Leven

Mindfulness is verbonden met het leven. Volgens MindfulnessFabriek is mindfulness niet je afzonderen in stilte en (tijdelijk) geen bijdrage leveren. Het is precies andersom. Met beide benen op de grond volop in het leven staan. Genieten en van belang zijn. Een betekenisvolle bijdrage leveren vanuit aandacht voor jezelf, je omgeving en de wereld. Leven, hier en nu, zonder te vervallen in oude patronen en met een open blik gericht op de toekomst.

Je leert hierin om aandachtig te zijn in het moment. Je leert van moment tot moment bewust te zijn van gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen.

Menselijkheid

Als mensen willen we onszelf herkennen in andere mensen. We willen onze menselijkheid bevestigd zien in anderen. Weg van niet-bestaande perfectie en onhaalbare ideaalbeelden. Weg van (vaak zelfopgelegde) druk. We willen mens zijn onder de mensen en ruimte ervaren. Verbondenheid voelen. Vertrouwen geven en krijgen. Voldoening ervaren door van betekenis te kunnen zijn. Mindfulness geeft je de ruimte om volledig mens te zijn.

Verbondenheid

Wij allemaal, niemand uitgezonderd, wij zijn een onlosmakelijk deel van het grotere geheel. Ook al besef je dat niet dagelijks, je staat op geen enkele wijze ooit los van anderen en je omgeving. Sta bijvoorbeeld eens stil bij de lucht die je inademt. Van moment tot moment in verbinding met alles en iedereen. Verbonden met de mensen om je heen, thuis en op je werk. Niets maakt een mens gelukkiger dan een diepe verbinding met een betekenisvolle ander. Het maakt dat je voelt dat je er mag zijn. En geluk wordt alleen maar groter als je het deelt.

Voldoening

Als je iets doet wat voor jou belangrijk is ervaar je voldoening. Je krijgt er energie van. De voldoening die je ervaart wordt versterkt als hetgeen je doet van betekenis is voor anderen en je omgeving (of de wereld) en je daarvoor wordt gewaardeerd. Een mens heeft betekenis en waardering nodig. Het maakt ons tot wat we zijn en waar we erkenning voor willen krijgen. Een menselijk wezen met kwaliteiten en kwetsbaarheden. Het ervaren van voldoening, het geven en ontvangen van vertrouwen en het voelen van verbondenheid. Het is wat ons menselijk maakt.

Bekijk de last minute deals en profiteer van hoge kortingen. Bekijk de agenda.