Mindfulness Kerst midweek retraite: 23 -27 december in Zeeland

Heb je zin om de Kerst week op een bijzondere manier te beleven? Mindful en ontspannen om zo jezelf op te laden voor het nieuwe jaar? Neem dan deel aan deze Kerst midweek retraite.

Een mooie locatie in Zeeland, mindfulness en geheel verzorgd zijn de voornaamste ingrediënten van deze Kerstretraite. Naast de beoefening van mindfulness is er voldoende tijd voor ontspanning in of rondom het retraitecentrum. In de sauna of met een wandeling, een boek lezen of met niks doen.

Buiten het eigen programma is er veel ruimte anderen te ontmoeten die het mindfulness of één van de andere twee programma’s volgen.  Meditatie ervaring is niet vereist. Of je nu voor het eerst zal mediteren of een ervaren beoefenaar, de instructies zullen voor iedereen toegankelijk zijn.

Mindfulness

Gedurende de retraite zullen we verschillende meditaties doen die er allemaal op gericht zijn de aandacht te focussen en je meer in contact te brengen met je adem en je lichaam. De neiging om met opkomende gedachten mee te gaan zal verminderen en daarvoor in de plaats zal ontspanning en rust komen.

Mindful bewegen

Naast het beoefenen van meditatie zullen we ook mindful bewegen, als het ware bewegend mediteren. Een mooie afwisseling op het zittend of liggend mediteren waarin we lichaam en geest weer met elkaar verbinden middels zachte en ontspannende yoga en loopmeditatie.

Exploratie thema’s

Mediteren en mindful bewegen zijn de essentie van deze retraite. Daarnaast zullen we wat thema’s onderzoeken als gedachten zijn geen feiten en acceptatie en ervaren we hoe het is om mindful te communiceren. De communicatie wordt hierdoor compassievoller, oprechter, intenser en interessanter.

Open workshops

Naast mindfulness zullen we in de open lessen en workshops stil staan bij Kerst en het thema bezinning en zijn open yogalessen. Er is ruimte voor verstilling, reflectie en loslaten van het oude, zowel als het vooruitblikken op je persoonlijke ontwikkeling en richting in het nieuwe jaar. Kerstavond geven we vorm met een zingevende bijeenkomst. Op de 25ste is er een uitgebreid feestelijk diner omlijst door muziek en voor de dansers onder ons een Celebration Dance om het leven te vieren.

Dit alles…. gepaard met lichtheid, humor en plezier!

De Schouw, Donkereweg 1, 4317 AM Noordgouwe (gemeente Schouwen) Zeeland

Wadend in ruimte en rust ligt dit retraite centrum op een beschut landgoed. Het gezellige gebouw is licht, sfeervol en ruim. Dit mooie centrum biedt een sfeervolle woon- en eetkamer, een stiltekamer en drie workshopruimten. Het centrum heeft sauna’s, warmwaterbad, buitenzwembad, zonnebank en massagekamers. De prachtige tuin heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes om tot jezelf te komen. De natuurrijke omgeving nodigt uit tot uitgebreide strand-, duin- en/of boswandelingen.