Over de reis

Tijdens deze top safari met alles erop en eraan wordt je meegenomen naar gebieden waar de natuur nog wild en ongerept is, de ruimte zich eindeloos uitstrekt en de stilte als een oermoeder je gedachten tot rust brengt. Deze authentieke omgeving vormt het perfecte decor om je mee te nemen op een reis naar binnen, wat oud en achterhaald is uit je rugzak te halen en deze te laten vullen met een nieuw perspectief op jezelf, de wereld en het leven. Als je het eenmaal gezien hebt , vergeet je het nooit meer.

Realistisch en stevig in het dagelijks leven staan

Het doel is om realistisch en stevig in het dagelijks leven te staan. Dat is mogelijk door dichtbij je zintuigen te blijven. Je hebt de neiging om je gedachten en gevoelens kritiekloos te geloven en te volgen. Dat lijkt aantrekkelijk maar in werkelijkheid verzwakt het je energie omdat ze alleen maar bestaan in je eigen mind en weinig verbinding houden met wat echt is. Alleen wat echt is, en daarin te durven ontspannen, kan je vervullen, versterken en verzachten.

Wat ga je doen?

Het hart van deze safari wordt gevormd door een vierdaagse trekking door een van de mooiste landschappen ter wereld, het Ngorongoro Krater Hoogland en een driedaagse tour naar het beroemdste wildpark ter wereld, de Serengeti. Gelijk aan het begin van je reis doen we een game drive in Tarangire, dat bekend staat om z’n Baobabs en olifanten.

Je slaapt de eerste nacht in een sfeervol guesthouse. Tijdens de 4 daagse trekking, in Lake Natron en in Serengeti wordt er in de natuur gekampeerd in lichtgewicht tenten. Er wordt gezorgd voor comfortabele matrassen en er reist een kok mee. Aan het eind verblijf je in een heerlijke safari lodge met fijne kamers, warme douches en een zwembad.

Tijdens de trekking word er per dag ca. 4-6 uur gelopen in een rustig tempo.

Begeleiding

Na 25 jaar gewerkt te hebben als therapeut in Nederland, is Alina in Afrika belandt. Haar betrokkenheid bij de Masaï in Ngorongoro leidde stap voor stap tot het organiseren van mindfulness natuurreizen. Sindsdien neemt ze mensen graag mee naar adembenemende, “off the beaten track” gebieden in Tanzania. Het is haar missie om je in contact te brengen met het avontuur zoals het leven bedoeld is. Naast mindfulness gebruikt ze vele andere therapeutische vormen, die op een praktische en concrete manier allerlei soorten klachten helpen verminderen.

Investering

€ 2.790,- (dagelijks mindfulness- en coachingsprogramma, entreekosten van de parken, overnachtingen, transport met 4×4 landcruisers, excursies, wandelkosten en gidsen, eten en drinken)

Overige informatie

Je regelt zelf een reisverzekering, malaria preventie en vaccinaties (niet verplicht), een visum en vliegticket (je kunt hierbij wel advies krijgen). In Arusha kiest ieder voor zichzelf waar je eet, je betaalt dan dus 1x een maaltijd zelf. Frisdrank en alcoholische dranken zijn niet bij de prijs inbegrepen. Na boeking wordt je zorgvuldig voorbereid op je safari. Al je vragen over wat je mee moet nemen, inentingen, etc. zullen worden beantwoord.