Wat is Mindfulness PLUS Training?

Mindfulness PLUS Training is een vervoltraining op Mindfulness Training MBSR. De training kan echter ook zeker gevolgd worden zonder dat je Mindfulness Training MBSR hebt gedaan. De training bestaat uit 8 bijeenkomsten en biedt een aanvulling op mindfulness. Het doel van deze training is het ontwikkelen van psychologische flexibiliteit. De onderwerpen die behandeld worden zijn:

Week 1: Niet je goed voelen; goed voelen!
Week 2: Leren met je gedachten om te gaan
Week 3: Ruimte maken voor onplezierige gevoelens
Week 4: Contact maken met het hier en nu
Week 5: Kennis maken met het observerende zelf
Week 6: Je hart volgen: richting geven aan je leven
Week 7: Actie ondernemen voor een rijk en zinvol leven
Week 8: ACT toepassen in moeilijke situaties

Mindfulness PLUS is een ACT training. ACT staat voor ‘Acceptatie en Commitment Therapie’ en is een innovatieve, luchtige en warme wetenschappelijk bewezen vorm van gedragstherapie waarbij het veranderen van je dagelijks leven op de voorgrond staat. Je onderzoekt wat voor jou belangrijk is om vervolgens stappen te zetten om te veranderen wat je wilt veranderen, en te accepteren wat je niet kunt veranderen. Mindfulness speelt zeker een rol in deze training, maar de training biedt ook meer dan dat.

ACT is gericht op het ontwikkelen van psychologische flexibiliteit. Deze flexibiliteit bepaalt hoe je omgaat met negatieve gedachten, onaangename gevoelens en (lichamelijke) ervaringen. Hoe flexibeler je bent, hoe makkelijker je kunt omgaan met de moeilijke ervaringen die je tegenkomt en hoe beter je je leven kunt invullen op basis van de dingen die waardevol/belangrijk zijn voor jou. Je leert dus hoe je een waardevol en zinvol leven kunt leiden. Het effect: je leert hoe je lichtvoetiger kunt leven.

Onze Mindfulness PLUS Training is geen meditatietraining. Er zitten wel aandachtsoefeningen verweven in het programma, maar dit is slechts een klein onderdeel. Ben je op zoek naar professionele begeleiding in je meditatie, dan zijn de MindClasses misschien wel iets voor jou.

Meer informatie ontvangen?

Wil je precies weten waar Mindfulness PLUS Training over gaat? Neem dan contact met ons op via 088 20 32 600. We kunnen je in contact brengen met een van onze trainers. Hij/zij kan je vrijblijvend van alles vertellen over de training en je kunt alle vragen stellen.

Bekijk het aanbod