MindfulnessFabriek
– Mindfulness training helpt om stress, gejaagdheid, onrust en gepieker te verminderen
– Mindfulness training zorgt voor ontspanning, herstel en verbetering van slaap
– Mindfulness training helpt in het vergroten van zelfvertrouwen
– Mindfulness training draagt bij aan het verbeteren van de concentratie
– Mindfulness training zorgt voor verbeterde prestaties op het werk
– Mindfulness training heeft een positief effect op onze vitaliteit
– Mindfulness training helpt in het vergroten van zelfinzicht
Interesse in de mindfulnesstraining?
Wij vinden van niet.
Mindfulness is aandachtig zijn waar je nu bent. We zijn vaak met ons hoofd ergens anders. Eet je wel eens een maaltijd, terwijl je achteraf pas beseft hoe lekker het was? Tijdens de maaltijd waren je gedachten ergens anders. Mindfulness leert je om aanwezig te zijn ín het moment. Het is een vaardigheid dat je kunt leren.
In het moment aanwezig zijn zien wij als iets concreets. Alles behalve zweverig dus. Het is een stukje werkelijkheid, waar je bewust in aanwezig bent.
MindfulnessFabriek associeert de mindfulnesstraining niet met een vorm van religie of andere dogma’s. Wij zijn gewoon mensen, net als jij, die ons leven leven en dit doen we graag bewust. Wij geloven dat een nuchtere bewustwording en zelfkennis kan bijdragen aan een betere wereld.
Uit tal van wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat mindfulness effectief is. Enkele conclusies:
– Mindfulness training helpt om stress, gejaagdheid, onrust en gepieker te verminderen.
– Mindfulness training zorgt voor ontspanning, herstel en verbetering van slaap.
– Mindfulness training helpt in het vergroten van zelfvertrouwen.
– Mindfulness training draagt bij aan het verbeteren van de concentratie.
– Mindfulness training zorgt voor verbeterde prestaties op het werk.
– Mindfulness training heeft een positief effect op onze vitaliteit.
– Mindfulness training helpt in het vergroten van zelfinzicht.
Mindfulness (en de effecten) is dus alles behalve zweverig. Door een mindfulness training te volgen, ontwikkel je vaardigheden die je de rest van je leven kunt blijven toepassen.
Mindfulness is iets dat je eigenlijk alleen maar met heel veel woorden kunt omschrijven, omdat je het al snel tekort doet met weinig woorden. We proberen het toch met weinig woorden: mindfulness is aandacht voor je ervaring op dit moment. Kun je dat? Met je volle aandacht nu luisteren? Kijken? En bewust zijn van je omgeving? Tegelijkertijd. Aandacht voor jezelf op dit moment? Echt voelen wat je voelt. Nu. Je lichaam. Je emoties. Bewust van de gedachten die je nu hebt. Mindfulness heeft zoals je merkt alles te maken met zeer bewust in het leven staan.
En wat heb je er eigenlijk aan? Aan mindfulness? Het meest kernachtig geformuleerd, zeggen wij: mindfulness geeft je de vrijheid om de juiste keuzes te maken. Het juiste te doen. Te doen wat goed en gezond is voor jou, binnen jouw mogelijkheden. Het meest simpel gezegd: Wat doe je als je honger hebt? Je gaat naar de bakker om een brood te kopen. Wat doe je als je moe bent? Je gaat liggen om te rusten. Dat is in essentie mindfulness. Dit lijkt simpel, maar we hebben ons leven zo ingewikkeld gemaakt, dat het zo simpel niet meer is. We hebben stress, last van depressie en angst. We raken als we niet oppassen burn-out. We laten ons leven door anderen en door de maatschappij. Juist daarom is het heel zinvol om aan mindfulness te doen. Om vanuit rust en aandacht de regie weer over je eigen leven te pakken.
Dus wat is mindfulness? Bewust zijn, van moment tot moment, van wat je doet, voelt en denkt (in jezelf) en van hoe je in relatie staat met je omgeving en de mensen om je heen (buiten jezelf). En op basis van al deze indrukken het juiste doen.
Door ‘mindful’ in het leven te staan kun je de juiste keuzes maken die je gezondheid bevorderen en je leven waardevoller maken.
De MBSR mindfulnesstraining is de officiële wetenschappelijk bewezen effectieve training die wereldwijd wordt aangeboden. De training bestaat uit acht lessen van 2,5 uur en een oefendag van vier uur. Je ontvangt in de eerste les een hard-cover werkboek die je kunt gebruiken gedurende de training. De lessen van de online MBSR training duren 1,5 uur.
De lessen bestaan grofweg uit drie onderdelen:
De mindfulnesstraining bij MindfulnessFabriek is geen therapie, maar een training. Je leert vaardigheden die je kunt toepassen in je leven, zodat je lekkerder in je vel zit.
De onderwerpen die aan bod komen:
– les 1: de automatische piloot
– les 2: waarnemen, omgaan met obstakels
– les 3: grenzen
– les 4: stress
– les 5: stress bewust beantwoorden
– les 6: gedachten zijn geen feiten, mindful communiceren
– les 7: zelfzorg, aandacht voor actie
– les 8: blik op de toekomst. hoe nu verder?
Oefendag
Op de mindfulness oefendag bij MindfulnessFabriek passeren de verschillende oefeningen uit de training de revue. Dit gebeurt veelal in stilte, zodat je weinig afleiding hebt.
Gratis-book en agenda
Maak kennis met onze trainingen door het e-book te downloaden, geheel gratis. Of bekijk direct de mogelijkheden op één van onze locaties in het land en online.
Na 8 weken is de basistraining klaar. Je hebt geleerd hoe je aandachtig kunt zijn in het moment en hoe je wijs om kunt gaan met stress, maar het is slechts een begin. Mindfulness is geen toverstokje dat je van je stress afhelpt. It’s a way of life. MindfulnessFabriek biedt mogelijkheden om je vaardigheden te onderhouden en verder te ontwikkelen.
Veel deelnemers geven aan het eind van de basiscursus mindfulness aan door te willen met mindfulness, maar hoe? Wij geven enkele suggesties:
Gratis:
– schrijf je in voor het gratis e-magazine Mindvolleven
– download het gratis e-book mindfulness.
Of:
– bezoek regelmatig een van onze oefendagen en onderhoud je vaardigheden. Bekijk de agenda en kies een moment dat je past, of informeer bij onze servicedesk
– ga eens in de zoveel tijd op retraite en hervind de rust in jezelf
– doe de training opnieuw
– start een individueel traject
– schrijf je in voor onze mindfulnessPLUS training, een prachtig vervolg op de basiscursus MBSR
– onderhoud je vaardigheden m.b.v. de Muse Headband, een nuttige gadget dat het mediteren stimuleert. Meer informatie vind je binnenkort in onze webshop
Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt over de mogelijkheden.
VMBN staat voor ‘Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen’. Dit is de grootste beroepsvereniging voor specialisten op het gebied van Mindfulness-based Programs. De vereniging zet zich ervoor in om mindfulness trainers te ondersteunen in de ontwikkeling en voortzetting van hun vak en bewaakt de kwaliteit.
Al onze groepstrainers zijn lid van de VMBN en beschikken over het certificaat cat. 1. Hiermee garanderen wij kwaliteit en worden onze groepstrainingen vergoed door veel zorgverzekeraars.
De exacte (start)data van onze groepstrainingen mindfulness kun je vinden in onze complete agenda.
MindfulnessFabriek volgt het nieuws rondom het coronavirus nauwlettend. We volgen de adviezen van het RIVM steeds op, en we komen direct in actie als er maatregelen genomen dienen te worden. Daarbij zullen we onze deelnemers steeds uitgebreid informeren. Dat doen we vanuit ons hoofdkantoor, en door onze trainers op onze locaties.
Onze trainingen en therapieën vallen onder essentiële diensten.
Buiten de lesmomenten om bepaal je dat zelf. Niks is verplicht. Mindfulness gaat vooral over goed voor jezelf zorgen en je grenzen aanvoelen (en aangeven). De druk om te móeten oefenen is ongewenst. Het is gezonder dat je gemotiveerd bent om tijd te maken en te oefenen. Uit onderzoek blijkt dat het effect van de training zeer groot is als mensen tijd maken voor een oefening (30-45 minuten per dag). Ook als mensen minder veel tijd hebben of maken worden er mooie resultaten behaald.
Een MindClass duurt 75 minuten.
Via een beeldverbinding maak je contact met een van onze mindfulnesstrainers en doorloop je een programma dat bestaat uit acht lessen. In deze lessen komen dezelfde onderwerpen voorbij als in de mindfulness groepstraining MBSR. Zo weet je zeker dat je een wetenschappelijk bewezen effectieve training volgt, die werkt.
MindfulnessFabriek organiseert mindfulnesstrainingen online in groepsverband op verschillende momenten in de week.
Vanzelfsprekend is het nodig dat je beschikt over een computer of tablet met microfoon en een goede internetverbinding. Daarnaast is het nodig dat je in een rustige ruimte bent tijdens de lessen.
Onze mensen helpen je met het instellen van een zo goed mogelijke verbinding.
Bij MindfulnessFabriek kun je een MBSR mindfulness training zowel ONLINE als op locatie volgen. Online heeft een aantal voordelen ten opzichte van de training op locatie:
Ja, dat kan! Nu we door de coronacrisis zoveel mogelijk thuis blijven is er veel vraag naar online mindfulness training. MindfulnessFabriek biedt mindfulness groepstraining online aan. Studies hebben uitgewezen dat online training net zo effectief is als een normale training. En het is eenvoudig. Je hebt alleen een computer (tablet) en goede internetverbinding nodig. Wij zorgen voor de rest. Lees meer over de:
Het kan zijn dat de startdata op onze website niet passen bij je wensen. De MindClasses worden aangeboden op vaste momenten in de week en daar kunnen we niet van afwijken. Maar als je graag later wilt starten dan is aangegeven op de website, neem dan contact met ons op. We kunnen alvast een plekje voor je reserveren vanaf een bepaalde datum. Bel ons op 088 20 32 600 of mail naar info@mindfulnessfabriek.nl.
We hanteren een maximale groepsgrootte van 15 mensen, maar dit is afhankelijk van de grootte van de ruimte. We vinden het belangrijk dat er voldoende ruimte is voor iedereen.
Interesse in de mindfulnesstraining?
MindfulnessFabriek maakt gebruik van het programma Zoom.us.
– Download en installeer het programma Zoom op je tablet, telefoon of computer.
– Zorg dat je op een plek bent met een goede internetverbinding.
Computer: https://zoom.us/download (versie Zoom Client for meetings)
Tablet of telefoon: zoek de Zoom app in de App Store (IOS) / Google Play Store (Android)
– Klik op de link die je van je trainer hebt ontvangen. Deze begint met https://zoom.us/..
– Open de app en klik op ‘join video’. Activeer eventueel je microfoon en webcam d.m.v. de knoppen links onderin beeld. Vaak gaat het automatisch.
– Op veel computers kun je direct op de uitnodigingslink klikken die je van de trainer hebt ontvangen, zonder eerst de app te downloaden. Je kunt proberen of dat bij jou werkt.
– Zet je microfoon uit als je in groepen even niks hebt te zeggen, of tijdens een oefening (links onder in beeld).
– Minimaliseer de omgevingsgeluiden. Zorg dat je op een rustige plek zit.
– Laad je device van te voren op.
– Zorg voor een goede internetverbinding. Is je verbinding slecht, zet dan video uit en neem deel via enkel audio.
– Kom een paar minuten van te voren al online via de link. Het neemt vaak wat tijd voordat iedereen gereed is.
De mindfulnesstraining bestaat uit 8 lessen. In elke les staat een thema centraal.
Les 1: Herkennen van automatische reacties
Les 2: Onderzoeken van obstakels
Les 3: Bewustworden en respecteren van grenzen
Les 4: Stress leren herkennen
Les 5: De juiste keuzes leren maken
les 6: Gedachten doorzien en communicatie
les 7: Mindfulness in je dagelijks leven integreren
les 8: Succesvol toepassen van wat je hebt geleerd.
De oefeningen die je thuis kunt doen, staan online. Dit zijn begeleide aandachtsoefeningen. Scan de QR-codes in het werkboek om toegang te krijgen tot het online oefenmateriaal. Je hebt een internetverbinding nodig om de oefeningen te kunnen doen.
Er zijn vier grote verschillen:
Planning
De groepstraining is van te voren gepland en hier wordt in principe aan vastgehouden. De individuele training is flexibeler in te plannen. Je kunt in overleg met de trainer bepalen wanneer de lessen plaatsvinden.
Kosten
Meer informatie over de kosten vind je hier.
Duur van een les
De lessen van onze groepstraining mindfulness duren 2,5 uur. Een individuele training duurt in principe 1 uur, maar kan in overleg worden verlengd tegen een meerprijs.
Inhoud
In beide varianten komen alle onderwerpen uit de originele groepstraining mindfulness MBSR aan bod. Omdat de groepslessen langer zijn is hier meer tijd om de langere oefeningen samen te doen en hierover na te praten.
Natuurlijk kan dat.
Wanneer je overweegt om deel te nemen aan een mindfulnesstraining, maar nog twijfels of vragen hebt, kan het wenselijk zijn om in gesprek te gaan met een van onze trainers. Misschien heb je advies nodig in de keuze voor een groepstraining of een individuele training? Of je wilt graag weten of mindfulness geschikt is voor jou en de eventuele klachten die je ervaart. Het gesprek is telefonisch, gratis en vrijblijvend. Hopelijk kun je dan met een zeker gevoel deelnemen aan een mindfulnesstraining.
Een gesprek met een trainer kun je aanvragen bij onze servicedesk, zij helpen je graag per telefoon, chat of mail. De servicedesk kan trouwens ook vaak veel van je vragen beantwoorden. Klop daarom vooral bij ze aan. Wanneer je het gesprek hebt aangevraagd, zal een trainer binnen 48 uur contact met je opnemen.
Een losse les volgen is mogelijk. Deze lessen noemen we ook wel ‘mindful coaching’. Dit betekent dat je door een trainer of coach begeleid wordt met behulp van mindfulness.
Mindful coaching is een prettige optie wanneer je geen 8-weekse training kan of wil doen. Coachingsessies worden ook vaak gevolgd als vervolg op de mindfulnesstraining MBSR. Op deze manier bepaal jij zelf (in overleg met de trainer) hoeveel lessen je wilt volgen. Dit kunnen er 3 zijn, maar ook 6 of 10. Verder bekijk je samen met de trainer hoe je de lessen inricht.
Wij rekenen €95 per uur voor particulieren/kleine ondernemers en €125 voor werkgevers. Informeer bij onze servicedesk naar jouw vergoedingsmogelijkheden.
Al onze mindfulness groepstrainers zijn aangesloten bij de VMBN of de VVM en beschikken over certificaten. Zij hebben de hoogst genoten opleiding tot mindfulness trainer afgerond.
Het kan zijn dat je een les mist. Dit is geen ramp, want het is goed op te lossen.
In de eerste les heb je een werkboek ontvangen, waarin de kern van de les terug te vinden is. Je kunt de oefeningen gewoon gaan doen en de theorie doorlezen. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid dat je de volgende les 15 minuten eerder kan komen, zodat de trainer je de belangrijkste elementen van de gemiste les kan vertellen.
Het is niet mogelijk om een gemiste les in te halen in een andere groep.
Mis je meer dan twee lessen, bespreek de mogelijkheden dan met onze servicedesk.
Een mindfulness groepstraining MBSR bestaat uit acht lessen van 2,5 uur, plus een oefendag. Wij streven ernaar om de training in acht aaneengesloten weken te plannen, maar in de schoolvakanties is er meestal geen les. Het kan dus zijn dat de acht lessen in negen of tien weken worden ingepland.
De individuele training kan in principe vrij worden ingepland in overleg met jou en de trainer. Ideaal voor mensen met flexibele roosters en vakantieplannen.
De oefendag- ook wel stiltedag genoemd, vindt vaak plaats in het weekend. Deze duurt tussen de vier en de zes uur. De details over de oefendag ontvang na je inschrijving van de mindfulnesstrainer.
Ja, dat is mogelijk. In onze algemene voorwaarden kun je meer lezen over annuleren of tussentijds stoppen met een training.
De mindfulness oefendag (ook wel stiltedag genoemd) is een essentieel onderdeel van de 8 weekse mindfulnesstraining MBSR en vindt meestal plaats als de training voor de helft gevolgd is. Op deze dag worden bekende en nieuwe oefeningen zo goed als onafgebroken aangeboden, waarbij tussentijds niet wordt gesproken. Alleen de trainer spreekt omdat hij/zij de oefeningen begeleidt. Als deelnemer verblijf je dus een paar uur in stilte.
Bij veel deelnemers van de 8 weekse training valt het kwartje tijdens de oefendag, hier ervaar je de effecten van mindfulness. Langere tijd stil zijn heeft impact omdat we dit niet zo vaak doen. Veel mensen ervaren rust, ruimte, ontspanning en eenvoud, maar ook gevoelens als onrust en ongemak kunnen voorbij komen. Juist de confrontatie met deze situaties is ontzettend waardevol en helpen je verder. Het is een absoluut ervaring die je niet snel vergeet en die je mogelijk meerdere keren wilt beleven.
Deelname aan de oefendag als onderdeel van de 8 weekse is optioneel, maar we raden iedereen aan om deel te nemen. Het is een officieel onderdeel van het wetenschappelijk bewezen effectieve mindfulness MBSR programma. Bij deelname aan de 8 weekse MBSR is de oefendag kosteloos.
Deelnemen aan een losse mindfulness oefendag
Wil je jouw mindfulnessvaardigheden onderhouden, dan is deelname aan de oefendag een goede manier. Deelname kost €35. Informeer bij onze servicedesk naar onze mogelijkheden, of kijk zelf in de agenda.
Mindfulness MBSR kost €495. Je kunt een vergoeding ontvangen via je werkgever of zorgverzekeraar. Als je een gratis training wilt volgen, kun je je STAP-budget inzetten voor een MBSR Plus of Premium-training. Lees hier hoe dit werkt.
€995. Met het STAP-budget kun je €850 subsidie krijgen. Er rest dan een eigen bijdrage van slechts €145. Ook kun je een vergoeding ontvangen via je werkgever of zorgverzekeraar.
Nee, een mindfulness training wordt vergoed vanuit het aanvullend pakket en dit staat los van het eigen risico.
Als je gebruikmaakt van een vergoeding via je zorgverzekeraar, vragen we je om voorafgaand aan een training te betalen. Je ontvangt dan een factuur die je direct na afronding van de training kunt declareren. Maak je gebruik van je STAP-budget? Dan betaalt het UWV direct aan ons uit en hoef jij niets te doen.
Heb je recht op een vergoeding, dan ontvang je na afloop van de training een factuur die je kunt declareren bij je zorgverzekering. Stuur de factuur (eventueel samen met een verwijsbrief van je huisarts of specialist) naar je zorgverzekeraar. Je ontvangt de vergoeding op je eigen bankrekening.
Bij de meeste zorgverzekeraars heb je geen verwijsbrief nodig om vergoeding te ontvangen. Wanneer jouw zorgverzekeraar is aangesloten bij de VGZ-groep, heb je deze mogelijk wel nodig. Informeer bij je zorgverzekeraar als dit het geval is.
Financiële budgetten mogen geen drempel zijn om een training te gaan volgen. Daarom kiezen wij voor lagere tarieven voor particulieren en zelfstandig ondernemers. Wij gaan er vanuit dat onze zakelijke klanten beschikken over budgetten voor duurzame inzetbaarheid. Onze zakelijke tarieven zijn daarom marktconform en exclusief BTW.
Om een vergoeding van je zorgverzekeraar te ontvangen moet de factuur een aantal standaardgegevens bevatten, waaronder je geboortedatum. Zo zorgen we dat de zorgverzekeraar zo snel mogelijk aan jou kan uitbetalen.
Via sommige verzekeraars kun je een volledige of gedeeltelijke vergoeding krijgen voor de Mindclasses. Ook kun je je werkgever vragen om een bijdrage in het kader van duurzame inzetbaarheid. Vragen? Bel ons op 088 20 32 600 of stuur een mailtje naar info@mindfulnessfabriek.nl. Wil jij gratis Mindclasses volgen? Maak dan gebruik van je STAP-budget en schrijf je in voor een MBSR Plus-training. Dit is een combinatie van de Mindfulness MBSR-training én de 12 Mindclasses.
Met het STAP-budget kun je jaarlijks €1.000 subsidie ontvangen om een training of opleiding te volgen. Je kunt jouw STAP-budget gebruiken om gratis deel te nemen aan een training van MindfulnessFabriek. Meer weten over het STAP-budget? Bel dan met onze STAP-lijn via 088-2032640, of schrijf je direct in voor een gratis mindfulness training door hier te klikken.
Je kunt jouw STAP-budget inzetten voor de Mindfulness MBSR Plus, Mindfulness MBSR Pro, Mentaal Fit & Coaching en Mindfulness Premium training van MindfulnessFabriek. MBSR Plus, Mentaal Fit en Coaching en MBSR Pro zijn hierdoor volledig gratis te volgen. Voor het Mindfulness Premium weekend ontvang je €850 subsidie en betaal je slechts €145 voor de overnachting en horeca. Klik hier om je direct in te schrijven.
Je kunt jouw STAP-budget aanvragen bij het UWV tijdens verschillende aanvraagmomenten. Het volgende aanvraagmoment vindt plaats op maandag 1 mei om 10.00 uur. Om te zorgen dat je op deze dag STAP-budget kunt aanvragen, moet je je vóór maandag 1 mei aanmelden voor een training van MindfulnessFabriek. Wil jij een gratis mindfulness training volgen met STAP-budget? Klik dan hier en schrijf je direct in.
Als je voldoet aan de volgende voorwaarden, kom je in aanmerking voor het STAP-budget:
Voldoe je aan de bovenstaande voorwaarden? Schrijf je dan hier in voor een gratis training.
Met het STAP-budget mogen alleen primaire scholingskosten – zoals de kosten van de trainer en het materiaal – worden bekostigd. Secundaire kosten zoals de kosten voor de overnachting moeten daarom in de vorm van een eigen bijdrage worden betaald.
STAP-budget aanvragen gaat als volgt:
Je kunt jouw STAP-budget aanvragen via stapuwv.nl. Het volgende aanvraagmoment start op maandag 1 mei om 10.00 uur. Om STAP-budget aan te vragen heb je een DigiD en een STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Wij sturen je STAP-aanmeldingsbewijs op nadat je je hebt ingeschreven voor een training. Inschrijven kan hier.
Elke twee maanden start er een nieuw aanvraagtijdvak. Het volgende aanvraagtijdvak begint op maandag 1 mei om 10.00 uur. Tijdens het vorige aanvraagmoment was het STAP-budget binnen twee uur op. Wij raden je daarom aan om op maandag 1 mei ruim vóór 10.00 uur klaar te zitten. Zo vergroot jij jouw kans op STAP-budget aanzienlijk.
Wij zorgen ervoor dat jij je STAP-aanmeldingsbewijs binnen een week ontvangt. Meestal heb je ‘m eerder binnen. Vragen over je STAP-aanmeldingsbewijs? Neem dan contact op met onze Servicedesk via 088-2032600.
Je moet jouw STAP-budget zelf aanvragen bij het UWV. Wij zullen je echter zoveel mogelijk bij de hand nemen. Zo ontvang je van ons mails met duidelijke instructies en ‘friendly reminders’. Ook kun je op deze pagina meer lezen over het STAP-budget. Toch nog vragen? Bel dan met onze STAP-lijn via 088-2032640 en wij helpen je verder.
Binnen vier weken nadat je aanvraag is ingediend laat het UWV weten of je aanvraag is goedgekeurd. Via stapuwv.nl kun je de status van je aanvraag bekijken.
Het kan voorkomen dat jij door omstandigheden niet in staat bent om het STAP-budget aan te vragen, of dat je niet door de wachtrij van het UWV komt. Je kunt overwegen om alsnog mee te doen met een training. Er zijn vergoedingsmogelijkheden via zorgverzekeraars tot € 350. Er zijn ook veel werkgevers die een training volledig vergoeden. Misschien wil jouw werkgever de training ook wel vergoeden? Wil je geen gebruik maken van deze mogelijkheden, dan kun je de training kosteloos annuleren.
Het kan voorkomen dat jij tijdens het aanvraagmoment door de wachtrij komt, maar je ingediende verzoek later alsnog wordt afgewezen door het UWV omdat het STAP-budget op het moment van aanvragen al was vergeven. Wij hebben besloten dat jij in dit speciale geval alsnog gratis mag deelnemen aan de door jou gekozen training. Als jij de door jou ontvangen afwijzingsmail van het UWV naar ons opstuurt, maken wij dit voor je in orde.
Het STAP-budget is bedoeld om jouw positie op de arbeidsmarkt te verstevigen. Om dit doel te waarborgen, hebben wij de Mindfulness MBSR Plus, Mindfulness MBSR Pro en Mindfulness Premium-trainingen van extra ‘body’ voorzien. Voor deze trainingen kun je je STAP-budget inzetten. Wil of kun je dit niet? Dan is Mindfulness MBSR met €495 een betaalbaar alternatief.
Naast het STAP-budget kun je ook een vergoeding ontvangen via je werkgever of zorgverzekeraar. Werkgevers investeren graag in jouw gezondheid en via veel zorgverzekeraars kun je een (gedeeltelijke) vergoeding ontvangen. Informeer bij je werkgever of zorgverzekeraar voor de opties.