Over de retraite

Je verblijft met maximaal 7 andere deelnemers in een van de drie comfortabele verblijven op het kleinschalige resort Villa Sophia aan de prachtige Costa de Prata (Zilverkust) van Portugal. De eigenaars hebben er alles aan gedaan om Villa Sophia zo comfortabel  mogelijk te maken. Villa Sophia is gelegen midden in de natuur en bied fraaie uitzichten. In de directe omgeving tref je prachtige en rustige stranden, historische stadjes, golf en surf, fraaie natuur en Europa’s grootste Boeddhistische tuin de ‘Buddha Eden Garden’.

Villa Sophia is een oase van rust. Sereniteit, rust, comfort, gemoedelijkheid. Een plek waar je alles los kunt laten en jezelf mag en kan zijn. Respect wordt bij deze retraite met een hoofdletter R geschreven. Wees welkom. Ontspan en Geniet.

Wat ga je doen?

Onze mindfulness retraite is gebaseerd op de ACT-methode. ACT helpt je een bewust en waardevol leven te leiden. Dit doe je door te leren omgaan met onaangename gevoelens, een gezonde afstand te nemen van negatieve gedachten (Acceptance) en je te focussen op wat écht belangrijk is in jouw leven (Commitment). Je gaat naar huis met nieuwe inzichten, meer innerlijke rust en kalmte.

In de ochtend beginnen we met wat lichte lichaamsoefeningen om ons lijf en geest wakker te maken, gevolgd door een meditatie/oefening. Na het ontbijt (in eigen verblijf) maken we een ochtendwandeling door de natuur in de omgeving van Villa Sophia óf op een van de prachtige stranden. Na de wandeling volgt een open kringgesprek en voorafgaand aan de lunch doen we nog een Mindfulness- en/of Qigong/yoga oefening. Na de lunch heb je vrijaf om te doen waar je zin in hebt. De omgeving verkennen, siësta houden of lekker chillen bij het zwembad. Heb je behoefte aan een persoonlijk coach gesprek dan is daar vanzelfsprekend ook ruimte voor.
Vanaf circa 19.00u gaan we gezamenlijk koken/BBQ’en in de gezellige buitenkeuken. Tijdens en na het eten evalueren we de dag. We sluiten af met een fijne meditatie.
Slapen doe je in de stilte van Villa Sophia op je comfortabele bed.

Begeleiding

De Begeleiding is in handen van Rob (ACT Coach en mindfulnesstrainer) en Michelle (Qigong lerares) en wellicht een van de andere mindfulness trainers van de Mindfulnessfabriek. (Vraag je eigen trainer naar de mogelijkheden).

Doelstelling van onze begeleiders is het (her)vinden van je innerlijke rust. Met behulp van de oefeningen dagen we je uit om je eigen werkelijke comfortzone te ontdekken. Wellicht is die anders dan wat je nu denkt? Graag willen we je weer laten voelen wat het verschil is tussen je gedachtes en je gevoelens. Op deze retraite wordt niet geoordeeld of veroordeeld. Iedereen is gelijk en iedereen is mooi. Deze retraite is dé gelegenheid om dat zelf ook weer te mogen voelen…

Investering

Villa Sophia heeft drie fraaie gastenverblijven allen voorzien van twee slaapkamers, een comfortabele woonkamer, complete keuken, badkamer en privé terras. Voor deze mindfulness retraites zijn twee eenpersoonskamers en drie tweepersoonskamers beschikbaar.
Voor een week verblijf op een tweepersoonskamer is de investering 895 euro.
Kies je voor een slaapkamer voor alleengebruik dan is de meerprijs 150 euro.
Eten en drinken (koffie, thee en water) zijn inbegrepen.

Overige informatie

Je regelt zelf je retourvlucht naar Lissabon. Diverse luchtvaartmaatschappijen bieden vluchten aan vanaf diverse Nederlandse luchthavens. Vaak geldt; hoe eerder je boekt hoe goedkoper de vlucht. Soms kan je voor circa 100 euro een geschikte vlucht vinden.

Verder adviseren we je een huurauto te boeken zodat je tijdens je vrije middagen kunt genieten van alles wat de Costa de Prata te bieden heeft. (Indien gewenst bemiddelen we bij het reserveren van een huurauto zodat de huurauto en de hieraan verbonden kosten gedeeld kunnen worden.)

Data  2020

Zaterdag 2 mei tot zaterdag 9 mei
Zaterdag 6 juni tot zaterdag 13 juni
Zaterdag 5 september tot zaterdag 12 september
Zaterdag 3 oktober tot zaterdag 10 oktober

 

Doe mee met een training en ga van stress en onrust naar ontspanning en acceptatie. Bekijk de agenda.