Over de retraite

Je gaat met een groep van 20 reizigers naar de Sahara woestijn in Marokko voor een week van verhalen, muziek, dans, yoga en meditatie in de openlucht. De retraite is toegankelijk voor iedereen ongeacht de ervaring die je hebt. Het is een vriendelijke, inspirerende omgeving met een ontspannen sfeer, er is geen enkele verplichting om aan workshops mee te doen. Als je gewoon door de woestijn wilt wandelen en terug komt rond etenstijd is dat ook prima. Het idee is dat iedereen gehoor kan geven aan zijn of haar eigen behoeften en zo een eigen ritme kan vinden tijdens de retraite.

Wat ga je doen?

De retraite start met een welkomstdiner in het plaatsje Hassalbied op zondag om 21:30 uur. Je overnacht daar en de volgende ochtend wordt alle bagage op de kamelen gebonden en loop je met elkaar de woestijn in waar je start met een openingscirkel. De daarop volgende dagen zijn gestructureerd door maaltijden, meditaties, workshops en muziek rondom een kampvuur in de avonden. Het programma is gebaseerd op yoga in de ochtenden en creatieve stem- en bewegingsworkshops in de middag. Na het diner, zodra de sterren aan de hemel verschijnen verzamel je rondom het vuur waar verhalen worden verteld, muziek wordt gemaakt en soms ook talking cirkels worden gehouden, een traditie die komt van de indianen en die een sfeer van echt luisteren en empathie aanmoedigt. Op zaterdagochtend laadt je de spullen weer op de kamelen en ga je terug naar Hassalbied, daar kun je een extra nacht verblijven of een bus terug nemen.

Begeleiding

De retraite wordt begeleid door Sandra en Tom. Sandra begeleidt het yoga programma in de ochtenden. Ze heeft in India op de traditionele manier yoga geleerd volgens het ‘gurukula systeem’ waarbij de leraar en leerling samen wonen. Ze geeft les in de Hatha yoga flow en deelt graag ook haar persoonlijke ervaringen met yoga. Tom geeft de workshops in de middagen, waarbij hij samen met jou op zoek gaat naar nieuwe manieren om je stem en lichaam te gebruiken.

Investering

De investering is 475,- euro, hiervan wordt alles betaald vanaf de ontmoeting op zondagavond t/m het afscheid op zaterdagmiddag.

 

Overige informatie

Je boekt zelf een ticket naar Marokko, het meest handige is om te reizen naar Marrakech of Fez, maar Agadir of Casablanca zou eventueel ook kunnen. Vanaf daar kun je een bus nemen naar Merzouga (ongeveer 11 uur reizen) waar je door de begeleiders zal worden opgehaald. Een retourvlucht naar Marokko is te koop voor zo’ 100,- euro. Voor meer specifieke informatie en tips over de reis kun je na aanmelding contact opnemen met de begeleiders.

Bekijk de last minute deals en profiteer van hoge kortingen. Bekijk de agenda.