken om in het dagelijks leven toe te passen. Ik ga zeker met de meditaties door en als stok achter de deur ga ik af en toe nog langs voor een opfrissing en om m’n hart te luchten. Cynthia, enorm bedankt voor je hulp, luisterend oor en begrip.”

9

“Het was een goede cursus, waarbij in relatief korte tijd veel onderwerpen de revue passeerden. Dus dat was erg fijn en nuttig, ik ben niet zo lang geleden gestopt met werken en probeer in deze moeilijke tijden wat meer in het NU te leven. Deze cursus is daar heel geschikt voor.”

7

“Voor mij was de cursus fijn. Het was een stok achter de deur en ik voelde dat ik mee wilde met de groep, maar er was ruimte voor je eigen tempo. De trainster was prettig met een rustige stem. Toch liever fysiek gedaan dan online en dan de ochtendgroep. ‘s Avonds toch vaak moe en minder aandachtig erbij. Ik ben me bewuster geworden van zijn in het nu en weer eerder wanneer ik rust moet pakken. De trainster vroeg wel na iedere meditatie of het goed ging, wat ik als minder fijn heb ervaren. Liever hoorde ik of ik prettig had geoefenend of wat ik had ervaren; nu voelde het alsof ik het goed of niet goed kon doen. Desalnietemin: een fijne periode!”

8

“Ik heb zeker hele bruikbare info en tips gekregen. Erg fijn dat je onbeperkt gebruik kan blijven maken van de audiobestanden van de diverse meditaties. Het is al een verademing om bewuster te zijn van waarschuwingssignalen, waardoor ik eerder actie kan ondernemen om een nieuwe burnout te voorkomen. De gedachtentrein kan ik nu eerder afremmen en soms zelfs helemaal stopzetten.”

8

“Hele fijne cursus. Er was ruimte voor iedereen zijn eigen voorkeuren maar ook verhalen.”

10

“Na 8 intensieve weken heb ik geleerd om beter om te gaan met stress, en ben ik beter geworden in prioriteiten stellen en perspectief krijgen. Het bijhorend boek vond ik heel nuttig, en het was ook vooral de persoonlijke begeleiding van Jantien Salomons die ik heel waardevol vond. Jantien stelde de juiste vragen, gaf goede adviezen en was oprecht betrokken bij mijn ontwikkeling op het gebied van mindfulness. Ik heb nu de handvaten gekregen om mindfulness toe te passen in het alledaags leven.”

8

“Heel plezierig in groepsverband. Je ogen worden beter geopend wanneer je ook de verhalen van anderen hoort. Onze trainer Linda deed het op een fijne manier, luisterde goed en nam de tijd voor je. Ze weet waar ze over praat, goede uitleg en doelgericht.”

10

“Ik ben heel blij dat ik deze training ben gaan volgen. Het is heel gestructureerd en duidelijk opgebouwd. Ook de trainster José was rustig duidelijk en kalm. Dit gaf een prettige sfeer in de groep. Het helpt mij zeer om na een volle werkdag weer even mijn mind te resetten. Zodat ik op een fijne manier van de avond kan genieten.”

9

“+ Ik heb de bijeenkomsten als prettig en nuttig ervaren. + Ik merk nu sneller op wanneer ik aan het piekeren ben en kan hier nu op inspelen. + Ik kan pijn (psychisch en lichamelijk) beter accepteren. + Ik kan iets meer genieten van de kleine dingen, maar dit is nog work in progress. + Ik kreeg goede tips van de trainer, met daarbij aandacht voor mij als mens. - Vanwege corona hadden we een paar online lessen, dit vond ik wat lastiger vol te houden.”

9

“Heb de cursus bij Jacqueline Henock gevolgd en ben erg tevreden. Veel geleerd, fijne sfeer, en prettige docente die echt haar best doet om voor iedereen er een inspirerende en leerzame ervaring van te maken”

10

“De trainingen van Linda waren elke keer een fijn samenzijn. Linda heeft ons 8 weken lang "instrumenten" aangeboden die je op dagelijkse basis helpen grip te krijgen op je leven en jouw weg te banen. Ze deed dat heel professioneel en met aandacht voor ieder individu in de groep. Daarnaast was het samenzijn ook nog eens heel gezellig!”

8

“De meditatie/mindfulness-oefeningen waren wat onwennig in het begin, maar ze werken wel! Goed om dat te ervaren. Ook een paar handige tips gekregen waar ik concreet mee aan de slag kan. Nu is het aan mezelf om het op te pakken.”

10

“Deze training heb ik als zeer waardevol ervaren en ik zou het iedereen aanbevelen om een beetje meer te leren over jezelf en over omgaan met je denken en emoties. Het is fijn elke week met een groepje te delen en inspiratie te krijgen onder begeleiding van een zeer empathische trainster”

10

“De groep met deelnemers was heel inspirerend. Leuk om van elkaar te horen hoe iedereen met de stof bezig is en welke stappen er worden gezet. En leuk dat we een vervolgafspraak hebben gemaakt over een half uit jaar om te kijken waar iedereen dan staat.”

8

“Goede en prettige trainster van de Mindfulness classes. Iedere keer een ander thema voor verdieping. Laagdrempelig om mee te doen. Leuk dat dit online kan en ook zo goed werkt.”

10

“Een aangename meditatie break midden in de week!”

10

“Deze cursus is een onschatbare investering in jezelf. Je krijgt geen gouden advies dat uw leven zomaar zal veranderen... Je wordt echter uitgerust met een uitgebreide set van tools die het mogelijk maken om beter te reageren op stressvolle situaties. Onze coach, Joyce, was buitengewoon toegewijd en een ongelooflijk ondersteunende en open persoon, die de hele ervaring zeer persoonlijk en uniek heeft gemaakt. Haar expertise en interesse in het vakgebied zorgden voor een volledige behaaglijkheid in de zaal. Ze luisterde, steunde ons allemaal, maar respecteerde ook onze grenzen. Een geweldige coach voor een onvergetelijke reis. Bovendien was de groep waaraan ik was toegewezen zo geweldig om deze ervaring mee te maken. Om af te sluiten, ik vind het geweldig hoe de MBSR-cursus me heeft geholpen om te stoppen en over mezelf na te denken. Dit proces van acht weken stelde me in staat om mezelf, mijn reacties en mijn gedrag vanuit veel verschillende hoeken te bekijken, waarvoor ik buitengewoon dankbaar ben. Ik werd uitgerust met tools die mijn leven nu al ten goede veranderen. Bedankt!”

9

“Veel nieuwe inzichten gekregen over de wijze van denken over dingen, de oefeningen en leermomenten om rust te vinden. De input van collega cursisten geven aan hoe verschillend iedereen zijn of haar "druk" of "stress" ervaart en dan blijkt dat die van mij best nog wel mee vielen. Veel aan gehad en dank aan Jose!”

10

“Ontzettend toegankelijke, mooie training waar je je leven lang iets aan hebt. Het samen oefenen stimuleert je om er thuis ook mee aan de slag te gaan. Toegankelijk, goed te begrijpen werkboek die je er steeds bij kunt pakken. Ik vind eigenlijk dat dit verplicht zou moeten worden voor iedereen haha, want iedereen zal hier iets aan hebben.”

10

“Trainer gaf ruimte aan behoeften van de deelnemers. Legde alles heel duidelijk uit. Zorgde voor een goede sfeer.”

9

“Zelf heb ik last van angst- en paniekklachten, mede doordat ik niet vaak genoeg tijd voor mezelf neem. Ik wist niet goed wat ik kon verwachten, maar ik heb de cursus als zeer prettig en helpend ervaren. In het begin kost het veel tijd en zag ik het elke dag oefenen als 'moeten', maar inmiddels ben ik dit gaan zien als 'tijd voor mezelf'.”

9

“Mijn ervaring bij de MindfulnessFabriek was zeer aangenaam. Heldere communicatie en afspraken. Kon al snel bij een van de coaches terrecht. Hester heeft mij goed geholpen en ook mijn individuele punten behandeld. Ben er een hoop mee opgeschoten en overweeg een eventueel vervolg traject in de toekomst. Nu eerst aan de slag met de materie die me is geleerd in deze 8 sessies. Een aanrader in mijn ogen!”

10

“Ik heb met veel plezier de cursus in Deventer gevolgd. Met de nodige rust, sympathie, kennis en professionaliteit heeft Ilse ons wegwijs gemaakt en laten ondervinden in hoe mindfulness een waardevolle aanvulling zou kunnen zijn in ons dagelijks bestaan. De cursus geeft je nieuwe inzichten, nieuwe denkpatronen en het is aan jou hoe je deze verder gaat toepassen. Ilse nogmaals bedankt.”

9

“Met veel plezier heb ik twee online trainingen gevolgd (mindfulness basis en plus) bij De MindfulnessFabriek. De trainingen zitten goed in elkaar. De bijgeleverde boeken zijn een goede handleiding, die je ook na het volgen van de cursussen nog eens kan doornemen. Het heeft me veel inzichten gegeven ten tijde van een emotioneel beladen periode. Hiervoor had ik al ruime ervaring in het thema mindfulness en persoonlijke ontwikkeling, maar dit zijn trainingen die relevant blijven. Dit komt doordat ze een grote DOE factor hebben. Je kunt immers veel kennis hebben, maar het gaat erom dat je er wat mee doet. Een aanrader voor als je beginnend, maar zeker ook als je ervaren bent.”

10

“Ik vond de training heel prettig. Had al vaker over Mindfulness gelezen, maar het wekelijks bijeenkomen en het oefenen dragen wel echt bij aan het leereffect. We hadden een prettige groep en José is een fijne docent!”

10

“Ik vond het een hele fijne training en heeft mij rust gegeven . Ook kan ik dit goed toepassen thuis. Het heeft mijn ogen geopend hoe ik dingen ook anders kan doen in het leven . Tanya deed het heel erg goed. Ze luisterde goed naar je en ze nam de tijd.”

8

“De trainingen heb ik als heel prettig ervaren. De mindfulness cursus heeft mij goede handvatten gegeven om tot rust te komen en heeft mij daarnaast inzichten gegeven in mijn patronen van gedachten en gevoelens. Ik zou het anderen zeker aanraden.”

9

“Fijne, open sfeer en heldere training sessies.”

9

“Prettige sfeer. Tanya gaf duidelijke informatie, op groepsniveau en individueel. Open persoonlijkheid die je het gevoel geeft dat je alles kon vragen. Veel tips en techniek uitleg gekregen. Al met al een ervaring om verder mee te kunnen. De omgeving waar we waren was wel erg gehorig en in de zomer zeer warm.”

8

“Ik heb de training als een fijne aanvulling ervaren. Ik had al wat ervaring met mindfulness, maar het op deze manier ervaren in een groep, dat was echt een top idee. De begeleiding van Tanya was super. Open en vriendelijk, kundig en vooral iemand die ook doorvraagt waardoor je echt aan het denken wordt gezet.”

8

“Ik vond het een hele fijne training. Tanya geeft goede tips en uitleg over de achtergrond van mindfulness. Fijn dat ze ook voorbeelden noemt. Ik ben mij bewuster geworden van waarom ik de dingen doe zoals ik ze doe en kan nu af en toe eerst een stapje terug zetten om te bepalen hoe ik ga reageren. Als tip voor Tanya heb ik dat het denk ik fijner is als ze grotendeels de opdrachten uit het werkboek volgt. Ik merkte dat er doordat we hier soms van afweken wat verwarring in de groep ontstond.”

9

“Fijne cursus. Goed opgebouwd. Prettige mensen. Extreem nuttig voor beheersing van spanning en stress in mijn leven.”

8

“Ik volgde de ACT-cursus bij Linda en heb haar als een zeer prettige, betrokken docente ervaren. Ze was goed voorbereid, aandachtig en maakte de cursus persoonlijk relevant.”

8

“Patronen herkennen en doorbreken heel help vol. Oefenen helpvol. Goed opgezette training en helpt je de juiste richting in als het zelf niet lukt. Soms wat tam de groep qua zaken delen. Daar kan de trainer de mensen meer in uitdagen.”

10

“Erg prettige training waarbij ik geleerd heb om weer meer te kunnen genieten van de wereld. Ook meer geleerd wat nodig is om minder stress en gedachtes te hebben/ los te laten, blijdschap te ervaren en meer naar mijn gevoel te gaan i.p.v naar mijn ratio. Wat ik fijn vond aan René is dat hij onder andere vanuit wetenschappelijke onderbouwingen de theorie uitlegde met daarnaast een stukje spiritualiteit. Het motiverende voor mij was dat hij telkens herhaalde dat patronen doorbroken konden worden. "Wat je aandacht geeft groeit". Zijn benadering was coachend/sturend, wat ik als zeer prettig heb ervaren. Naar mijn mening gaf hij de juiste handvaten om de mindfulness reis voort te zetten.”

9

“Het opmerken van de dingen om mij heen en de wereld die zich in mij afspeelt heeft mij veel gebracht. In een open en fijne sfeer, leer je technieken en methodieken en vertelt Sijmen over de wereld van meditatie en van het Mindful zijn. Erg Waardevol!”

9

“De cursus van Diederick was niet alleen verrijkend en inspirerend maar ook leuk en leerzaam. De rustige opbouw beviel mij goed en nu de laatste sessie is geweest kan ik wel zeggen dat het mij veel heeft gebracht. Dit gaat mij zeker helpen om rust in te bouwen.”

10

“Waarbij ik eerst nog dacht dat het een beetje zweverig is, vond ik bij de eerste bijeenkomst de bodyscan erg fijn. Er zit een goede opbouw in het programma. Elke bijeenkomst leer je weer wat nieuws.”

9

“Acht weken lang volgde ik de MBSR-training, met Cynthia als trainer. Onwijs positief kijk ik terug op deze periode, omdat ik tools heb geleerd, waarmee ik minder stress ervaar en beter weet hoe ik met mijn stress kan omgaan. Een echte investering in mijn mentale gezondheid. De training vraagt om dagelijkse beoefening (voor maximaal resultaat). Ik vond de trainer erg goed, vooral doordat ik haar niet 'zweverig' vond en merkte dat zij goed wist waar ze het over had.”

10

“Ik heb genoten van de professionele training van Sijmen! Veel aandacht voor de cursisten en een goede uitleg.”

8

“Als ratio-man dankzij mijn vrouw meegenomen naar de cursus. Behoorlijk uit mijn comfort-zone. Veel kennis gemaakt met diverse Mindfulness zaken. Sijmen creëert een veilige omgeving om je te uiten en dat is prettig.”

9

“De achtweekse training laat op praktische wijze voelen wat het effect van meditatie en mindfulness is. Dankzij de begeleiding van de ervaren Jacqueline mediteer ik nu regelmatig en juist op de momenten dat het echt een verschil kan maken.”

10

“Mijn ervaring met mindfulness is dat in een korte tijd voelbaar was dat je de problemen en nare ervaringen vanuit een ander perspectief ging bekijken waardoor er ruimte ontstond in je denkwijze.”

10

“Het waren 8 mooie weken met Resia als begeleider! Ze bracht de groep samen en gaf iedereen de ruimte om op zijn of haar manier mee te doen. Een enorm fijne groep met een fijne begeleider. Voelde als een vertrouwde en fijne omgeving!”

10

“Ik ben begonnen aan de training om beter om te kunnen gaan met stressvolle situaties. Ook na traumatische gebeurtenissen, meer rust en balans te vinden in mijn leven. Ik ben aangenaam verrast dat na de training maar ook tijdens de sessies ik me steeds sterker en rustiger ben gaan voelen. Ik heb tools aangereikt gekregen waar ik mee aan de slag ben gegaan en nog steeds mee bezig ben om mindful door het leven te gaan met een mooi en bijzonder resultaat. Niet onbelangrijk om te melden is dat ik een fantastisch en liefdevolle trainer heb gehad; die echt luistert en met je meedenkt en voelt. Dankbaar.”

10

“het is verbazingwekkend wat het werken en mediteren in een groep toevoegt aan de materie, ik heb minstens net zoveel geleerd van mijn medecursisten als van de "leerstof" zelf, mede dankzij de kundige en rustige leiding van Resia was het voor mij zeer leerzaam. ook precies goed qua setting, geen zakelijke benadering, geen zweverigheid maar precies er tussen in, je krijgt gereedschap aangereikt maar JIJ moet gaan sleutelen, er zijn geen goeroes !”

10

“In 8 weken een intensieve en betekenisvolle training doorlopen onder begeleiding van een uitstekende coach/trainer Resia Bunnik. Vooral geleerd om met een andere bril naar de wereld om me heen te kijken en eerst in balans te komen met jezelf. Zowel fysiek als mentaal. Niet (ver)oordelend, ook niet naar jezelf. Acceptatie, berusting, ontspanning. Het gaat er vooral om hoe jij omgaat met de dingen waarop je meestal geen directe invloed hebt. Heel leerzaam en een echte aanrader voor iedereen die bewust in het leven wil staan en behoefte heeft aan wat nieuwe inzichten en andere gedachten/mindset. Het groepsproces van deze training heeft ook een meerwaarde. Ervaringen van anderen en persoonlijke uitdagingen bespreken in een open, eerlijke en ontspannen sfeer, heb ik als zeer prettig ervaren. Meditatie is een geweldig middel om je gedachten te ordenen en “op te schonen” door je in jezelf te keren op zoek naar innerlijke rust en balans.”

10

“Ik heb de tools gevonden als antwoord op de vragen waarmee ik met de training startte. Het antwoord dat kwam, was niet per sé altijd wat ik wilde horen, maar stiekem wist ik wel dat vertragen, stil staan, kijken naar wat er is, precies was wat ik nodig had. José leidt je hier heel zacht en respectvol naartoe.”

9

“Mbsr training gevolgd die werd gegeven door Sijmen. Het was een online groepstraining. Sijmen heeft een prettige en veilige omgeving gecreëerd, waardoor iedereen open en eerlijk zijn ervaringen kon delen. Het bijgeleverde boek en de oefeningen zitten goed in elkaar. Kortom een goed programma!”

10

“Van een leven met stress naar een leven met meer bewustzijn en rust. Een hele fijne cursus! Het maakt een wereld van verschil. Ik sta heel anders in het leven en maak alles bewuster mee. Zo mooi hoe dat kan. De rust die de cursus met zich mee brengt is een kado voor jezelf. Geweldig dat ik de cursus heb mogen doen met een hele behulpzame trainer Cynthia Stijger. Ook wanneer je er even doorheen zit kun je altijd bellen of mailen met de trainer. Hoe fijn is dat? Ik leef nu een bewuster leven in het hier en nu dankzij deze cursus. Bedankt Cynthia Stijger!”

9

“Fijne training met een fijn werkboek, waarin de oefeningen concreet worden beschreven, passend bij de verschillende thema's in het boek en de training. Een nuchtere, vrolijke mindfulnesstrainer als goeie gids in de eerste stappen in de wereld van mindfulness! Een hele prettige training, die veel heeft opgeleverd (meer momenten van bewustwording en bewustzijn, mijn eigen grenzen beter aanvoelen), en uitnodigt om er nu zelf mee aan de slag te gaan!”

9

“De groepstraining met Cynthia was heel fijn! Ze straalde veel rust uit en begeleidde ons goed. Ik sta een stuk bewuster in het leven en kan lastige emoties beter verdragen dan voorheen. De mindfulness training was voor mij een logische keuze in een al wat langer proces van therapie, en heeft zeker bijgedragen en tools gegeven om mee verder te gaan. Erg waardevol.”

10

“De mindfulnesstraining heeft mij mijn ogen doen openen. Ik heb een spiegel voor gekregen van hoe het ook anders kan. Dat ik niet weg hoef te lopen voor problemen maar het er kan laten zijn zowel goed als slecht. Fijn dat ik deze handvaten nu heb gekregen en dat ik vanuit hier verder kan werken. Diederick bedankt voor de rust en de kennis en dat je altijd begripvol was.”

8

“De online mindfulness training vond ik prettig, gewoon vanuit de thuissituatie inloggen en meedoen. Het heeft mij bewust gemaakt van wat mindfulness is, dat ik dit in kan zetten gedurende de hele dag. Juist ook in kleine momenten. Ik vond Bree een prettige en rustige trainer die alles goed uitlegde.”

10

“Bij aanvang van deze cursus had ik veel onrust in mijn hoofd en daardoor ook in mijn lichaam. Door deze cursus te volgen is dat te laten zijn voor wat het is. En door deze acceptatie is er rust gekomen! Het is wat het is, het is goed zo. Bree gaf mij deze training, ze straalt rust en kalmte uit en je kunt haar makkelijk benaderen als je nog tegen moeilijkheden aanloopt. Ze neemt dan de tijd om samen met jouw naar de situatie/ jouw moeilijkheid te kijken en hoe je deze dan mindfulness kunt benaderen. Ik vond dat heel fijn! Deze training was online, dat vond ik soms lastig vanwege de internetverbinding (aan mijn kant, die van de trainer was prima) maar het was door Corona even niet anders. Maar had het liever op locatie gehad.”

10

“Ik heb inzicht gekregen in mijn 'probleem'. Soms was het confronterend. Maar ik heb er ontzettend veel van geleerd. Francisca bracht me weer met twee voeten op de grond. En wat vooral belangrijk is, hoe ik er mee om kan gaan!Keuzes maken.! Ik blijf hier zeker aan werken. Ik pak regelmatig het boek en ben elke dag ( in meer of minder maten) mee bezig. Ik pak 'mijn momenten)!!!! Hartelijk bedankt voor je begeleiding. Wens je alle goeds toe!! Groeten Dymphie”

10

“Het begon met een telefonische kennismaking , wat heel prettig is. Dan heb je toch iets herkenbaars als je begint. Wij kregen de training van Francisca en zij zorgde voor een fijne sfeer. Jammer dat het niet fysiek was, maar de pret was er niet minder om. We hadden genoeg tijd om vragen te stellen, te oefenen en onderling te praten. Het boek wat we erbij kregen is een mooi naslagwerk wat ik nog vaak zal gebruiken. We leerden ook dat je na die 8 weken echt nog geen prof was en dat we goed moeten blijven oefenen. Zorg dat het een deel van jezelf wordt. Ik Wilde graag nog gezegd hebben, dat ik het erg jammer vind dat het maar 8 weken duurt deze training. Ikzelf had graag wat langer willen oefenen met de groep. Is deze training aan te raden? Zeer zeker!!! Ik heb er geen spijt van.”

8

“Ik vond het een vernieuwende ervaring. Prettige begeleiding. Het online volgen van de cursus viel mij toch tegen. In het vervolg zou ik liever bij elkaar komen in het echt.”

9

“Ondanks dat de cursus online gegeven werd, heb ik veel handvatten en tips geleerd voor het omgaan met stress, uit het hoofd gaan en kiezen voor jezelf. De opzet van de cursus, waarin oefeningen afgewisseld werd met uitleg en overleg in kleine groepjes, was erg goed. De sfeer van de groep was erg fijn. Het boek en de oefeningen zullen nog lang na de cursus gebruikt gaan worden.”

8

“Ondanks mijn sceptische houding en (soms) gezonde tegenzin heeft de training mij veel gebracht, met name rust en zachtheid.”

9

“Ik heb de training als erg leerzaam en prettig ervaren. De trainingsavonden en huiswerkoefeningen waren een moment voor mijzelf en werden steeds meer iets om naar uit te kijken. Ook Cynthia’s houding en open aanpak droeg hier in positieve zin aan bij. Ik raad de mindfulnesstraining zeker aan voor mensen die open staan om de stap vanuit het hoofd naar het lichaam en het hier en nu te maken.”

8

“Ik vond de wekelijkse sessies erg prettig en leerzaam. Bree zorgde voor een veilige en vertrouwde sfeer /omgeving waarin eenieder kon delen wat zij wilde. Ik heb veel aan deze training gehad.”

8

“Ik was benieuwd of de cursus bij mij zou passen omdat ik het zelfstandig toepassen van oefeningen soms moeilijk vind. De eerste avond ervaarde ik meteen als heel prettig: ik ging ontspannen naar huis en vond het naast de oefeningen, bijpassende theorie en erg prettige cursusgeefster stiekem fijn om een groep gevonden te hebben die mijn tres-gerelateerde klachten herkende. De cursus is intensief, iets wat van te worden ook duidelijk beschreven staat. Doordat de cursus door corona enkele keren verschoven was viel deze voor mij ineens binnen een paar drukkere weken. Dit heb ik soms als pittig ervaren, met name door de dagelijkse thuisbeoefening. Ondanks dat je leert dat je eigenlijk te druk bent als de oefeningen niet in je dagelijks ritme passen, raad ik vanuit mijn ervaring aan om de cursus op een voor jou passend moment aan te gaan om voldoende te kunnen oefenen en er alles uit te halen. Ik heb er veel van geleerd!”

8

“Het werd duidelijk dat de training inderdaad, zoals was gezegd, voor een belangrijk deel bestaat uit zelf oefenen. Een 8 weken training is de basis, de stof zelf kan inderdaad goed duidelijk gemaakt in 5 dagen. Knap gedaan, door de trainster, met een heel duidelijke structuur in de training. Ook tijdens training sterke nadruk op oefenen. Nuttig in een groep omdat andermans waarheid (kijk op de wereld) heel anders kan zijn. De training gaat nog door. Zelf oefenen. Kalm worden. De geluidsbestanden zijn daarvoor goed te gebruiken. Geruststellend dat het niet ingewikkeld is. En wel onmiddellijk nuttig.”

10

“Mijn eerste ervaring met mindfulness, waar ik nieuwe inzichten en tools heb gekregen om mij verder te helpen. De trainer was begripvol, toegankelijk en had veel kennis, ik voelde mij op mijn gemak.”

8

“Cynthia leerde mij verschillende mindfulnesstechnieken aan die mij hebben geholpen bij een stukje bewustwording. Ik kon met haar bespreken waar ik tegenaan liep in de weg daar naartoe en het boek met de filmpjes erbij maakte het een goed geheel.”

8

“Tijdens de 8 trainingen stond het implementeren van meditatie in het dagelijks leven en de achtergrond hiervan op de voorgrond. Het beoefenen en begeleiden werd op een prettige manier gedaan, zonder zweverigheid. Het feit dat iedereen in zijn waarde gelaten werd en er een mooie persoonlijke benadering was, maakte dat ik de training als zeer succesvol heb ervaren.”

8

“het is mij geleerd om een stuk rustiger door het leven te gaan. en dat is een hele fijne en mooie ervaring”

10

“De persoonlijke aandacht en tact van José zorgt voor een positieve vibe in de groep, iedereen gaat na elke sessie een stukje blijer naar huis terug. De goede weg is gewezen, het navolgen van de geleerde technieken voelt na deze begeleiding niet als een zware opgave.”

10

“Weten en doen is niet hetzelfde. Kennis van mindfulness had ik al, maar toepassen kwam ik niet toe. Door de theorie en praktijk aan elkaar te koppelen in de cursus, te beseffen dat doen belangrijker is dan weten, kan ik nu op veel regelmatiger basis mindfulness in de praktijk brengen en nieuwe verbindingen en paden in mijn brein aanleggen. Ik ben er nog lang niet maar dat accepteer is. Ik oefen en ben dankbaar voor ieder moment dat ik stil kan staan, kan verdragen, niet vanuit de automatische piloot reageer en meer zelf aan het roer sta.”

9

“Ik dacht eerst dat digitaal niet zo handig zou zijn. Maar dat ging eigenlijk heel goed. Zo is de drempel niet zo hoog om deel te nemen. Francisca zorgde dat je je ‘veilig’ genoeg voelde om je kwetsbaar op te stellen. Ging het een tijdje minder met je of met het aan de dagelijkse oefeningen houden, dan werd daar niet gek over gedaan. Alles hoort bij het proces. De sessies waren verder niet zweverig, zoals wel een beetje mijn vooroordeel was. Al was de bodyscan wel even wennen. Verder werd er af en toe een dosis humor ingegooid. Daar hou ik wel van. Wat ik ook prettig vond is om te horen hoe andere deelnemers het ervaarden om mindfulness in hun leven toe te passen. Vooral toen we dit in kleine groepjes deden. Ik weet zeker dat ik, ook na de training, mindfulness een plek geef in het dagelijks leven. Omdat het toch een stuk zelfzorg is. Je maakt het jezelf alleen maar makkelijker door dit te blijven gebruiken.”

9

“De training was mooi opgebouwd. Resia gaf met veel toewijding les en maakte er echt iets moois van.”

10

“Ik heb het contact met de medecursisten en de organisatie vanuit Jen van Horen (trainer) erg gewaardeerd. Ik heb me op mijn gemak en veilig gevoeld om de mindfulness oefeningen ontspannen en met een open blik aan te kunnen gaan. De informatie die wordt gegeven is beknopt en helder, zaken die je aan het denken zetten en waar je mee verder kunt, zonder je te overspoelen. Ik heb de manier van werken, het uitnodigen in plaats van opleggen, erg prettig gevonden. Het was duidelijk dat de training met aandacht en zorg is ingericht en het heeft mij de handvatten en inspiratie gegeven om meer mindfull in het leven te staan.”

9

“Leerzame cursus in goede ambiance en gemotiveerde begeleiding door Resia. Inclusief tools om de mindfulness mindset na de cursus vast te houden”

10

“Het is nog maar het begin maar wil het boek nog een keer volgen zodat het meer verdiept en land. Het had voor mij langer mogen duren zodat je langere tijd ermee vertrouwt raakt. Mindfulness is voor mij een mooie levenshouding. Het zal niet altijd lukken maar de intentie is er. Blijven oefenen, trainen van je geest dat heb ik geleerd. Het was een fijne groep en Resia gaf de les in alle rust.”

9

“Jen van Horen heeft ons (mij) stap voor stap meegenomen in een ontdekking van de filosofie en kracht van mindfulness; heel integer, persoonlijk. Duidelijke uitleg, oefeningen en fijne gesprekken hoe dit voor ieder (en mij) voelt. het heeft mijn dagelijkse leven verrijkt en rust gebracht.”

8

“Tijdens de training Mindfulness heb ik verschillende handvatten aangereikt gekregen om beter om te kunnen gaan met stress en ook wat beter te kunnen slapen. De training bestond uit een goede afwisseling van uitleg en oefenen en het was ook fijn om in groepsverband te kunnen oefenen en ervaringen uit te kunnen wisselen.”

9

“Ik heb de 8-weekse training MBSR via Zoom gevolgd onder leiding van Francisca Boel. Naast de concrete materialen als het boek, meditatiekussen en matje heb ik alle input en begeleiding van Francisca als heel waardevol ervaren. Ze gaf fijne voorbeelden en zorgde - zelfs online - voor leuke interactie in de groep.”

8

“De online bijeenkomsten waren heel prettig. Variatie in oefeningen, theorie en ervaringen delen. Onze trainster, Sabine, straalde rust en vertrouwen uit. Begeleidde ons op een prettige manier door de oefeningen en de totale training. De combinatie met het werkboek en de filmpjes met de theorie die je elke week toegezonden kreeg vond ik erg fijn. Dat in combinatie met de oefeningen zorgde ervoor dat je wekelijks met mindfulness bezig was. En nu is het de uitdaging om datgene wat ik geleerd heb vol te houden en te blijven trainen. Daar ga ik zeker mijn best voor doen, want ik heb gemerkt dat het me heel wat oplevert.”

8

“Al na een paar sessies begon de cursus vruchten af te werpen. Kleine weliswaar, maar toch. Ik heb ervaren dat ik rustiger reageer op stressvolle situaties. Ik besef ook dat het een kwestie is van blijven oefenen. De cursus biedt naast de oefeningen ook achtergrondinformatie en werkt als stok achter de deur. De cursus heeft iets opgeleverd en heeft met handvatten gegeven. Dat is al met al een goede basis om hier zelf mee verder gaan.”

10

“Het heeft mij op een nieuw spoor in het leven gezet met meer ruimte voor rust, stilte en vaker met aandacht in het hier en nu te zijn. Ilse is een ontzettend fijne en inspirerende begeleidster.”

10

“Bijzonder. Ik hield vast aan dingen waar ik niet aan vast wilde houden. In deze cursus heb ik geleerd, en leer ik elke dag, dat je een keus hebt. En dat als je ruimte creëert, er andere antwoorden komen. Ik ben Ilse dankbaar voor haar inzicht.”

8

“Al denk je heel veel te weten, een frisse kijk op de zaken biedt altijd weer meer handvaten. De zoom gesprekken waren gezellig en ontspannen.”

10

“Ik heb heel veel aan de training gehad door de gestructureerde aanpak, de trainer die goed heeft uitgelegd en voorgedaan waar het om gaat en die zoveel begripvolle vriendelijkheid en rust uitstraalde. Ik heb veel inzicht gekregen in hoe stress ontstaat en hoe ik met mijn gevoelens en gedachten mezelf saboteer en handvatten gekregen om dat anders te (gaan doen). Ik heb al behoorlijk wat ervaring met boeddhistische meditatie; deze cursus was een welkome aanvulling, met name door de structuur, de focus op stress en de heldere taal.”

9

“De training is goed gestructureerd, met voldoende lesmateriaal en online audiofragmenten. Het was waardevol om de cursus in een groep te doen omdat je ervaringen kunt uitwisselen. Na het afronden van de cursus ben ik ervan overtuigd dat het reduceren van stress door middel van mindfulness echt werkt als je er dagelijks aandacht aan besteedt. De cursusleidsters gaf op een hele prettig manier les.”

9

“De MindfulnessFabriek is goed en flexibel omgegaan met de trainingen in Corona tijd. De trainer heeft ons op een praktische en bevlogen manier meegenomen in de materie.”

10

“Een warme groep met een hele competente en charmante trainer. Ik keek uit naar onze sessies en voelde me altijd opgeladen na de training. Ik zou het iedereen aanraden.”

8

“De opbouw van de mindfulness plus training door Jeroen en Linda is erg goed. Veel praktische info in de vorm van filmpjes en oefeningen, naast kernachtig weergegeven theorie. Het is een mooi vervolg op de mindfulness training om meer context te krijgen bij de mindfulness-oefeningen en actiegericht met je gedrag aan de gang te gang.”

9

“Ik heb veel geleerd van de mindfulness coaching van Cynthia. Het was fijn om 1 op 1 te kunnen praten, zodat we veel aandacht konden besteden aan de dingen die ik lastig vond. Ondanks dat ik al het een en ander wist over mindfulness, was het een goede ervaring om er nu echt mee aan de slag te gaan. Ik oefen er nu bijna dagelijks mee en voel me kalmer en meer mezelf.”

10

“Goede ervaring, veel aan gehad. Ging met plezier heen. Prima docenten allebei.”

9

“De MBSR Mindfulnesstraining was een fijne en leerzame ervaring. De opbouw van de training was logisch en het werkboek/de filmpjes waren goede ondersteuning. Cynthia faciliteerde op een prettige manier het gesprek in de groep, legde theorie helder uit en begeleidde de medaties met een fijne en rustige stem. Ik heb er concrete tips uitgehaald en vooral een manier van kijken die ik toepas in het dagelijkse leven. Het brengt mij meer rust en acceptatie.”

10

“De basistraining Mindfulness heb ik gedaan uit nieuwsgierigheid en professionele belangstelling. Bree heeft mij geleerd dat het redelijk eenvoudig is om rust te creëren in lastige situaties die mij een onrustig gevoel geven. Ik heb door oefenen ontdekt dat de 3 minuten ademanalyse voor mij een goed instrument is om rust te vinden in ingewikkelde en lastige situaties. Ik heb Bree als een fijne trainer ervaren, ze heeft een prettige stem die rustgevend werkt, is invoelend en geeft een deelnemer alle ruimte om eigen ervaringen te delen, als je niets wilt delen is het ook goed. Bree deelde na elke sessie ter inspiratie via de e-mail info/filmpjes zodat ik hiermee kon toewerken naar een volgende sessie.”

10

“Ik heb de acht bijeenkomsten als heel prettig ervaren: ruimte voor ieder om iets of niets te zeggen over de ontdekkingsreis naar meer bewustzijn over de impact van onze gedachten op ons dagelijks leven. Als voorbeeld: ik proef weer meer wat ik eet doordat ik er met mijn aandacht bij kan blijven.”

10

“De cursus heeft mij meer gegeven dan ik had verwacht. Francisca geeft de cursus op een praktische en persoonlijke wijze. Hierdoor kon ik makkelijker manieren vinden om mindfulness in mijn leven te integreren. Ze heeft mij het inzicht gegeven dat je naast de formele oefeningen je mindfulness op allerlei manieren in je leven kan integreren. Ik ben super enthousiast en wil mij meer verdiepen in de materie.”

8

“Ik heb duidelijk antwoord gekregen op mijn vraag, Het gesprek is duidelijk en professioneel opgepakt.”

10

“De afgelopen twee maanden heb ik de (online) mindfulness cursus gevolgd bij Ilse van Dijk. Ik raad dit echt iedereen aan. Ondanks dat het online was vanwege de pandemie, was de cursus helder en leerden we van elkaar. Bedankt!”

9

“De mindfullness cursus bracht datgene wat ik er uit wilde halen, namelijk een kennismaking met Mindfullness. We hebben daarnaast diverse oefeningen die ik zeker zal blijven toepassen.”

9

“De 8- weekse training heeft ervoor gezorgd dat ik actief ben gaan oefenen met mindfulness door de stimulans van de groepsbijeenkomsten. Het oefenen en delen van ervaringen heeft er bij mij voor gezorgd dat ik meer momenten heb waarin ik bewust met aandacht aanwezig kan zijn en makkelijker mijn gedachten kan loslaten. Mindfulness ondersteunt bij het bewust opmerken, benoemen en vervolgens accepteren van dat wat je niet kunt veranderen én vanuit bewustzijn kiezen voor gedrag wat je wel kunt veranderen. Trainster is nuchter en open waarin zij ook haar eigen ervaringen deelt met mindfulness.”

9

“Ik heb de online training mindfulness van Fransisca als zeer fijn ervaren. 8 weken met elkaar online oefenen en daarna dagelijks thuis oefenen is erg helpend geweest om het een onderdeel van m'n leven te laten worden. Fransisca was erg enthousiast en praktisch ingesteld, waardoor ik het ook goed kan beoefenen.”

10

“Top”

10

“Ik vond het een leerzame en inspirerende training, leuke afwisseling tussen theorie en praktijk. Alle oefeningen waren laagdrempelig, gemakkelijk in je leven toe te passen waardoor de stap naar een meer mindful leven gemakkelijk gezet is. Dit had ook alles te maken met de wijze waarop Franscisca de training gaf; deskundig, met een goede dosis humor, respectvol naar elke deelnemer en allesbehalve ‘zweverig ‘. Ze wist veel te vertellen uit haar persoonlijke leven wat een bron van inspiratie was. Ik zou veel mensen de training aanraden, en vooral bij Franscisca.”

9

“Ik heb 8 super fijne gesprekken gehad. IK heb mijn hart kunnen luchten en achteraf een hele andere kijk gehad op mijn ervaringen. Super veel inzichten gekregen op mijn eigen handelen, wat ik hier mee kan en wat ik hier niet mee kan. Deze tips en inzichten zullen mij in de toekomst altijd blijven helpen.”

8

“Deze cursus was een welkome en broodnodige aanvulling op het re-integratietraject om na een burn-out weer aan het werk te komen. Door de cursus heb ik handvatten ontdekt die me helpen stress te herkennen, te herleiden en daarom (vaak) te kunnen voorkomen. Rust in de dag inbouwen, momenten voor mezelf pakken en een betere balans creëren. Ik heb erg veel geleerd en handige tools gekregen.”

8

“De 8 wekelijkse training met Cynthia heb ik als zeer prettig ervaren. Zij is een rustige, serieuze, flexibele en leuke vrouw, Ze stond open voor mijn vragen, maar hield zich wel aan de materie van die week. Omdat het 1 op 1 was had ik misschien verwacht dat ik meer handvatten had kunnen krijgen om individuele situaties onder controle te krijgen. Maar ik snap ook dat een uur te kort is om buiten de doelstellingen van het hoofdstuk te veel op het persoon in te gaan. Cynthia gaf ook aan dat er meerdere mogelijkheden zijn na deze mindfulness training. Ik hoop dat ik er veel aan ga hebben en dat ik o.a. het mediteren/ademhalen kan toepassen in mijn drukke bestaan. Er zijn zeker dagelijks al dingen waar ik opmerkzaam op ben na de training. Ik ga deze training eerst goed intregreren in mijn leven en daarna ben ik zeker geïnteresseerd om door te gaan.”

7

“Beter geleerd om met mijn gedachten om te gaan. Nu alleen nog wachten op de rekening voor de verzekering.”

9

“Ik heb de cursus als zeer prettig ervaren. Ik was wat sceptisch over de online versie. Dit is geheel goed gekomen! Mede dankzij de input van de begeleider, Francisca. Zij leidde ons met verve en enthousiasme door de bijeenkomsten. Ik ben echt heel blij dat ik de cursus hebt gevolgd. Mindfulness geeft me ruimte en rust en heeft ervoor gezorgd dat ik het leiderschap over mijn leven heb teruggepakt.”

10

“De online mindfulness training heb ik als erg prettig ervaren. De combinatie tussen oefeningen en theorie vond ik ook erg fijn. We leerden verschillende vormen en oefeningen, waarbij je de vrijheid kreeg om zelf uit te proberen wat het beste bij jou past. Dankzij de mindfulness cursus leef ik meer in het moment en kan ik beter afstand nemen tijdens stressvolle momenten. Ik voel beter wat ik op bepaalde momenten nodig heb en kan daarop anticiperen. Verder vond ik het prettig dat we er een boek bij kregen waar de theorie nog in werd uitgelegd en de geluidsfragmenten waarmee je zelf thuis kunt oefenen. Al met al een dikke 10.”

10

“Ik vond de trainingen van Bree heel erg leuk. De bewustwording die ze heeft los gekregen is heel bijzonder. Ook haar relaxte houding was heel prettig. Ook het werkboek en de trainingsmaterialen vond ik heel erg goed.”

8

“Een hele goede en fijne kennismaking met mindfulness en mediteren. Veel aan gehad. Wekt interesse op om mij hier verder in te verdiepen.”

9

“Mindfulness is niet wat je problemen oplost maar hoe je er mee omgaat. Als je hele leven gewend bent omdat op een bepaalde manier te doen, vergt het veel oefening indaal anders mee te leren omgaan. Daarom zijn 8 weken ook echt nodig om iedere keer een andere oefening onder de knie te krijgen, althans voor mij. Nu kan ik veel beter rustiger nadenken en een besluit nemen. Ik kan beter bij mezelf blijven, waarvan ik voorheen niet wist hoe dat te doen. Voor mij is er nog veel oefening nodig maar ik merk dat ik er op een dag vaak bij stilsta. En dat is denk ik het begin. Ik hoop het vast te kunnen houden. Cynthia bedankt voor de fijne lessen en ook de mede cursisten. Ik heb ook veel van jullie geleerd.”

8

“Mindful omgaan met eten biedt een nieuwe invalshoek voor als je alles al hebt geprobeerd om af te vallen. De cursus heeft mij enorm geholpen om anders naar mijzelf en mijn eetgewoonten te kijken. Niet vanuit strenge regels en alleen maar doorzettingsvermogen maar door er mindful naar te kijken. Jacqueline is fantastisch als mindful-coach en brengt de theorie aangepast aan de persoon (wij deden het als buddies) heel goed over en doet een zeer goede introductie mediteren. Met plezier en met veel resultaat gedaan!”

9

“Het is heel bevrijdend om mijn gedachten te kunnen laten voor wat ze zijn en die niet te problematiseren. Helemaal in deze tijd is het belangrijk om momenten voor je zelf te nemen om gedachten of zorgen los te kunnen laten. Dat maakt een stuk lichter en geeft ruimte. De online begeleiding tijdens de wekelijkse sessie werkt heel goed - oefeningen doe je thuis, wat het normaler maakt om die na de training ook thuis te blijven doen.”

10

“Ik wilde de training Mindfulness heel graag live doen, en dat is gelukt! Na vier lessen een verplichte corona break, maar nu toch afgerond. Erg fijne ervaring met prettige medecursisten en een fijne, heldere begeleiding door Ilonka. Mijn angst ('als het maar niet te zweverig wordt') was ongegrond. In het dagelijks leven merk ik al de voordelen van de training en de dingen die ik geleerd heb. Door hier elke dag mee bezig te zijn, gaat het steeds meer een deel van je dag/week/leven uitmaken.”

10

“Eerst nog getwijfeld of Mindfulness misschien te zweverig zou zijn, de stap gezet en direct vanaf de eerste training heeft Ilonka duidelijk gemaakt dat Mindfulness juist niet zweverig is maar zeer concrete technieken bevat. Ilonka is kundig, zeer vriendelijk en heeft een scherp oor voor de zaken waar cursisten mee "worstelen" en brengt dit in de training in zodat je er echt ook daadwerkelijk iets mee kunt. Ik raad iedereen Ilonka aan als trainer! Ilonka, bedankt voor de fijne en leerzame training!”

10

“Fijne ervaring, leerzaam.”

10

“Naast een goed werkboek voegen de wekelijkse sessies ook echt iets toe aan de training. De trainster heeft ervoor gezorgd dat iedereen op een prettige manier zijn bijdrage kan leveren en ervaringen kan uitwisselen en vragen kan stellen. Zeer goede start om te beginnen met mediteren.”

9

“Fijne training. Goed georganiseerd en interessante, herkenbare onderwerpen. De trainer heeft een fijne stem, neemt de tijd voor je en vraagt veel door, is geïnteresseerd.”

9

“Fijn om op deze manier weer vertrouwen te krijgen dat ik gewoon weer het slaapvermogen van vroeger terug ga krijgen. Fijne handvatten en gesprekken.”

8

“Van januari- maart de online mindfulness training gevolgd. Veel geleerd en geoefend. De combinatie van theorie in het boek en via YouTube filmpjes om thuis te lezen/ bekijken en tijdens de les ruimte voor oefenen, vragen stellen en klein deel theorie vond ik prettig. Bree zorgt voor een goed online groepsgevoel. Ook het oefenen in tweetallen is mij goed bevallen. Geweldig dat deze training ook online goed te doen is en heb er veel aan gehad en ga er zeker ook nog veel aan hebben in de komende periode.”

8

“Ik vond de Mindfulness training bij Jen een fijne training, een heel praktische insteek (als dit en dit niet goed werkt of voelt, doe je toch wat wel goed voelt) en fijne oefeningen. Helaas moest de training halverwege van locatie naar online verplaatsen, en daardoor mis je het informele aspect met je medecursisten. Maar het zat, fysiek én online, heel goed in elkaar. Ik heb heel veel gehad aan de oefeningen en theorie, nu moet ik mezelf nog een schop onder m'n kont gaan geven om er in de praktijk ook echt mee aan de slag te gaan en te blijven.”

8

“Ik heb het nu door als ik teveel in mijn hoofd zit en kan dit makkelijker laten gaan. Het resultaat is voor mij geweest dat ik mij hierdoor vrijer en losser voel, ik kan me makkelijker focussen op datgene wat in belangrijk vindt.”

10

“Ik was erg blij met mijn lerares Bree, die zelf de rust en innerlijke vrede heeft die ze ons wist bij te brengen. Ze reageerde erg hartelijk en zinnig op vragen. We kregen veel extra materiaal en suggesties. De cursus was erg compleet, helder beschreven in het boek en perfect door kussen en yoga matje!”

10

“Het coachingsgesprek met Dorien was erg prettig. Ze heeft mij een aantal handvatten gegeven hoe ik minder ga piekeren. Ik ga ermee aan de slag. Hopelijk gaat het slapen nu beter.”

8

“Ondanks dat we maar 2 keer bij elkaar zijn geweest en genoodzaakt waren de rest via teams te doen was het een mooie ervaring. Veel geleerd. Cynthia heeft me steeds het gevoel gegeven dat we alles konden delen maar ook wanneer ik even niets wilden delen voelde ik me niet bezwaard. De opbouw van de training was goed en stap voor stap werd ik hierin meegenomen. Mijn doel was het om mindfulness in mijn dagelijkse leven te integreren en ik ben ervan overtuigd dat dit me gaat lukken.”

7

“Ik ben blanco de training ingegaan met de gedachte "ik zie wel wat het mij brengt.". Er zijn oefeningen bij die ik heel moeilijk vindt, maar ook die ik toe kan passen als ik er behoefte aan heb. Cynthia blijft altijd heel rustig en geeft heel helder uitleg en verklaringen. Ik heb het positief ervaren en zal zeker vaak tijdens voor of na een meditatie terugdenken aan de (helaas online) bijeenkomsten.”

8

“Dankzij de ontzettend goede trainster Kim heb ik deze cursus als erg positief ervaren. Toen we op online over moesten schakelen zorgde Kim ervoor dat we een gelijke ervaring beleefden, maar dan vanuit huis. Het was erg prettig om deze cursus binnen een kleine groep te volgen. We deelden ervaringen aan elkaar uit en luisterden naar elkaar, dit voelde als goede steun.”

10

“Ik heb deze online cursus als zeer waardevol ervaren, de cursus is duidelijk , leerzaam , humoristisch en diepgaand. Ik had het geluk deze training te krijgen van Jeroen Kortooms en Linda Eligh, wat een fijne mensen. De 2 vullen elkaar precies goed aan en zijn zeer toegankelijk. Het voelde direct vetrouwd, ze weten de lesstof goed uit te leggen en vooral ook met praktische leuke oefeningen. Ik wil me zeker hier verder in gaan ontwikkelen.”

9

“Super fijn een training bij Jeroen Kortooms en Linda Eligh gevolgd te hebben. Ik ben dankbaar dat ik bij hen in de online groep ben gekomen. Eerst zag ik een beetje op tegen deze online variant. Maar het is me boven verwachting goed bevallen. Met name door de fijne samenwerking tussen Jeroen en Linda waarbij zij elkaar zeer goed aanvullen en goed de aandacht verdelen tussen de deelnemers. Ik vind het erg jammer dat de training er alweer op zit!”

9

“De training is logisch en helder opgebouwd, goed te volgen met een combinatie van tekst en filmpjes na de lessen en een combinatie van oefeningen, ervaringen uitwisselen en feedback tijdens de lessen. Persoonlijk vond ik het ook fijn dat de lessen 1,5 uur waren, precies lang genoeg om de aandacht erbij te houden en waardoor het goed te combineren is met het dagelijkse leven.”

10

“Je leert niet alleen door het werkboek, ook door extra filmmateriaal, maar vooral door de groepsles en de wekelijkse oefeningen.”

8

“Henriette is een ervaren mindfulness coach die er niet voor terug schrikt om persoonlijke verhalen met haar clienten te delen als dat gepast is. Het boek en de training bieden duidelijke houvast zonder dat er een verplichting vanuit gaat.”

8

“Zeer fijne ervaring. De onverwachtse wending i.v.m. lockdown goed opgepakt door het aanbieden van mogelijke opties! Het feit dat we niet als groep op locatie samen konden komen voor de mindfulnesstraining was uiteraard niet ideaal. Via Zoom mist het toch wat persoonlijkheid en voelt het (letterlijk en figuurlijk) als meer afstand. De trainingen waarbij we met 2 personen langs konden komen, zorgde juist voor nog meer persoonlijkheid en openstellen. De training heeft mij veel gebracht, en in deze onzekere periode wellicht extra leerzaam en een fijne houvast. Het werkboek was voor mij ook van veel toegevoegde waarde, hier stonden veel leerzame dingen in. Het zorgde voor veel bewustzijn/besef, en een goede houvast om thuis door te 'trainen'. Dit bewustzijn heeft mijn mindset al in vele opzichten positief veranderd. Van te voren had ik geen idee of Mindfulness bij mij voor veel vooruitgang/verandering zou zorgen, nu zou ik het zeker iedereen aanraden. Mijn vooroordelen zoals dat het bijvoorbeeld te zweverig zou zijn, bleken volledig verkeerd. Het is niet zweverig, maar juist heel praktisch en toepasbaar op het alledaagse leven. Het is vrij te interpreteren en toe te passen op waar jij dat nodig hebt.”

9

“De MBSR training van de mindfulnessFabriek heeft mij handvatten gegeven om rust en ruimte te creëren in mijn hoofd. Ik ben zeer tevreden met de professionaliteit waarin de cursus werd gegeven. Het meegeleverde boek is duidelijk en bevat handige QR codes om makkelijk aan de slag te gaan met de meditatie oefeningen. Nu kan ik zelfstandig verder met de meditatie oefeningen. Bedankt!”

10

“Mindfulness heeft mij enorm geholpen. Tijdens deze corona tijd was het nog een uitdaging hoe deze verder vorm gegeven zou worden, maar een combinatie van online en in tweetallen kon het toch voortgang hebben. Ik raad dit iedereen aan. Heb er echt heel veel aan gehad!”

10

“Kim was heel fijn rustig en inspirerend als trainster. Ze gaf iedereen aandacht en ruimte en heeft de online lessen heel goed begeleidt. Ze waren heel afwisselend en leerzaam en praktisch. Ik vond het fijn dat het n klein groepje was en heb ook veel aan hun gehad. Een bijkomstig voordeel voor mij was dat ik online iedereen goed kon verstaan. Ik ben slechthorend vandaar. Zo zie je maar ieder nadeel heeft zn voordeel.”

8

“Een mooie ervaring om tot rust te komen en te accepteren wat er allemaal op je af komt. Lief zijn voor jezelf en beseffen dat je goed bent zoals je bent. De training is nu afgerond, maar feitelijk sta je pas aan het begin van een mindful leven.”

10

“De gehele training heb ik als prettig en leerzaam ervaren. De trainer is deskundig en vriendelijk, wat belangrijk is als mindfulness beginner. De opbouw van de training is logisch en goed in elkaar gezet, met diverse thema's. Er werd goed geïmproviseerd met online lessen ondanks de lockdown.”

8

“Tijdens de cursus van de MindfulnessFabriek ga je aan de hand van je eigen persoonlijke situatie aan de slag met diverse onderdelen van mindfulness. Wekelijks zoom je in op een ander topic en krijg je handige praktische tips/tools/handvatten waarmee je thuis zelf kunt oefenen. Je leert om milder te zijn, te observeren zonder oordeel, te zijn en te relativeren. De rol van je eigen gedachten en gevoelens komt aan bod, en ook de manier waarop je daar wel of geen aandacht aan kunt geven. De cursus heeft mij een stukje rust gebracht, ik maak me minder druk om dingen, ben milder voor mezelf, maak daardoor bewustere keuzes en kan beter in de flow van een dag meegaan, zonder alles te willen controleren. In eerste instantie wilde ik graag face 2 face op locatie deelnemen, maar met ons clubje hebben we er, mede dankzij onze trainster Kim, ook digitaal een hele fijne cursus van kunnen maken!”

9

“In een zeer ontspannen sfeer ontzettend veel verbetering in zelfreflectie kunnen ontwikkelen. Zoveel herkenbare aspecten uit het dagelijks leven. Verkregen tools geven een goede basis om de verbetering te kunnen voortzetten.. Ondanks de corona en de bijbehorende lockdown, de training prima online kunnen volgen. Nauw contact met de trainster wanneer gewenst --> top!! Als je er met open armen in gaat dan verdwijnen de eventuele vooroordelen (zweverig etc.) in de eerste sessie al.”

8

“Ik vond het een goede cursus, heb er veel van geleerd. Het geeft je in 8 weken tijd tools om volgens de ACT manier met minder fijne emoties en gedachtes om te gaan. De docenten (en medecursisten) zorgden voor een veilige omgeving. Ze zijn erg enthousiast, empathisch en konden hun kwetsbaarheid tonen. Dit was erg prettig. Ze waren daarnaast goed op elkaar ingespeeld (en voorbereid) en op elke vraag hadden zij een antwoord. Ondanks dat het een online cursus was, voelde ik wel verbinding met de mede cursisten. Met name na 1 op 1 opdrachten in de break out room. Dit had van mij nog vaker mogen gebeuren.”

10

“Ik vind dat ik in de 8 weken cursus een goed beeld heb gekregen van de verschillende mindfulnesstools. Ik heb nu een paar oefeningen die ik kan doen om weer rustig te worden, te ontstressen. Ondanks dat we na 3 lessen digitaal verder moesten gaan, vond ik dat geen belemmering. Ik merk dat ik veel meer in het nu leef en merk het op als dat minder wordt.”

10

“Deze training geeft handvatten om jezelf beter te verzorgen door verschillende meditaties te volgen en meer stil te staan bij 'echt voelen' Dit geeft veel rust en meer energie. Deze training zou eigenlijk een standaard vak moeten zijn bij scholieren op de middelbare school ;-) Ik had ook nog het geluk dat we Jen hadden als trainster, die de training nog beter maakte! Bedankt voor dit.”

10

“Ik heb veel geleerd en heb echt profijt van de training. De cursus is heel goed ingedeeld en ondanks dat de training niet live kon doorgaan was het online ook een goede ervaring. Henriëtte creëerde een warme en veilige omgeving waarin ik me goed voelde.”

7

“Was sceptisch en dacht zweverig,maar er zit veel handvaten aan en positief verrast,met een fantastische, enthousiaste trainer”

7

“Na de online Mindfullness training te hebben gevolgd, heb ik de recent de Mindfullnesspro training gedaan. De insteek hiervan is compleet anders. Het betreffen meer technieken die gebruikt kunnen worden. Ik ben overtuigd dat deze technieken werken en deze vind ik daarom goed. Ook wordt dit ruim ondersteund met een boek en filmpjes. Ik vond alleen de lengte van de sessies kort. Hierdoor heb ik naar mijn gevoel niet voldoende kunnen oefenen om bepaalde technieken onder de knie te krijgen.”

10

“ik vond het erg fijn en het heeft mij heel erg geholpen!”

8

“Een waardevolle cursus die je handvaten geeft om dingen aan te pakken op je eigen manier en ervoor zorgt dat je hier bewuster mee om kan gaan. Zelf de cursus bij Jeroen en Linda gehad, hier was ik erg over te spreken.”

8

“De ACT cursus geleid door Jeroen Kortooms en Linda Eligh was bijzonder informatief en effectief met een goede afwisseling en balans tussen uitleg van de principes van Act, behandeling van huiswerk, meditatie, oefening en gesprek in tweetallen. De leiders creeërden voor de deelnemers een veilige, open en vriendelijke omgeving waarin al snel over vertrouwelijke - en gevoelige kwesties gesproken kon worden. Voor mij vielen er verschillende kwartjes omtrent de realtie tussen motivatie en waarden en ook m.b.t. het omgaan met lastige gevoelens. veel dank.”

8

“Ik heb veel over mezelf geleerd en handvaten gekregen in hoe ik met bepaalde situaties effectiever kan omgaan. Ik heb vooral geleerd flexibiliteit te hanteren in alle uitdagingen die in deze wereld aanwezig zijn :-)”

8

“Ondanks de weerstand die ik aanvankelijk voelde om een online training te volgen, kan ik na acht sessies niet anders dan concluderen dat deze training mij een spiegel heeft voorgehouden en handvaten heeft gegeven om situaties die ik lastig vind aan te gaan. Het heeft mij doen inzien dat ik niet een willoos slachtoffer ben die allerlei zaken overkomt, maar dat ik ook actief voor dingen kan kiezen die waardevol zijn voor mij. En dat voelt goed!”

9

“Het waren 8 leerzame en fijne weken. In deze onrustige en onzekere tijd met Corona was de donderavond voor mij een rustpunt. Stilstaan bij jezelf en alles wat er leeft in je qua gedachten en gevoelens is heel belangrijk om mentaal fit te blijven. De wekelijkse terugkerende meditaties, act tools zijn helpend in de dagelijkse praktijk. Jeroen Kortooms en Linda Eligh waren de trainers die elkaar goed aanvulden en zeer kundig zijn op het gebied van Act en je veilig lieten voelen in de groep.”

9

“Jen van Horen is een prettige trainer, die je stap voor stap meeneemt in de wereld van mindfulness. De persoonlijke en empatische benadering zijn heel fijn. Jen heeft mij geholpen om mindfulness te leren kennen en daar datgene uit te halen waar ik zelf iets mee wil.”

10

“Ik heb de individuele Minfulness training als erg prettig ervaren. Eerst wist ik niet wat ik moest verwachten. Je leert om te genieten van momenten, te leven in het nu en je vooral niet te druk te maken. Je leert veel oefeningen die je, je hele leven nog kan gebruiken. Dorien was een erg fijne coach, ze luistert echt naar je. Het heeft mij veel rust in mijn drukke hoofd gebracht.”

9

“Ik heb bij René een 9 weeks mindfulness cursus gevolgd. Ik heb de cursus als erg prettig ervaren. Rene is een down to earth, duidelijk en doelgericht persoon wat voor mij erg goed werkte om mijn aandacht erbij te kunnen houden. De cursus is goed vol te houden ondanks de corona tegenslagen die wie af en toe hadden. Ik raad De cursus aan, wellicht dat ik hem volgend jaar weer doe ter verfrissing.”

10

“Ondanks dat de sessies nu digitaal worden gegeven heel erg inspirerend. Fijne groep met mensen waar je de ruimte krijgt. Zeker een aanrader waar je de rest van je leven mee verder kan!”

8

“Heb het heel prettig gevonden. Heb er veel van geleerd. Bewustwording. Een zeer fijne trainster waar je erg op je gemak voelde. Bracht rust in de groep. Kon goed luisteren. Werd geconfronteerd met mezelf. (Onrustig en deed veel op de automatische piloot)”

10

“Ik vind het een heel informatieve training waar voldoende ruimte was om vragen en verdieping te krijgen. Resia ademt rust uit, geeft het voorbeeld in de meditaties, hoort aan wat je tegenkomt, zonder oordelen en zonder het te werken veranderen of oplossen, wat mij betreft hebben wij het enorm getroffen met haar. De training zelf zit erg goed in elkaar, boek is super goed geschreven.”

9

“Geweldige coach and echt leuke groep.”

10

“Ik heb veel last van stress. De mindfulnesstraining heeft mij veel mogelijkheden geboden om hier beter mee om te gaan. De oefeningen bieden ontspanning en een andere kijk op hoe je in het leven staat. Het goed voor jezelf zorgen is een belangrijk ding, evenals vriendelijk voor jezelf zijn. "Het is wat het is". Niet altijd in de 'doe-modus' , maar 'zijn' in het hier en nu. De trainigen waren prima. We hadden een fijne groep en de trainster was ook heel plezierig. Een prettige stem en veel positieve uitstraling. Er was veel ruimte voor ieders emotie en inbreng.”

10

“Ik heb in Nijmegen bij José de cursus gevolgd. José is een warm liefdevol persoon die iedere cursist ondersteuning geeft in hun ontwikkeling op het gebied van mindfullness. Het heeft voor mij gebracht dat ik meer naar mijn lichaam ben gaan luisteren en meer bewust ben wanneer ik teveel in mijn hoofd zit.”

10

“Gedurende de training lukte het me om inzicht te krijgen in mijn positieve en negatieve gevoelens, oordelen en gedachtes. Dit inzicht zorgde ervoor dat ik automatisch rustiger werd, rustiger ging ademen en mijn pas vertraagde. Ik voel me meer tevreden en gelukkiger. Ik raad iedereen aan om een Mindfulnesscursus te doen.”

8

“Ik heb de mindfullnesscursus gevolgd in Nijmegen. Erg blij met onze betrokken en open docente José en de flexibiliteit van de organisatie om gedurende de Covid-tijd onze cursus in goede banen te blijven leiden.”

10

“Ik heb de mindfulnesstraining MBSR gevolgd bij José in Nijmegen. De cursus leert je beter te relativeren en laat zien dat je ook anders met spanning om kunt gaan. Ik ben het eens met mijn huisarts dat je beter een cursus kunt volgen, dan zelf met mindfulness te beginnen vanuit een boek. De cursus helpt namelijk om mindfulness meer structureel in je leven in te passen. José is een erg vriendelijke en warme vrouw en samen met de rest van de groep hebben we leerzame en gezellige trainingsdagen gehad.”

8

“Fijne begeleiding en uitleg hoe het lichaam en de geest werkt. Het is een goed begin om te leren hoe je dingen anders aan kunt pakken en niet in de zelfde patronen blijft hangen.”

8

“De Mindfulness Plus online training heeft mijn manier van denken en voelen verrijkt. Ik heb geleerd om met moeilijke gedachten om te gaan en te voelen waar het voor mij echt om draait in het leven. Dat gaat me verder helpen!”

9

“Tijdens de Mindfulnessplus ONLINE heb ik meer inzicht gekregen en goede oefeningen geleerd die ik zelf kan toepassen. Hele fijn training, dank Jeroen en Linda!”

9

“De training MindfulnessPLUS (ACT) Online is een goed vervolg op de Mindfulnesstraining van de MindfulnessFabriek. Met deze training ontdek je wat je echt belangrijk vindt. De opbouw is duidelijk omdat je ergens naartoe werkt, de onderdelen komen steeds terug. Tijdens de training gaven trainers Jeroen en Linda iedere deelnemer voldoende ruimte en spoorden zij ons aan actief mee te doen binnen je eigen grenzen. Dat er twee trainers waren vond ik erg prettig omdat zij elkaar goed aanvullen. De lessen zijn interactief: de duidelijke uitleg werd afgewisseld met informatieve filmpjes of je werd in een aparte sessie geplaatst voor een opdracht. Qua techniek ben ik ook positief: de trainers zijn kundig met de gekozen videocommunicatie-tool en de aanvullende app werkt goed (waarin voldoende opdrachten worden gedeeld). De trainers lieten zien ook over deze digitale vaardigheden te beschikken waardoor het professioneel overkomt. Ik vind de online training een zeer goed alternatief voor fysieke bijeenkomsten!”

10

“De mindfulness training van de Mindfulness Fabriek heeft me fantastische inzichten gegeven die ik mijn leven lang met me meeneem. Dorien heeft de lessen heel fijn begeleid. Ze wist me onwijs welkom te laten voelen en gehoord in wat me dwarszat. Iedere les bracht me rust. Ik raad het iedereen aan die op wat voor manier dan ook met zichzelf of zijn/haar omgeving in de knoop zit.”

8

“Fijne leerzame cursus en goede docent”

9

“Na een kennismakingsworkshop op een zaterdag, begon ik ondanks de bizarre (corona-)periode, met goede moed aan de 8-weekse Mindfulness training in sept 2020. Onze groep varieerde van een jonge twintiger tot een late vijftiger (Ik dus). Als zzp'er, personal trainer, mental coach zocht ik o.a. tools om mij te ondersteunen in het vinden van oplossingen. Wat mij opviel: Dorien heeft mij in die 8 weken op een boeiende, niet oordelende en geduldige manier kennis laten maken met Mindfulness. Alle vooroordelen zijn bij mij verdwenen. Het heeft mij ertoe aangezet dat ik doorga met de opleiding tot Mindfulness Coach. Door bewust te ervaren wat Mindfulness precies is kwam ik veel eerder tot de kern, dan er alleen maar over te lezen of dat je mensen er over hoort praten. Geleid door een vakbekwame docent, Dorien en ondersteund door prima audio materiaal, meditaties op soundcloud en een duidelijke mindfulnesstraining werkboek, en een fijne medecursisten groep, kijk ik terug op een zeer waardevolle 8 weekse Mindfulness training.”

10

“Prettige docente welke aandacht had voor iedereen tijdens de cursus en goed bereikbaar was”

10

“Goed opgezette en heel rustig en duidelijk geleide cursus. Fijne groepsgrootte en prima locatie. Goede diversiteit aan oefeningen. Mooie manier om kennis te maken met Mindfulness.”

9

“Goed geregeld en georganiseerd, voldeed aan mijn verwachtingen en had het eerder moeten doen”

9

“Contact met de Mindfullness Fabriek liep soepel. Jacqueline is een erg prettig mens en stelde me meteen op mijn gemak en stelde de goede vragen om een goed beeld te hebben van wat ik nodig had. Ze heeft me een aantal inzichten gegeven en handvatten aangereikt om verder te komen en ik ben haar erg dankbaar daarvoor.”

10

“Ik heb ontzettend veel gehad aan de mindfulnesstraining die ik bij Jen heb gevolgd. Meer dan ik van tevoren zelf had kunnen bedenken! Jen is een lieve, open trainer met een rustige stem en aanwezigheid die je het gevoel geeft dat jouw verhaal ertoe doet. Met concrete handvaten, tips en inspirerende input begeleidt ze je bij het oefenen. Waar ik mindfulness vroeger nog wel eens een onduidelijke term kon vinden is het nu iets concreets geworden voor mij, waar ik zelf mee aan de slag kan. De coaching van Jen en het prettig geschreven boek motiveren enorm om verder te blijven oefenen met mindfulness, ook nadat de training is afgelopen. Het heeft me rustiger en gelukkiger gemaakt. Ik durf allerlei situaties nu met meer vertrouwen tegemoet te treden, omdat ik concrete handvaten heb om ermee om te gaan. De training heeft ervoor gezorgd dat ik langzaamaan steeds meer "in mijn lichaam ben gezakt". Ik kijk heel erg uit om verder zelf ermee aan de slag te gaan.”

9

“Ik heb de online training gedaan met een groepje van 7 cursisten. Was prima te doen mbv Zoom. Er was meer dan voldoende ruimte om ervaringen uit te wisselen. Ook het doen van de oefeningen in de eigen omgeving thuis ging prima. Het cursusboek is duidelijk en uitgebreid. Na afloop van elke training wordt mbv YouTube filmpjes ook nog eens een digitale samenvatting gegeven. Zeer illustratief. Daarnaast stuurde de cursusleidster regelmatig verdiepende extra lesstof mee. De cursusleidster nam uitgebreid de tijd om de ervaring van de afgelopen week met elkaar door te nemen waarna de lesstof van de huidige cursusdag werd opgepakt.”

10

“Ze neemt echt de tijd om te luisteren en speelt in op jouw persoonlijke omstandigheden.”

10

“Er enigszins wat sceptisch ingegaan, vooral met de hoop om wat rustiger te worden en te ervaren wat het is. Echter aan de hand van de theorie uit het werkboek tot zoveel inzichten gekomen die helpen bij bewustwording van wat je geest kan doen. Voel me sindsdien geen slachtoffer meer van wat m’n hoofd, gedachten en gevoelens besluiten te doen. Ook de docente heeft een hele fijne rustige uitstraling en werkt met hele prettige positieve benadering.”

10

“In de 8 bijeenkomsten heb ik veel fijne handvatten gekregen om meer rust te ervaren en ook bewuster in het hier en nu te zijn. Een aantal van de oefeningen zet ik bijna dagelijks in op momenten dat ik ze nodig heb en/of eraan denk. Ik ben me ook bewuster geworden van patronen en besef me regelmatig dat ik stress ervaar of me ergens teveel in laat meeslepen. Door het besef, kan ik er ook naar handelen. Ik vond het niet moeilijk me over te geven aan de oefeningen. De docente was kundig en heel prettig in de omgang, daardoor heb ik er denk ik nog meer uit kunnen halen. Ik zal de cursus zéker aanraden aan mensen in mijn omgeving. De oefeningen zijn heel fijn en werken echt.”

8

“Ik ben hoopvol doch ook sceptisch begonnen. Na 4 weken begon ik verschil te merken in hoe ik met situaties en gedachten en gevoelens om begon te gaan en kreeg ik meer rust. Cruciaal voor mij was wel om de oefeningen dagelijks te doen. Dat raad ik iedereen dan ook aan!”

10

“Om écht te leren omgaan met de verhalenmachine in mijn hoofd, zocht ik een vorm van begeleiding die meer gaat om "doen" en minder om enkel "praten". In het ACT traject met Henriëtte heb ik over een periode van drie maanden essentiele dingen geleerd over hoe ik in elkaar zit, wat ik belangrijk vind in werk en privé en hoe om te gaan met gevoelens en gedachtes. De sessies met Henriëtte zaten vol humor, begrip en concrete oefeningen en door de "klik" die ik met haar voelde ervaarde ik het als prettig om deze therapie bij Stresswise te volgen. Mijn sessies vonden plaats in het coachhuis aan de Wijnhaven Rotterdam, een mooie rustige plek in het drukke centrum. Ik ben tevens ook door een van de zwaardere periodes van mijn leven gegaan, overspannen zijn en dat accepteren, grotendeels te danken aan ACT. Ik zou het iedereen die in vergelijkbare situatie professionele begeleiding zoekt zeker aanraden.”

10

“Het is een enorme verrijking van mijn leven. De cursus zit goed in elkaar, een prachtig werkboek met goede digitale ondersteuning. Verder een geweldige trainer die iedereen de ruimte gaf en ons goed verder kon helpen. Daarnaast was ze altijd beschikbaar buiten de cursus om.”

10

“Goed verzorgd met fijn praktisch boek erbij. De begeleiding van Hilde was heel prettig en gaf ruimte, vertrouwen, liefdevolle compassie en een fijne stem voor de oefeningen. Duidelijke uitleg en verder is het natuurlijk aan jezelf om alles toe te passen. De filmpjes zijn een goede aanvulling. Heel helder, begrijpelijk en beeldend. Bedankt!”

9

“Wat ik aan de Mindfulnessfabriek prettig vond is dat het zo'n grote organisatie is: je kunt makkelijk uit meerdere trainers kiezen en een goede klik is belangrijk. Ik kwam meteen goed terecht bij Henriëtte. Ze is down-to-earth en nuchter, maar ook warm en heeft gevoel voor humor. Ze stemde het programma af op mijn persoon, maar ook op hoe het precies op dat moment met me ging. Voor wie nog twijfelt: de rozijnoefening bleek eigenlijk hartstikke leuk!”

10

“Ik heb geleerd om piekeren meer los te laten en te accepteren, dat betekent niet dat ik niet meer pieker, maar wel dat ik er beter mee om kan gaan. Oefenen is hierbij heel belangrijk en dat vind ik lastig om in te plannen.”

10

“De cursus heeft mij nieuwe inzichten gegeven waar ik zeker mee aan de slag ga. Tevens heeft het mij geprikkeld meer dingen te gaan leren over o.a. mediteren.”

9

“Met een open blik ingestapt zonder te veel verwachten. Een fijne locatie in het park en prettig begeleiding.”

10

“Na het volgen van een cognitieve gedragstherapie voor een angststoornis kan ik iedereen aanbevelen om daarna een Minfullness training te volgen bij Idie Pijnenburg werkzaam voor De MinfullnessFabriek. Na het afronden van de cognitieve therapie dacht ik nog vaak "Ik weet hoe het werkt in mijn hoofd, maar toch voel ik het niet zo". Met deze uitdaging ben ik begonnen aan deze Mindfullness training. Ik heb na deze 8 weken minder last van mijn klachten en verwacht ik nog veel baat te hebben na het volgen van deze training.”

9

“Deze cursus heeft me veel inzicht gegeven in mezelf en mijn denkpatronen. Ik heb handvaten ontvangen om meer in het 'nu' te leven. In eerste instantie dacht ik dat meditatie was om rust te krijgen en te 'moeten' ervaren, maar dat blijkt niet zo te zijn. Je leert om te gaan met alle gevoelens en emoties die er op dat moment zijn. Leren accepteren en loslaten is hierin belangrijk. Online is prima te doen, je voelt toch de energie die er in de groep zit/is.”

8

“Prima georganiseerd en een goede trainer die je meeneemt in het proces. Het gaat niet vanzelf en het is een uitdaging mindfulness je echt eigen te maken, maar het is zeker de moeite waard. Ik kan het aanraden.”

9

“De mindfulnesstraining onder begeleiding van Renée Piket heb ik ervaren als een wijze les, die ik diep van binnen al kende, maar door oefening heb leren toe te passen. Ik zie het als leren lopen. Sommige kinderen kruipen nog niet als ze 1 jaar oud zijn, anderen springen dan al. Iedereen heeft zijn eigen tijd nodig, als je jezelf die tijd gunt, dan kom je er wel. Geniet van de tijd die je nu hebt, wat de toekomst brengt weet je niet. Maar je kan die toekomst zo positief invullen als je zelf wilt. Leef met een positieve mindset.”

10

“Ze is gewoon echt heel goed in wat ze doet: vriendelijk, oprecht, fijne instructies en alles altijd goed verzorgd. Erg leuk om te zien wanneer twee dingen totaal matchen en iets naar een hoger niveau getild wordt.”

9

“Ik heb de training als heel leerzaam ervaren. De online bijeenkomsten waren prettig. Ik heb meer inzicht gekregen hoe om te gaan met stressvolle momenten en geleerd om beter te ontspannen. Hierdoor ben productiever en kan ik mij beter focussen op de dingen die ik doen.”

10

“De digitale bijeenkomsten waren heel fijn. Vooral dankzij de nuchter, open en concrete houding van Hilde. Deze training mindfulness heeft mijn verwachtingen overstegen.”

8

“Fijne ervaring, de oefeningen en het boek zijn helpend. Ik ervaarde meer rust in mijn hoofd. de wekelijkse meetings zijn voor mij ondersteunend met name het door blijven gaan.”

10

“Mezelf wat kunnen resetten. Dank hiervoor Ad.”

10

“Druk zijn we (bijna) allemaal, maar ook dat is een gedachte.............. Als je dat voor de cursus tegen me had gezegd, dan had ik gezegd “wat een onzin, ik weet toch wat ik zelf ervaar" En daar gaat het nu om,.... wat je zelf ervaart……. Door meer aandacht te geven aan jezelf, op te merken wat je ervaart / voelt en het niet te veroordelen, leer je om te gaan met hoe jij je voelt. Zonder te oordelen. Je leert zelf beslissingen te nemen over hoe je op dingen wilt reageren. Weer leren je eigen leven te dirigeren. Niet vanuit automatisme, maar bewust zelf kiezen. Is dat makkelijk…. nee zeker niet, althans voor mijn niet. En als het dan niet 123 lukt, dan leer je mild te zijn voor jezelf en veroordeel jezelf niet. Mijn vader, inmiddels 90, zei vroeger al tegen mij: “ Als je niet goed bent voor je zelf, kun je ook niet goed zijn voor anderen” Waarom dan de Mindfulnessfabriek in Eindhoven? Ad geeft iedereen de ruimte die nodig is om binnen de eigen grenzen dit te leren en dat op een prettige en stimulerende manier.”

10

“Een fijne cursus is deze (bijzondere) Corona tijd. Soms beleef je dingen in je leven die je blijft onthouden en die het verschil (gaan) maken. Deze Mindfulness training geleid door Ad is zo’n beleving. Op een vriendelijke, nuchtere wijze heb ik geleerd om thuis te komen bij mezelf. De ene keer lukt dat beter dan de andere keer. Maar ik weet, alles is goed. Twijfel je om je eerste stappen in de mindfulness te zetten? Niet doen. Gun jezelf deze mooie ervaring om thuis te komen bij jezelf.”

8

“Een heel bijzondere ervaring waar ik zeker een goede basis heb gevonden hoe ik verder mijn leven richting wil geven. Inzichten gekregen en mezelf weer een beetje beter leren kennen. Ilse was een enorm inspirerende vrouw en heel erg prettig om een cursus van te krijgen. Rust aandacht begrip. En ook verduideleking hoe wij als mens ons zelf voor de gek kunnen houden, maar ook weer bij onszelf terug kunnen keren. Dank voor alles! Mvg Annika Stam”

7

“Wel prettige communicatie en humor”

10

“Jen is een hele fijne, rustige en professionele trainer, biedt je alle ruimte en geeft op een rustige en duidelijke manier uitleg tijdens de mindfulness training. Ook de videos en het bijbehorende boek zijn erg waardevol tijdens de training, maar zeker ook om nadien terug te lezen en te kijken. Ik heb er veel van opgestoken en ga zeker zelfstandig met mindfulness verder. Het geeft je heel veel inzicht en brengt je door met regelmaat te oefenen veel goeds! Bedankt Jen!”

10

“Ik kan situaties die ik niet kan veranderen makkelijker los laten. Veel dingen zijn heel herkenbaar, maar ik kijk er nu op een andere manier naar.”

10

“Allereerst wil ik Mariëtte bedanken voor de 8 leerzame lessen. De eerste keer dat ik de kamer binnen wandelde had ik veel last van zenuwpijn in mijn hele lichaam. Deze pijn kreeg ik door jarenlang altijd ‘aan’ te staan. Altijd maar doorgaan en willen presteren. Dit resulteerde uiteindelijk in een burn-out, wat zich met name uitte in fysieke pijn. Tijdens de mindfulness lessen leerde ik hoe aandacht werkt, en ben ik bewust gaan kiezen i.p.v. altijd maar door te gaan op de automatische piloot. Ik neem meer de tijd voor mijzelf en heb meer rust in mijn lijf. Hierdoor gaat het momenteel veel beter met mij. Ik kan mindfulness aan iedereen aanbevelen.”

10

“Voor mij was het perfect dat mijn coach Suzanne aan huis kwam. Dat vond ik echt een luxe. Suzanne zelf is erg deskundig, zij heeft mij enorm geholpen met al haar kennis en vaardigheden. Ze luistert goed en is rustig, dat vond ik fijn. Het boek leest makkelijk weg en is helder en duidelijk. De opdrachten sluiten goed aan bij de behoefte. Ook fijn dat je gebruik kan maken van de Soundcloud.”

10

“Ik heb de online training gedaan. Ik vond de stof heel goed opgebouwd en alles werd duidelijk uitgelegd. De cursus is vooral behulpzaam voor het overdenken. Daar heb ik nog wel eens last van en het is nu minder geworden.”

9

“Een hele leerzame training vol inzichten met een fijne trainer!”

10

“Voor mij was het moeilijk om dagelijks tijd te nemen voor mindfulness, maar het is me wel gelukt om een momentje te nemen tijdens het hardlopen, buiten. Zo kan het dus ook. En Jantien heeft ervoor gezorgd dat ik doorzette, heel fijn!”

10

“Fijne cursus met zeer kundige trainer.”

10

“Graag bedank ik ook nog via Kiyoh mijn trainer Idie voor de in totaal acht zeer leerzame weken. In het begin kampte ik met nog heel intense burn-out klachten, zowel mentaal (slapeloosheid, paniek, angst) als fysiek. Ik verloor mezelf steeds in een soort eindeloze carrousel aan gedachten en wilde zo snel mogelijk "beter" worden. Tijdens de lessen leerde ik, mede door zelf dagelijks zeer intensief te oefenen, al die gedachten te accepteren, hoe vervelend ze ook zijn, maar er niet langer oneindig in mee te gaan. Ik snap nu dat je gedachten daadwerkelijk "slechts gedachten" kan laten zijn. Dit geeft zoveel meer rust. Ik doe het nog een paar maandjes rustig aan, maar ik heb er dankzij deze training veel meer vertrouwen in en het gaat nu al veel stabieler met mij. Ik raad de training van harte aan, net als mijn trainer Idie. Ik ga de lessen denk ik zelfs een beetje missen in mijn wekelijkse lijstje van activiteiten, was iedere keer een prettige manier om even wakker te worden geschud. Dankje Idie!”

9

“Ik kan met volle overtuiging zeggen dat de mindfulness training bij de Mindfulnessfabriek me veel goeds heeft gebracht. Ik heb op een ontspannen manier geleerd naar mijn lichaam te luisteren, dat alles goed is zoals het is en met een open blik naar de wereld om me heen te kijken. Dorien, Jouw professionele en warme aanpak maken het mogelijk om te ervaren wat mindfulness voor je kan doen. Dankjewel voor de fijne en leerzame bijeenkomsten! Het was een feestje! Hilde”

9

“Praktisch maar zeer effectief! Hilde is een fijne trainster met aandacht voor iedereen.”

8

“Een stapsgewijs 1-op-1-programma waarin ik prettig begeleid ben door mijn trainster Ilse. De trainingen en de oefeningen thuis zorgen voor rust en je bent veel meer in het moment zelf bezig, in plaats van alles wat er om je heen gebeurt of is gebeurd en dat zorgt voor een verandering van je mindset. Het is laagdrempelig en de opdrachten zijn goed uit te voeren. Door de corona-crisis zijn we halverwege overgestapt naar online trainingen en dit was prima te doen. Alle oefeningen blijven beschikbaar, dus je kunt hier altijd mee aan de slag. Een aanrader!”

9

“IK heb de opzet en de begeleiding van de training als bijzonder professioneel en ervaren. het heeft me geholpen om meer mindful te leven. Kleine groep ( max 10) werkte prettig . begeleiding van Ilse was heel prettig. Ze is echt een professional, rustig, heeft mensenkennis, is hartelijk behulpzaam en oordeelt niet. Dat laatste past bij mindfulness maar is wel heel erg fijn als iemand dat goed kan. Werkboek was fijn om na afloop te lezen. Oefeningen waren eenvoudig te begrijpen en te doen. Noodzakelijk om te doen maar het werkte echt. De training was goed opgezet, eigenlijk heel eenvoudig en goed te volgen. Geen gezweef of ingewikkelde psychologisch gewroet. Gewoon stilstaan en adem halen. Heel simpel eigenlijk. Maar je moet het dan wel zo DOEN. Dan heb je er profijt van. Elke dag.”

10

“De training heeft me handvatten gegeven om de rust terug in mijn leven te brengen en meer te genieten van het nu, in plaats van altijd bezig te zijn met vroeger of later. De training werd gegeven op een prettige locatie. De trainer was kundig en prettig in de omgang. De communicatie was zeer goed.”

10

“De training die ik bij Mariëtte heb gevolgd was waardevol en effectief. Zij heeft mij op een vriendelijke manier bijgebracht welke tools er zijn om meer rust in je hoofd te creeëren en wat het effect van mindfulness op jouzelf en je naasten kan zijn. Ik heb heel veel geleerd, ook en vooral over hoe ikzelf in de war steek en wat het wel of niet beoefenen van midnfulness voor effect heeft. Daarbij vond ik het werken met Mariëtte erg fijn. Ze heeft veel ervaring en kennis en is bovendien erg vriendelijk en geduldig. Ik raad iedereen aan een training bij haar te volgen!”

9

“Een positieve ervaring met de online training gegeven door Jen van Horen. Jen heeft een rustige uitstraling, kan goed luisteren, nodigde een ieder uit om zijn of haar ervaringen te delen. En dat alles op afstand via Zoom maar toch ook dichtbij, al snel vertrouwd waardoor ik me op m´n gemak voelde en me open kon en durfde te stellen in een nieuwe groep. Van tevoren had ik mijn bedenkingen over een online training. Uiteindelijk is het me goed bevallen, want de sessies volg je immers al thuis in een vertrouwde omgeving. Dat maakte voor mij het dagelijks oefenen gemakkelijker. De video´s die Jen heeft gemaakt zijn heel fijn als achtergrondinformatie en ik kijk ze nog regelmatig. Ik heb de 8 sessies in 4 weken gevolgd, dat vond ik wel intensief en dat zou ik niet meer doen bij een volgende training. Verder niets dan lof.”

9

“Na een bijzonder lastige periode met enorm veel stress en spanningen samen de stap genomen om Maatjes Mindfulness training te volgen. Met Idie als kundige en fijne coach samen het werkboek in acht weken doorlopen. Mindfulness maakt nu onderdeel uit van ons dagelijks leven. Dat dagelijkse leven is daardoor een stuk minder stressvol. De training heeft inzicht gegeven in onze stress factoren en tevens instrumenten gegeven daar goed mee om te gaan. Al met al een bijzonder waardevolle training die wij iedereen gunnen!”

10

“Ik heb deelgenomen aan de eerste online mindfulnesstraining, onder leiding van Jen van Horen, die dat fantastisch deed! Dankzij deze training ga ik nu makkelijker door lastige tijden. Ik heb geleerd op een andere manier naar mijn gedachten en gevoelens te kijken, wat mij een gelukkiger mens maakt. Al na de eerste sessie voelde ik me blijer. Jen van Horen en de groep mededeelnemers hebben er een bijzondere ervaring van gemaakt.”

9

“Door de mindfulness cursus ben ik veel meer bezig met proberen in het hier en nu te zijn in plaats van in de toekomst en het verleden. Dat is wat ik altijd deed en sinds de mindfulness training ben ik meer bezig te genieten van de dingen die nu gebeuren en het door te hebben”

10

“Ik heb veel gehad aan de mindfulnesstraining online. Het was erg goed georganiseerd. Fijn om in de coronacrisis mindful te zijn, dat heeft me goed gedaan. Bedankt.”

7

“Warm, patience and helpfull”

8

“Ik werd zeer snel geholpen . Veilig gevoel . Fijn persoon die mij begeleid heeft. Cursus in de praktijk goed uitvoerbaar, bruikbare handvaten . Opdrachten die goed uit te voeren zijn , laag drempelig”

10

“Ik (26 jaar) vond de cursus bij de mindfulness fabriek in Nijmegen geweldig. Mijn trainster José was een zeer vriendelijke en lieve vrouw met veel kennis. Ze heeft me enorm geïnspireerd.. Ik kan haar dan ook van harte aanbevelen mocht je in Nijmegen aan de slag willen gaan. Verder raad ik iedereen de beoefening van mindfulness aan. Het zal je leren om te gaan met onrustige gedachten, stress, zelfvertrouwen en zo veel meer! Gr, Donna”

10

“Mijn ervaring met jullie cursus was bijzonder prettig en nuttig. Door Resia en mijn cursusgenoten was er een heerlijke open en ontspannen sfeer tijdens de les. Resia was bijzonder prettig in de omgang, Iedereen heeft de lessen volgens mij als zeer ontspannen ervaren, waarbij zij een zeer luisterend oor had, veel geduld bij vragen en bijzonder duidelijk uitleg gaf. Ik ben zeker geinteresseerd om opnieuw een cursus via jullie organisatie te volgen. Vriendelijke groet, Melitta Schippers Groep Hilversum 19.15-22.15”

8

“Een cadeau voor jezelf. Even stilstaan in plaats van altijd doorrennen. Een moment voor jezelf. Dankzij de mindfulness heb ik geleerd mijn denkhoofd af en toe uit te zetten en te genieten van het hier en nu. Minder spanning in mijn buik, meer rust. Heerlijk.”

10

“Absoluut een goede ervaring gehad met Hilde en de fijne groep (7 mensen, niet te veel niet te weinig). Er wordt een prettige sfeer gecreëerd die uitdaagt om ervaringen te delen en daar leer je veel van. Een sessie van 2,5 uur lijkt lang, maar is eigenlijk zo voorbij. Het echte leren begint dan ook pas thuis. Dus wees voorbereid op huiswerk.”

9

“Jen is een hele fijne en positieve trainster, die het online programma nog completer heeft gemaakt met behulp van "eigen gemaakte video's" om de behandelde stof uit het werkboek, net iets prettiger en begrijpelijker te vertalen naar ons toe. Daarnaast hadden wij ook een fijne groep. Kortom een aanrader om deze training online te volgen”

8

“Hilde neemt de tijd en legt goed uit. Door het coronavirus hebben we van fysieke training naar een online training gekregen. Dit heeft ze heel goed gedaan. De training heeft mij inzichten gegeven waar ik voor de rest van mijn leven iets aan heb.”

10

“In deze 8 weken is er veel tijd en aandacht geweest voor mijn persoonlijke en gedurende dit traject. Het was fijn om samen met een groep deze ervaringen (van de oefeningen/huiswerk opdrachten) te delen! De cursus is heel mooi opgebouwd en aan de hand van het werkboek dat je ontvangt is het heel fijn om te oefenen. Tot slot wil ik onze mindfulness trainer Hilde bedanken voor haar aandacht, professionaliteit en warmte.”

10

“Mijn eerste ervaring met mindfulness was de online training. Heb hier veel van geleerd en handige tools gekregen om toe te passen in mijn dagelijks leven. De trainster was erg fijn! Stelde de juiste vragen, gaf iedereen aandacht, leidde het proces goed, gaf je ook een goed gevoel als het niet zo goed ging. Niks moet en alles mag er zijn. Ook de kleine vooruitgangen werden gewaardeerd, wat heel fijn voelde. Ook het online aspect vond ik prettig, je kan tegelijk alle deelnemers zien en je bent in je eigen omgeving waardoor je je sneller op je gemak voelt. Ontzettend tevreden over deze training en heel veel uitgehaald en geleerd waar ik nu mee verder kan. Begin de positieve effecten al in mijn dagelijkse leven te merken.”

10

“Deze mindfulness cursus was voor mij een zeer positieve ervaring. De aanpak van Resia was plezierig. Ze is aardig, rustig, ze kan goed uitleggen en naar de anderen luisteren. Ze gaf aan iedereen de ruimte om zich te uiten. Onze groep was ook prettig. Ik ben blij dat ik voor een groepscursus heb gekozen, want je leert meer van elkaar. Ik wil mindfulness in mijn leven integreren, want ik merk al vruchten. Ik ben bewuster en rustiger geworden.”

10

“Een moment voor mezelf, met aandacht voor mezelf maar ook aandacht van anderen. Met ervaren wat meditatie aandacht en tijd voor mezelf doet. En het bewust zijn van handelingen.”

9

“Resia is een zeer prettige en goede trainer. Ik heb veel aan deze praktische trainibg gehad. Dank!”

9

“Ik heb veel geleerd van deze mindfulness cursus! Mijn waardering gaat uit naar de groep (je leert van elkaar), de verschillende soorten oefeningen die je leert en vooral ook naar de trainster: Resia! De warmte en diepgaande aandacht die zij voor haar cursisten heeft is bewonderenswaardig! De veranderingen die ik bij mij zelf heb geconstateerd is dat ik meer rust heb gevonden bij mijzelf, ik herken stress en neem een stap terug, ik maak meer bewuste keuzes en ik ben erachter gekomen dat je voor vrijheid niet naar het buitenland hoeft, maar dat je dat juist in jezelf kan vinden. Ik ga het boek samenvatten met de aantekeningen erbij, inlijsten en ophangen, net zoals de planning, zodat dit in mijn routine blijft. Super bedankt!”

8

“Ik heb deze cursus als ontzettend fijn ervaren. Door je de oefeningen doet in groepsverband bouw je niet alleen een band op maar help je elkaar ook enorm om je doelen te behalen. Ook Resia onze begeleidster was ontzettend meelevend en wist altijd tegen iedereen het juiste te zeggen! Ondanks dat er veel tijd in de cursus ging zitten was het meer dan waard, ik heb mezelf op een nieuwe manier leren kennen waardoor ik nu veel meer rust heb. Ook kan ik nu beter mijn grenzen aangeven en er naar handelen.”

10

“De mindfulness cursus was voor mij een mooie, waardevolle ervaring. Resia heeft ons op een heldere, warme en duidelijke manier begeleid in het aanleren van mindfulness vaardigheden. Dit heeft ertoe geleid dat ik minder op de automatische piloot leef en meer rust vind in de dag.”

8

“Bedankt voor de waardevolle training. Naast mijn doelling heeft het mij ook juist onverwachte winst opgeleverd die goed toepasbaar is in het dagelijks leven.”

8

“Zinvolle bijeenkomsten. Jammer dat er een onderbreking van een x aantal weken was ivm de Corona maatregelen, maar dit was zo'n bijzondere omstandigheid dat ik niemand iets kwalijk neem. Fijn dat we via Zoom de cursus af konden maken. Ik heb er veel aan gehad. 8 bijeenkomsten vond ik ook voldoende.”

10

“Na wat (prima verlopen) communicatie over een weer ben ik gekoppeld aan trainer Ilse voor één op één coaching voor mindfulness. De eerste paar trainingen vonden plaats op een fysieke locatie en later zijn we i.v.m. corona in overleg overgestapt op coaching via Skype. Zo hoefde ik niet te lang te wachten voordat we weer verder kunnen. Ik heb veel geleerd tijdens de cursus over het omgaan met stress en het uitvoeren van mindfulnessoefeningen. Ook al beschouw ik mezelf als "een nuchter en niet zweverig persoon", mijn ervaring was heel goed.”

10

“Wij, 2 beste vriendinnen hebben de maatjestraining gevolgd bij Jantien Salomons in Den Haag. In eerste instantie sceptisch want het moest vooral niet te zweverig zijn. En dat was het ook niet bij Jantien. We zijn in februari begonnen dus moesten noodgedwongen de laatste lessen vanwege Corona online volgen. Jantien heeft ons daarin prima begeleid al was het op locatie wel prettiger. De cursus heeft meer rust en ruimte in ons hoofd gegeven. Een andere manier van kijken naar dingen. Jantien is een prettige persoonlijkheid die zaken helder kan uitleggen. Let op! De “ altijd vergoeding “ geldt niet voor de maatjestraining hoewel dit op de website staat vermeld (tenzij je verzekering de training vergoed) Diana en Jessica”

10

“Deze training mindfulness heeft mijn verwachtingen overstegen. De wekelijkse bijeenkomsten zorgden voor structuur en vormden al na enkele keren een waardevol 'ankerpunt' in mijn werkweek, waarin ruimte was voor introspectie en loslaten. Dankzij de fijne en heldere lessen van onze trainer, het werkboek, de aanvullende opdrachten en geluidsfragmenten, heb ik mindfulness in twee maanden tijd in mijn dagelijks leven weten te integreren. Nu is mijn streven om dat vast te houden. Het belangrijkste wat deze training mij gebracht heeft is dat ik bewuster ben van stressveroorzakers en heb geleerd hoe ik stress door de dag heen kan verminderen, door middel van korte of langere oefeningen. Ik zou deze training (en trainer) iedereen aanbevelen.”

10

“De bijeenkomsten in Leeuwarden in de mooie ruimte, waren heel fijn. Vooral dankzij de fijne nuchtere en concrete leiding door Bree.”

8

“Een leuke groep mensen, al had het wel wat minder in aantal gekund. Erg waardevol als basis voor de toekomst. Bewustwording is voor mij het belangrijkste. Daarna er naar handelen op mijn eigen manier met wat ik meegekregen/geleerd heb tijdens de trainingen.”

8

“De MBSR training van de MindfulnessFabriek is een mooie kennismaking met mindfulness. Het vraagt om dagelijkse inzet en je komt jezelf regelmatig tegen maar de trainer en het werkboek begeleiden je stap voor stap door het programma. Het bood mij bewust en onbewust een nieuwe kijk op het leven en tools om constructief met stress en tegenslagen om te gaan.”

8

“Ik ging er blanco in. Mijn verwachtingen waren gek genoeg niet hoog. De MindfulnessFABRIEK? Te grote organisatie misschien, niet duur, wat kan je verwachten? Achteraf zeer tevreden, goed toegankelijk lesboek, zeer goede begeleiding. Heel tevreden! Bedankt”

10

“Klassikaal mindfulness oefeningen doen vond ik heel fijn, omdat ik zeker in het begin door zo'n groepsoefening niet afhaak. Iets wat je thuis makkelijker doet als het saai of vervelend wordt. Het bespreken van huiswerk en ervaringen gaf mij extra inzichten.”

10

“Tijdens de training heb ik geleerd mezelf meer als een geheel te zien met de ademhaling als een stevige basis.”

10

“Hele fijne cursus om kennis te maken op een gedegen manier met Mindfullness. Ik heb hier echt iets aan gehad en neem het mee voor de toekomst.”

9

“De mindfulness lessen kennen een gestructureerde opbouw waarbij de focus ligt op oefenen en ervaren. Dit werkt prettig! Je merkt dat je ergens naartoe werkt maar je weet nog niet precies wat. Aan het eind heb je precies door wat het doel was! En levert het mooie dingen op. Zelf leerde ik dat ik niet mijn gedachten 'ben', door de oefening van het observeren van gedachten. Heel waardevol.”

8

“Al na de eerste sessie voelde ik me op mijn gemak. Het boek is goed en helder (met herkenbare situaties) geschreven en daardoor gemakkelijk te lezen, de oefeningen met QR code zijn goed uitvoerbaar. De 8 sessies heb ik met veel plezier gevolgd en kan de training iedereen aanbevelen die meer wil weten van wat onder andere gedachten en gevoelens met ons doen en er daardoor beter mee om kunnen gaan met als resultaat er rustiger en gelukkiger van te worden.”

10

“Tijdens de cursus krijg je handvatten om meer rust en bewustwording in je leven te krijgen. Door een grote variëteit aan oefeningen die je in de 8-weekse cursus krijgt, kun je ook na de training thuis verschillende aspecten aan je dagelijkse leven toevoegen.”

10

“Prettige sfeer, goede audio oefeningen, leerzame cursus”

10

“Een heel warm welkom. Waarbij jezelf de regie in handen hebt wat goed voelt en wat niet. Het heeft nieuwe inzichten gegeven en me bewuster gemaakt van het nu!”

8

“It was very good To share with other people A lot of information and exercising Some time to match to recieve”

9

“Cursus gekregen van Suzanne en dat deed ze prima! Het was heel waardevol en goed toepasbaar. Veel inzicht gekregen over hoe lichaam en geest werkt en hoe je ermee kunt omgaan. Soms een echte eye-opener! De locatie mag van mij wat "warmer"/gezelliger en de parkeer mogelijk heden zijn beperkt in Arnhem. Verder zeker aan te bevelen!”

10

“Ik heb de Mindfulness Groepstraining MBSR in Eindhoven gegeven door Ad van Knippenberg als zeer positief ervaren. Het is welliswaar de 'basis' van mindfulness, maar de inhoud doet hier zeker niet onder aan. Het geeft je in 8 weken tijd letterlijk een andere blik op jezelf, de anderen om je heen en je omgeving. Iedereen die op wat voor manier en in welke fase van zijn leven dan ook vastloopt (of niet), doet er goed aan om deze training te volgen. Het leert je om 'nuchterder' in het leven te staan en 'aardiger' te zijn voor alles en iedereen, maar nog meer voor jezelf! De meeste mensen zijn namelijk constant bezig met streven naar verbetering en perfectie, en dit resulteert in oplopende negativiteit met alle gevolgen dan dien. Mindfulness opent je ogen en geeft je de mogelijkheid om te zien wat je wel hebt en leert je hiervan te genieten. Specifiek de training in Eindhoven door Ad van Knippenberg is geweldig omdat Ad de training extra aanvult met eigen materiaal en hij op persoonlijk niveau voor iedereen de tijd neemt als je dat nodig hebt.”

10

“De cursus geeft handvatten voor het dagelijks leven. Ik denk dat het voor iedereen een meerwaarde kan hebben.”

9

“Fijne cursus. Door de cursusleider al snel op je gemak. Veel persoonlijke aandacht.”

8

“Ik heb de training als erg prettig ervaren. Het was elke week een goed moment om even helemaal tot stilstand te komen en te leren over de voordelen van Mindfulness en goed voor jezelf zorgen.”

10

“Na een tijdje in de knoop met mijzelf te hebben gezeten op advies een mindful training gedaan. Was in het begin best een beetje sceptisch en vroeg mij af of dit wel wat voor mij zou zijn, maar kwam er achter dat ik er baat bij heb en dat het mij op bepaalde momenten de rust geeft die ik anders niet had. Ben zeer tevreden en mocht ik een stress momentje hebben weet ik er nu veel beter mee om te gaan. Vond de gesprekken met Henriëtte erg fijn.”

8

“Goede gesprekken die hebben geleid tot meer inzicht in het dagelijkse doen en laten. En waarom dit wordt gedaan”

9

“I enjoyed the effect of having the course in a group to share experiences together. And especially with Suzanne as trainer. She is very respectful, patient and definitely knows what mindfulness is and how to teach to be so.”

8

“Erg vriendelijke mensen bij mindfulnessfabriek, zowel de coach als de contactpersonen. Er ging wel hier en daar wat mis in de organisatie van de planning, maar goed opgelost door Ilonka en de mindfulnessfabriek. Het was een bijzondere cursus die erg prettig is verlopen.”

10

“Ik heb de afgelopen ronde de 8-weekse basistraining Mindfulness gevolgd met Ad als mijn trainer. Vorige week heb ik de training afgerond en wat kijk ik terug op een fijne periode! Los van het feit dat ik met Ad op een zeer open, vriendelijke en prettige manier kennis heb gemaakt met mindfulness en mijn vaardigheden hierin heb kunnen trainen, is Ad als trainer ook bijzonder prettig. Een warm mens, open en hartelijk, en altijd bereid om te helpen met vragen, het uitdiepen van persoonlijke dingen waar je tegenaan loopt of meer over wilt weten. De stof is daarnaast zeer behapbaar en gevarieerd, met rijke aanvullingen en voorbeelden van Ad zelf. Kortom: absolute aanrader en als je het mij vraagt een perfecte eerste stap om jezelf te ontwikkelen, te verrijken en (meer)rust/balans te vinden in het dagelijkse leven!”

10

“Ik heb mijn mindfulness cursus in Eindhoven gevolgd. Ad was de "reisleider" en heeft voor een hele mooie reis gezorgd. Ik heb vele inzichten gekregen over hoe het brein werkt. Inzichten over denkpatronen en hoe deze te doorbreken. Gedurende de cursus ben ik een ander mens geworden, met meer (zelf)vertrouwen, meer energie en met meer belangstelling voor alles wat er in het leven is. De lange oefeningen waren voor mij soms pittig, maar ik had gelukkig snel door welke oefeningen goed bij me paste. Deze kon ik gemakkelijk doen en inpassen in mijn dagelijkse leven. Ik raad mindfulness voor iedereen aan, ook voor diegene die goed in hun vel zitten. Want ik gun iedereen een mindful leven!”

10

“Ik heb enorm veel geleerd uit de training, samen met een mooie groep heb ik mijzelf beter leren kennen. Het was een prachtige ervaring.”

9

“Dankzij de training voel ik mij minder gehaast. Ik heb ontdekt dat ik veel dingen automatisch deed die mij niks opleverden en alleen maar zorgden voor meer stress. Nu slaap ik beter en dat is fijn.”

10

“Groepstraining mindfulness gedaan in Utrecht. Nieuwe inzichten opgedaan. Ik voel me veel rustiger. Ik word minder snel boos en ben minder ongeduldig. Dank je wel.”

10

“Wat een mooie ervaring waren mijn gesprekken met Mariëtte. De uitleg en daarna het toepassen lukte me uiteindelijk heel aardig. Maar vooral dat er naar mij werd geluisterd en ik daarna d.m.v. Mindfullness mijn aandacht naar binnen kon krijgen en mijn gedachtes kon ordenen of uitzetten, vond ik fantastisch. Echt voor iedereen een must, die net als ik altijd maar druk is in 't hoofd.”

10

“Het e-book gaf mij een goed beeld van de training die ik in Den Haag heb gevolgd. De trainer was nuchter en luisterde goed naar de mensen in de groep. Ik heb veel geleerd en kan dit hopelijk nog lang blijven toepassen. Een opfriscursus is over een tijdje misschien wel handig. Hebben jullie ook vervolgtrainingen?”

10

“Waarom geweldig? Ik heb al jaren last van angst en paniekklachten. Ik heb al heel wat psychologen versleten en verschillende behandelingen gehad. Ik heb vaker aan mindfulness gedacht, maar dacht dat het te zweverig was voor mij. MindfulnessFabriek leek me een goede partij, want niet zweverig. Een paar weken na de training nu, en ik voel me nog steeds vrijer, bevrijd. De angst is er nog wel, minder, maar ik kan het nu aan. Paniek is weg. Dus: geweldig!”

10

“Ik vond de training fantastisch. Super veel aan gehad.”

10

“Van begin tot het eind wordt gewerkt met verschillende werkvormen. Dit maakt het volgen van de training en het toepassen van het geleerde in de praktijk afwisselend! Trainer let goed op sfeer in de groep en geeft iedereen zo veel mogelijk individuele aandacht. Zeker een aanrader voor iedereen!”

4

“Ik heb de intenties en bedoelingen van deze training aan de start besproken, maar ik heb in zeer lichte mate profijt gehad van deze begeleiding mbt Mindfulness. De psychologische begeleiding, het praten, was prettig, maar de begeleiding die ik zocht om weer dieper met mezelf in contact te komen door meditatie, heb ik niet in deze training ervaren. En dat was wel wat ik zocht. Ik vind het heel goed dat Mindfulness in de reguliere gezondheidszorg integreert, maar er is nog een lange weg te gaan om echt tot die essentie te komen en 'oost' en 'west' meer samen te brengen.”

10

“Blijft een vreemde naam Fabriek, alsof ik een machine ben. Past niet bij de mindfulness filosofie van mens zijn. Maar los daarvan een goede, praktische training. Met goede begeleiding van Suzanne!”

10

“Mijn ervaringen met de mindfulnessfabriek waren erg goed. Wat opviel aan de mindfulnesstrainer (René) is dat hij van begin tot eind de tijd nam om, met aandacht, naar jouw verhaal en ervaringen luisterde. Na inschrijving werd er een uitgebreide intake gedaan, in de les stond hij stil bij iedere deelnemer en ook de nazorg heeft hij uitstekend gedaan. Je krijgt het gevoel dat hij niet zomaar zegt: "je kan me altijd bellen, mocht je nog vragen hebben".”

10

“De bijeenkomsten werden gegeven door een ervaren, lieve, betrokken docent. Zij zorgde voor een veilige sfeer in de groep waarbij iedereen zichzelf kon zijn. Heel prettig. Vooral dat niets hoeft en dat je de omstandigheden het beste kunt accepteren, geeft rust. Het is goed zo.”

9

“De mindfulness training van Ilse van Dijk heb ik gevolgd. Wat fijn om deze training gevolgd te hebben. Ilse is een fijn persoon, ze legt rustig uit, weet je altijd weer te herinneren aan de mindfulness handgrepen. Ze weet de juiste vragen te stellen en oordeelt niet. De cursus is zeker een meerwaarde, een verrijking en op sommige vlakken een eye opener. Je hebt de vaste momenten dat je samenkomt en je ervaringen kan delen, daar kan een online training niet tegenop. De locatie voelde ook goed aan.”

9

“Goede begeleiding en een duidelijk boek met goede huiswerk opdrachten.”

10

“De Mindfulnessfabriek heeft me weer met beide benen op de grond gezet en me bewust gemaakt dat ik tijd voor mezelf moet nemen. Dat had ik even nodig. Mindfulness blijkt me hierbij enorm te helpen.”

7

“Dank voor de inzichten !”

10

“Door deze training ben ik bewuster met de dagelijkse dingen bezig en heb ik geleerd hoe om te gaan met stressmomenten. Wel is het nodig om naast de trainingsavond ook thuis iedere dag ermee aan de slag te gaan. Met alleen de trainingsavonden redt je het niet om je patroon aan te passen. Wanneer ik vergat om te oefenen, viel ik al snel terug in het automatische patroon. Bij mij hielp het vooral om voor het slapen gaan een oefening te doen. Hierdoor sliep ik een stuk rustiger en vaster.”

9

“De ACT training heeft mij veel nieuwe inzichten en handvatten gegeven. Ilonka gaf de training op een fijne ontspannen manier. Het is de investering zeker waard!”

8

“Betrouwbaar. Men hield zich aan afspraken. Zeer goede trainer. Ervaren en deskundig. Ze wist een veilige sfeer neer te zetten in de groep. Mindfulness heb ik leren kennen als iets dat goed toepasbaar is in mijn eigen leven. Met een beetje discipline maak je je leven iets lichter, doordat je vriendelijker, milder bent voor jezelf. Mijn doel was om te leren minder te piekeren. Hier heb ik duidelijk handvatten voor gekregen. Ik denk dat het nodig is om regelmatig een dag of een vervolgcursus te volgen, zodat het geleerde niet te ver wegzakt.”

10

“De cursus is me goed bevallen en zal een blijvende impact hebben”

10

“Het mindfulness programma wat ik volgde bij Renee Piket heeft me veel gebracht. Renee creëerde een open en ontspannen sfeer in de groep. Daarbij wist ze ongrijpbare dingen op een heldere en nuchtere manier uit te leggen. Ik heb ontzettend veel geleerd. Ik weet nu beter hoe ik met stressgerelateerde klachten om kan gaan en daardoor hoe ik meer rust kan ervaren in hoofd en lichaam. Alles wat ik geleerd heb tijdens deze cursus zie ik als een waardevolle nieuwe vaardigheid die ik mee zal dragen. Dat geeft me veel vertrouwen in de toekomst. Ik gun het iedereen.”

9

“De mindfullness heeft mij geleerd bewust te worden van je gedachtes, emoties en lichamelijke reacties. Er is veel theorie aan gekoppeld waarbij je vaak een ''oja-moment'' kreeg. Mediteren maak je heel erg je eigen, omdat de training je goed leert om het persoonlijk naar jezelf toe te trekken, geen algemene tekst. Je deelt ook de ervaringen die je hebt opgedaan met de groep die enorm helpen in de uitvoering maar het geeft ook een stukje gevoel dat je niet de enige bent die het 'zo en zo' heeft gedaan. De joga liet mij zien hoe je je grenzen kunt aanvoelen en hoe je deze kunt bewaken. Voor mijzelf een erg fijne toevoeging in mijn dagelijkse werk. En over het algemeen ben ik met veel plezier naar de trainingen gegaan. Bij binnenkomst een warm drankje, een beetje bijpraten en dan overschakelen naar de training. Tussendoor is er een pauze wat heel prettig is. De mooiste dag was de extra oefendag waarin wij vier uur lang in stilte Mindfullness toepasten. Ik wil niet teveel hierover verklappen, maar het geeft je een blik over hoe je de realiteit vanuit een ander perspectief kunt ervaren, zeg maar gerust bewonderen! Zeker een aanrader voor als je met veel gedachtes rondloopt, met veel (minder prettige) emoties kampt en je dit terugvoelt in je lichaam. Het is ook zeker leuk om te doen als je de bovenstaande ervaring wilt opdoen!”

8

“Het traject werd goed begeleidt, zeer betrokken en er wordt op persoonlijke zaken ingespeeld. natuurlijk moet je wel je huiswerk doen want daarin zit het echte veranderen. Lukt dat een keer niet, ook geen probleem dan wordt er een andere weg bewandeld. kortom, betrokken, flexibel, kundig, kwalitatief en ook nog leuk om te doen.”

10

“Ik heb de training gevolgd bij Jantien Salomons , een zeer prettige en warme coach met een praktische insteek. Ze kan goed luisteren en je op een andere manier laten kijken. Ik heb de training ervaren als een warm bad, niet zweverig, maar wel met een mooie filosofie en ik heb iedere week nieuwe inzichten gekregen. Omdat je vaak vast zit in een patroon is het fijn om door de training een andere kijk op jezelf, moeilijke omstandigheden en andere mensen te krijgen. De één op één benadering vond ik persoonlijk erg prettig omdat het fijn is dat de aandacht helemaal bij jou ligt en je kunt je toch makkelijker openstellen dan in een groep.”

8

“Van te voren had ik mij geen voorstelling gemaakt van wat de training mij zou brengen. Mijn wens was dat ik handreikingen zou krijgen waar ik in mijn dagelijks leven iets aan zou hebben; die mij helpen om beter naar mijzelf te luisteren. Ondanks dat ik de training intensief vond (het is geen ontspanningscursus!) heeft het me zeker gebracht wat ik zocht. Met dank aan de uitstekende trainer Diederick, die oefening en theorie goed combineerde.”

8

“Van te voren had ik mij geen voorstelling gemaakt van wat de training mij zou brengen. Mijn wens was dat ik handreikingen zou krijgen waar ik in mijn dagelijks leven iets aan zou hebben; die mij helpen om beter naar mijzelf te luisteren. Ondanks dat ik de training intensief vond (het is geen ontspanningscursus!) heeft het me zeker gebracht wat ik zocht. Met dank aan de uitstekende trainer Diederick, die oefening en theorie goed combineerde.”

9

“Ik vond het een zeer prettige training met een prettige trainer :-) Alles komt aan bod.”

10

“Door de cursus te volgen ben ik begonnen met tijd voor mezelf te nemen. Het blijft wel moeilijk maar na 8 lessen gaat bv mediteren toch beter. Ik ben rustiger geworden, hou meer rekening met anderen ook al heb ik hier zelf niet altijd erg in. Het voelt allemaal rustiger en in geval van onrust, paniek kan je altijd terugvallen op je adem. Een aanrader voor iedereen. Gewoon proberen.”

10

“fijne ervaring met Renee Piket als begeleider. Ze luistert echt naar de deelnemers en schroomt niet om door te vragen daar waar het nodig is maar tegelijkertijd laat ze het vinden van de juisre antwoorden aan jou over. Veel aan gehad en merk echt een verschil in het dagelijks leven.”

10

“De training heeft mij veel gebracht. In 8 weken merk ik dat ik probeer bewuster te leven, wat ik hard nodig had. De mooie gesprekken met medecursisten en vooral de fijne en ontspannen wijze van trainen door Renée maakte het tot een mooie belevenis. Het is de start geweest van een andere kijk op het leven. Bedankt voor deze mooie ervaring!”

9

“De 8-weekse curus heeft mij erg geholpen. In korte tijd merk ik meer rust, acceptatie en vertrouwen. Een investering die het dubbel en dwaars waard is!”

8

“Ik heb net de training van 8 weken afgerond het heeft mij meer inzicht in mijzelf gegeven de training werd door Marleen gegeven die onze groep heel goed heeft begeleid. Ook voor persoonlijke aandacht was er ruimte als dat nodig was. Wat ik meeneem als motto na de training aanvaard de dingen zoals ze op je pad komen!”

8

“De mindfulness groepstraining MBSR is een zeer fijne training. Er zit een goede opbouw in de lessen en het ondersteunende boek en oefeningen helpen je om meer te weten te komen over mindfulness en hoe je dit in je leven kan gaan toepassen.”

8

“It has been eye opening to me in a way that no matter what you are going trough in life, mindfulness will always be a good thing to practice. This experience gave me the opportunity to get into mindfulness and to understand the principles of meditation and why it can be so helpful with going through daily life. If it is practiced regularly, you can keep a much more calm mindset throughout the day, which can lead to benefits and less stress in the future. Thank you mindfulness Factory.”

10

“Bereidwillend bedrijf. Ilonka was altijd bereikbaar. Heel warm en betrokken.”

9

“Deze training ben ik gaan volgen omdat ik de afgelopen 2 jaar mezelf geen ruimte heb gegeven voor zelfzorg. Aanvankelijk skeptisch over mindfulness (pffff hype...), ben ik de laatste les uitgelopen met ruimte voor reflectie, nieuwe inzichten, minder emotionele uitbarstingen. Nu mediteer ik dagelijks als start van de dag. Dank aan José, voor haar rustige, vrolijke en kalme begeleiding waarin ze veel ruimte gaf aan inbreng van de groep. Top!”

8

“Diverse manieren geleerd hoe ik om kan gaan met stressvolle situaties. Voor mij een erg nuttig cursus. De cursus volgen in groepsverband sprak mij enorm aan omdat je zo met mede cursisten je ervaringen kunt delen.”

9

“Bij de eerste bijeenkomst was er voor mij al voelbaar resultaat, Resultaat dat in de volgende sessies werd uitgebreid en al enigszins is verankerd. Het resultaat voor mij ligt voornamelijk in het; niet of minder multitasken, minder (ver)oordelen en het besef dat gedachten geen feiten zijn. Continuïteit wordt voor mij nu de uitdaging welke ik graag aan ga omdat gebleken is dat er in 8 weken veel ten goede in veranderd. Ik wil Ilonka Terlouw hierbij nogmaals bedanken voor de bijzonder professionele maar ook zeker warme wijze waarop zij mij/ons op deze reis heeft begeleid. Het laatste sterretje is voor de helft gevuld omdat ik van mening ben dat er altijd wel iets te verbeteren is, ik heb echter geen verbeterpunten kunnen vinden maar ben dan ook niet ervaren in deze trainingen.”

10

“Ik heb de een op een cursus gevolgd. Mijn docent Henriette heeft ruim de tijd genomen om mij door het proces van bewustwording te begeleiden. Echt niets was haar teveel. De cursus heeft mij inzicht gegeven op mijn functioneren en veel rust gebracht. De ruimte waarin de cursus gegeven wordt, is aangenaam. Kortom een aanrader.”

10

“Mooie website, ik ben goed geïnformeerd over de training en wat het kostte. De training mindfulness was heel goed, ik heb veel geleerd. De trainer had oog voor iedereen en wist het heel nuchter uit te leggen. Ik voelde mij op m'n gemak. Wanneer begint er weer een mindfulness plus-training?”

8

“Na aanvankelijke scepsisme al snel uit de droom gehaald mede door de liefdevolle en geduldige leiding van José alsmede de inspirerende bijeenkomsten en feedback van de verschillende deelnemers.”

10

“De training had een prettige opbouw rondom thema’s, fijne groep en groepsgrootte en bovenal een fantastische trainer. Ik had dit niet willen missen. Mindfullness biedt me een uitgebreide set tools om te leven met een open instelling, zelfcompassie en het omgaan met moeilijke/stressvolle situatie.”

10

“It was to me aan eye opener hoe to deal with problemen in life”

10

“Ilse is een fijne, rustige docente die je op een hele toegankelijke manier kennis laat maken met mindfulness. Heel fijn om elke week samen te oefenen en als 'huiswerk' ook bewust tijd te nemen voor jezelf voor de verschillende oefeningen. Een cursus mindfulness is echt een aanrader om letterlijk af en toe stil te staan en adem te halen in een druk leven. Het zorgt voor meer rust en ontspanning.”

9

“De training gehad van Ad van Knippenberg. Een goede trainer die vragen stelt en jou zelf aan het stuur laat zitten van je eigen ontwikkeling binnen een prettige en veilige omgeving. Goede afwisseling van theorie en praktijk. Indien je meer wil leren over mindfulness en jezelf beter wil leren kennen door te voelen en naar binnen te gaan is dit een goede training. Je leert meer over jezelf en hoe je beter voor jezelf kunt zorgen. Indien je overweegt deze training te volgen, zal ik het zeker doen omdat het van meerwaarde is!”

10

“Leuke cursus, nooit bij stil gestaan dat dit meer rust kan geven. Diederik is een bijzonder aardige man,rustig en neemt de tijd.”

10

“Stap voor stap een trainingsprogramma die duidelijk uitlegt hoe je mindful in het leven kan staan. Door Ilonka begeleid heeft dit een goede stap voor mij gebracht om meer rust in mijn doen en laten te krijgen; ze nam er echt de tijd voor, en keek niet op de klok als het uur voorbij was.”

9

“Deze training heeft van mijn ambitie om meer mindfull te willen leven, een gewoonte gemaakt waar ik na 8 weken al de vruchten van waarneem. Door de groeps aanpak en de informele sfeer waarin je je opdrachten bespreekt heb ik veel inzicht gekregen in mijn eigen voortgang en valkuilen.”

8

“Fijne groep, prettige rustige trainster, fijne locatie, overzichtelijk en duidelijk boek met oefeningen.”

9

“Ik kan niet spreken over ‘de mindfulnessfabriek’ als geheel, maar wel over Ilse van Dijk als trainer. Goede trainer, goede cursus. Ik ben me meer bewust van mijn automatismes, en van wat dat met me doet. Ik ervaar nu al (na 8 weken) dat oefenen in aandacht geven aan dat ‘wat er is in het hier en nu’ helpt om dit steeds beter te kunnen. Het helpt ook om te beseffen dat ik bij het oefenen nergens naar hoef te streven. Ik hoop hiermee door te gaan en zo meer te beleven van wat er valt te beleven, of dat nou prettig is of minder prettig, in plaats van er omheen te lopen.”

10

“Great course. Don't expect miracles though, and that's the point. It's about being able to better handle your thoughts (by just noticing them, without any action) and therefore enjoy life more often and gain small successes.”

9

“De 8 weekse training (en stiltedag) door Ilse heb ik als heel prettig ervaren. Over het geheel heb ik van deze cursus vooral ervaren en meegekregen dat "wat er ook is, het is okay" en ontdekt dat ik altijd weer de rust kan vinden door terug te keren bij mijn eigen ademhaling en lichaam. Fijn om het in een groep te doen. Om ook echt ieder dag thuis te oefenen is mij niet altijd gelukt (vaak wel) maar ook dat was okay. Ilse ervaren als een heel prettige trainer.”

8

“I enjoyed the 8 week course. The group wasn't too small or too big and the host was very gentle. It was an overall great experience”

9

“I had a very nice experience with De MindfulnessFabriek. The mindfulness training was very effective for me. The eight weeks went by really fast, but I went home with some tips and tricks I can use in my every day life. You practice a lot during the training and get homework assignments which can help you be more mindful throughout the day. It really is a way of life, and as long as you keep practicing and you are open to it - it will help you!”

10

“Leuke interactieve cursus. Je leert snel de basis Mindfulness die je makkelijk in je dagelijkse leven kunt toevoegen voor meer rust, balans en geluk :)”

9

“Een leerzame cursus met praktische tips en oefeningen die je gelijk kunt toepassen in je dagelijkse leven. Niets zweverigs aan! Er is tijdens de bijeenkomsten veel aandacht voor het oefenen met de stof en het delen van je ervaringen. Ondanks dat ieder zo zijn eigen bagage heeft en de redenen om mee te doen erg uiteen lopen, is er zeker ruimte om je persoonlijke verhaal te delen. De coach luistert goed en oordeelt niet. Een erg fijne groep, deelnemers met een open houding. Ik vond twee maanden wel voldoende. Wellicht in een vervolgcursus meer diepgang, maar voor nu gaf het genoeg handvaten om beter om te gaan met stress, negatieve gedachtes en andere hobbels in je leven.”

10

“Duidelijkheid in de uitleg wat mindfulness kan toevoegen aan jou als persoon. Goede training in het begrijpen en oefenen van materie.”

8

“Hoewel ik aan het begin van mijn cursus Mindfulness wat huiverig was, was dat binnen een half uur van de eerste training verdwenen. De Mindfulnessfabriek is de juiste plek om op een nuchtere manier kennis te maken met het begrip Mindfulness en geeft je goede tips/trucs om dit in het dagelijks leven toe te passen. Ik heb er echt veel aan gehad!”

10

“Ik heb de 8 weekse mindfulness cursus bij de mindfulness fabriek gevolgd en heb deze cursus als erg prettig ervaren! Het was anders dan verwacht, maar niet minder fijn. Bij de zoektocht naar een goede cursus aanbieder is het erg zoeken en had ik in het begin mijn twijfels ivm de grotere organisatie. Hier merk je totaal niks van en heb juist het gevoel gehad dat de trainer goed wist waarover hij praten en deskundig was. De lessen vlogen voorbij en hebben mij veel bewuster gemaakt en me veel zachter/aardiger voor mezelf. Dank hiervoor.”

10

“Prettige trainer, vertrouwelijke sfeer, ruimte voor luchtige gesprekken, goede locatie.”

10

“Ik vond de 8 weekse mindfulness cursus een hele waardevolle investering voor mezelf. Twijfelde aanvankelijk over een groepstraining, maar dat vond ik juist van toegevoegde waarde. De trainer (Joris) was rustig, vriendelijk en ook luchtig waardoor het niet te zweverig werd en er oom gelachen kon worden. Er was sprake van respect en rust, heel fijn!”

9

“De afgelopen anderhalf jaar dmv zelfonderzoek steeds bewuster geworden van het feit dat ik redelijk sensitief van aard ben en mijn gevoelsleven een behoorlijke dynamiek kent (wat vooral op werk vaak terug komt en erg hinderlijk is). Het ervaren van spanning/verkramping, prestatiedruk en een mate van faalangst lagen vaak ten grondslag aan het vast komen te zitten in automatische reactiepatronen op specifieke situaties. Hier uitbreken lukte mij niet. Daarnaast had ik ook veel moeite met afschakelen waardoor stress zich snel opbouwde en ik weinig constructieve uitlaatkleppen had. Begin september begonnen met de cursus MBSR bij De mindfulnessfabriek in Eindhoven (trainer Ad van Knippenberg). De cursus heeft me ontzettend veel gebracht. Door op een heel laagdrempelige manier dagelijks te oefenen met het richten van aandacht is er veel meer rust en ruimte binnenin ontstaan, en wat meer afstand tussen mezelf en gedachten/emotie. De identificatie hiermee is merkbaar minder geworden. Toen ik dit na 2 weken begon te ervaren kon ik bijna niet geloven dat deze ervaring van innerlijke rust te linken was aan die paar simpele aandachtsoefeningetjes door de dag heen. Ik heb Ad ervaren als een uiterst beheerste, kundige man binnen zijn vakgebied. Met aandacht voor ieder individu binnen de groep wist hij de lessen aan te sluiten op onze ervaringen. Heb je last van stressgerelateerde klachten dan zou ik deze relatief korte, laagdrempelige en down to earth training zeker aanraden. Ik heb er heel erg veel aan gehad.”

10

“Principieel deel ik nooit mijn ervaringen in de vorm van een review, maar in dit geval maak ik een uitzondering. En JA het is een grote stap, en JA je weet niet precies wat en wie je aantreft, en JA, voordat je de drempel overgaat voel je je toch min of meer een ‘hulpbehoevende’ …. Ik kan alleen maar over mijzelf praten, over wat ik heb ervaren bij mijn begeleider Ad van Knippenberg, maar neem maar van mij aan dat deze onzekerheid/ twijfel tot aan de drempel blijft! Ik geef toe dat ik het getroffen had met een ontzettend fijne en gemotiveerde groep van personen waarvan ik veel geleerd heb (dank jullie allen!) maar zie ook in hoe belangrijk onze begeleiding is geweest; iemand die ook uit eigen ervaring onderwerpen gedeeld heeft met ons, ons gerust heeft gesteld en waarbij geen vraag/ opmerking ‘vreemd’ was. Mindfulness…. het was zo vaag voor mij… Op internet slaan ze je om de oren met oefeningen, boeken en trainingen. Moet dit het nu echt zijn? Is het niet te ‘zweverig’? En veel belangrijker nog: wat levert het mij op? Een ieder van ons kwam binnen met zijn eigen leven, verleden en onzekerheden, maar we hadden allen één ding gemeen: een bepaalde ‘onrust’ van binnen. Na de laatste training gingen wij over die zelfde drempel weer naar buiten, een ieder nog steeds met zijn eigen verleden en onzekerheden, maar we hadden allen één ding gemeen: we hebben geleerd ermee om te gaan, het is het méér dan waard geweest! Mariette, Eindhoven”

8

“Leerzaam en professionele trainingen bij de mindfullnes fabriek. Raad andere mensen aan hier naartoe te gaan.”

10

“deze ervaring had ik niet willen missen. Ad is een betrokken professionele trainer.”

10

“De fijne sfeer, de rust en het openlijk kunnen delen van je gevoelens maakt het een verademing. Dit ook vooral dankzij onze coach ad vd knippenberg”

10

“De sessies met Henriëtte waren verhelderend en leerzaam. Haar geduld en duidelijke uitleg hebben mij geholpen om mezelf beter te leren kennen en accepteren. Ik kan het iedereen aanraden.”

9

“Ik ben zeer tevreden over de individuele mIndfulnesstraining die ik bij Henriëtte Rutten van de MindfulnessFabriek heb gevolgd. Kan ik iedereen aanraden, heel veel aan gehad! Henriëtte is daarbij niet alleen een kundige maar ook fijne trainer.”

8

“Op een oordeelloze wijze met aandacht naar jezelf leren kijken en je omgeving is een mooie versterking van de veranderingen die ik graag wil aanbrengen in mijn leven.”

8

“it was a useful, personal, experience. I chose one-on-one, as I wanted to keep my schedule flexible. I was happy Mindfulness Fabriek was able to offer this option.”

9

“Ilonka showed great knowledge and the ability to really listen and understand the thought process and relate to this. She is pleasant to listen to when providing guided meditation and provided extra tools to practice with. She is a pleasant and warm person and I really enjoyed following the course with her.”

10

“Voorafgaand aan de training was de informatie vanuit de organisatie duidelijk en goed gecommuniceerd. De training zelf zat goed in elkaar en de oefeningen waren thuis goed te doen door middel van het boek en de begeleide oefeningen. Trainster Sarah was erg professioneel en had aandacht voor alle cursisten. Ik vond de trainingen van haar erg fijn omdat ze zo rustig is en de tijd neemt voor iedereen. Buiten de trainingen was ze ook goed bereikbaar. Daarnaast heeft ze ons ook kennis laten maken met oefeningen/meditaties die niet in het lesmateriaal zaten zodat we thuis nog meer onze eigen draai er aan kunnen gaan geven. Haar aanvullende opdracht met een brief schrijven naar jezelf vond ik ook bijzonder mooi.”

7

“Ik heb de individuele training gevolgd bij Die Pijnenburg. Een prettig mens, met een nuchtere kijk op mensen en de wereld. Ik voelde me vanaf het eerste kennismakingsgesprek prima op mijn gemak bij haar. Ik ben iemand die moeilijk uit mijn hoofd weg komt. Tijdens deze training heb ik geleerd dat ik niet in deze gedachten hoef te blijven hangen. Je kunt er als het ware naast gaan staan. Ze gaan niet weg, ze blijven, maar je kunt leren ze minder aandacht te geven. Ik heb geleerd om regelmatig bewust tijd vrij te maken, om de aandacht alleen op mijzelf te richten. Dit geeft me een gevoel van rust en ruimte. Ik zet al het andere op afstand en het is zoals het is. Met mildheid kijken naar anderen, mijzelf en wegkomen uit het oordelen. Het moeilijkste vond ik en vind ik nog steeds om de discipline op te brengen om elke dag te mediteren. Sommige oefeningen vind ik gewoon moeilijk. Maar dat ik nu überhaupt kán mediteren had ik van te voren niet durven voorspellen.”

10

“Ik vond de training heel zinvol. Goede docent die niet oordeelde maar mensen zelf liet denken. Kon goed luisteren. In de groep zaten over het algemeen fijne mensen waar het prima mee "werken" was deze week. Ik ben me nu meer bewust van zaken. Ben zeer benieuwd wat dit in de (nabije) toekomst gaat opleveren.”

9

“Vanwege stressklachten ben ik bij Stresswise terecht gekomen. Ik kon zonder lange wachttijd terecht en werd goed gehoord. Ik koos voor prive sessies samen met mijn partner. Deze sessies bestonden enerzijds uit het delen van ervaringen van voorgaande week/weken en het praten over de dingen waar wij tegenaan liepen, onze eigen dilemma's dan wel onze gezamenlijke obstakels. We kregen een fijn luisterend oor en ook af en toe goed een spiegel voorgehouden, waardoor we onszelf, maar ook de ander iets beter zijn gaan begrijpen. Hiernaast kregen we nog uitleg over wat Mindfulness is en deden we verscheidene oefeningen. Deze kregen we ook mee naar huis om dit in ons dagelijkse drukke leven te gaan integreren. Dit ging niet altijd zonder slag of stoot, maar dat was juist ook goed om onszelf wat beter te leren kennen. Al met al was het een intensieve cursus, maar zeker de moeite waard en het is een cursus waar we zeker wat aan hebben gehad en die ons nu helpt een weg te vinden in ons drukke leventje.”

10

“Combinatie van deskundig en plezierig”

9

“Ik ben blij dat ik de training heb gedaan. Jacqueline luistert goed en geeft je weer dingen mee waar je wat mee kan. Dat je na een paar weken onbewust al bepaalde aspecten van mindfulness mee neemt in het dagelijks leven vind ik bijzonder. Ik zou het iedereen aanraden.”

8

“Voor het eerst kennisgemaakt met Mindfulness. Wel al eerder met Yoga oefeningen maar bijvoorbeeld niet met meditatie. Renee heeft me veel tools meegegeven hoe ik bewuster wordt in mijn leven. Dit vond ik heel fijn. De werkboek vond ik zeker prettig om mee te werken, zeker te kort voor in die 5 dagen. Door de Mindfulness training ben ik beter in staat om situaties te accepteren zoals ze zijn. Als ik een keer slecht geslapen heb of ik voel me een keer niet zo goed, dan maak ik me daar minder druk om. Met het geleerde tijdens de training kan ik wat meer bij mezelf blijven in het contact met anderen, waardoor ik minder snel leeg loop. Door de meditatie-oefeningen te blijven doen, krijg ik meer rust in mijn hoofd en lukt het beter om de dingen van een afstand te bekijken. Zeker met de komst van een nieuwe baan ben ik ervan overtuigd dat mijn rugzakje niet te zwaar wordt (zie het als metafoor; de verschillende gedachtes) en ik het zo inpak wat er wel of niet toe doet. Deze training heeft meer impact op me gehad dan ik ooit had kunnen denken.”

8

“De verschillende sessies die ik met Claudia heb gehad waren ontzettend fijn. Mindfulness heeft voor mij voor meer rust in mijn dagelijkse leven gezorgd. Tevens heeft het ervoor gezorgd dat ik nog bewuster met mijn keuzes omga dan voorheen. De openheid en het geduld van Claudia was erg fijn. Hierdoor voelde ik mij fijn bij haar en kon ik alles bij haar kwijt. Je kon ook geen fouten maken, alles was goed zolang jij je er goed bij voelde. Al met al waren het ontzettend fijne sessies en heb ik mij goed kunnen ontwikkelen!”

9

“De training geeft nieuwe inzichten en handvatten om ervoor te zorgen dat je jezelf meer bewust bent van jezelf. Ontzettend leerzaam!”

10

“Ik kijk erg tevreden terug op de mindfullnesstraining. Ik heb er geleerd om meer rust voor mezelf te krijgen en om soms de boel maar even te laten voor wat het is. Renee is een uitstekende trainer. Ze is professioneel, weet waar ze het over heeft en straalt rust uit. De training was 5 dagen aaneengesloten, iedere ochtend van 8.30 tot 13.00 uur.”

9

“De uitgebreide kennis en ervaring die Claudia heeft over mindfulness weet ze met veel passie over te brengen. Ook het geduld en openheid waarmee ze iedereen benaderd gaf mij een heel geruststellend en vertrouwd gevoel. Ik voelde me vrijwel meteen op de plek en heb veel op het gebied van zelfontwikkeling kunnen doen in korte tijd.”

8

“I followed the 5 day course Mindfulness. Good coach / trainer and good training material.”

10

“De workshop heeft een goede opbouw welke goed ondersteund wordt door het boek. Renee is een heel prettige trainer. Ze weet elke oefening en elke deelnemer alle aandacht te geven waarbij ze geen uitloop creëert. Een hele mooie en knappe balans. Ze geeft iedereen de ruimte zichzelf te zijn en veilig te voelen in de groep.”

9

“De training werd gegeven in een prettige ruimte. Door een ervaren goede trainster. Ook de groep waren warme personen waar een fijn contact mee was. Veel te snel waren de acht weken om!!!!”

8

“Het was een hele intressante cursus en het heeft mij geholpen in het meer bewustzijn in het moment. Het delen van elkaars ervaringen in de groep vond ik ook fijn en het was ook vaak herkenbaar wat anderen ervaarden. De coach (Lotte) was erg goed en behulpzaam en kan haar zeker aanbevelen.”

8

“Intensieve week achter de rug met de zomertraining waarin we de beginselen van mindfulness geleerd hebben. De zomertraining was goed verzorgd en een fijne sfeer.”

9

“Van te voren twijfelde ik om te mee te doen met de mindfulness zomertraining (ivm burn-out klachten), maar wat ben ik blij dat ik gegaan ben! Ontzettend fijne docente met heel veel ervaring, die goed naar ieders behoefte keek. Er was veel ruimte om je eigen behoefte te kunnen volgen (binnen het programma). De lessen zelf waren afwisselend met verschillende handreikingen om mindfulness te kunnen beoefenen. Nabesprekingen van de verschillende meditaties/oefeningen waren zeer waardevol en voelde nergens geforceerd.”

“”

“”