Bestel het Mindfulness Training Werkboek rechtstreeks bij de makers

Het Mindfulness Training Werkboek van Harrie Kolsteeg en Mariëtte Huibrechtse, inclusief oefenbestanden
Hardcover, gebonden, 128 pagina’s

Bestel dit boek voor € 20 ex. €1,95 verzendkosten
In het boek zit een kortingsbon van €50 voor een mindfulnesstraining
Leuk en zinvol om cadeau te geven!

Lees hieronder het voorwoord door Harrie Kolsteeg

Bestel het boek hier

Contact
Plaats hier je bestelling

  • Prijs: € 20,00
  • Zodra je bestelling is voltooid gaan we voor je aan de slag. Het werkboek wordt binnen enkele werkdagen verzonden. Je ontvangt ook binnen enkele werkdagen een factuur. Per boek rekenen we €1,95 verzendkosten.

Hoewel ik gewend was om te mediteren en sinds mijn jeugd al zo’n beetje alles had gelezen wat ik te pakken kon krijgen over filosofie van oost en west en zeg maar ‘leef- stijl’ van bijvoorbeeld zenmeesters en taoïsten, en daarnaast al een flink aantal groepen had bezocht die zich bezighielden met zogenaamde ‘spirituele oefeningen’, was ik ge- raakt door de praktische, eenvoudige en gestructureerde opzet van deze 8-weekse stressreductie-training, MBSR. Naarmate ik verder in de training kwam, begon het me steeds meer te dagen dat deze training iets zou kunnen zijn waar iedereen profijt van zou kunnen hebben. Te leven met meer aandacht, je meer bewust te zijn van wat er allemaal gebeurt (om je heen en in jezelf), steviger te staan in je eigen werkelijkheid en ondertussen meer te genieten van fijne dingen en beter te kunnen omgaan met de moeilijke dingen, wie kan dat niet gebruiken? Op dat moment besloten wij onze psychologenpraktijk te funderen op mindfulness en om de MBSR-training zelf te gaan geven.

Te leven met meer aandacht, je meer bewust te zijn van wat er allemaal gebeurt (om je heen en in jezelf), steviger te staan in je eigen werkelijkheid en ondertussen meer te genieten van fijne dingen en beter te kunnen omgaan met de moeilijke dingen, wie kan dat niet gebruiken?

We rennen en draven maar door, we hollen blind achter onze doelen aan en laten ons opjutten door onze omgeving. We moeten geld verdienen, onze omgeving tevreden houden, geliefd zijn en van onze onzekerheid zien af te komen. We moeten zelfs gelukkig zijn, omdat alle media uitdragen dat gelukkig zijn de standaard is. Het woord genieten is misschien wel het meest gebruikte werkwoord, op de hulpwerkwoorden na. Ondanks alle pogingen tot verandering zijn we nog steeds wie we zijn, en dat is niet (nooit) goed genoeg! We hebben het gevoel dat er geen uitweg is uit deze race tegen de klok, want elke dag lijkt er wel meer bij te komen. Bij dit alles verliezen we onszelf (natuurlijk, dat kan niet anders) en hebben we weinig aandacht voor elkaar, en vragen we ons af: is dit nou mijn leven? Vervolgens gaan we weer (wanhopig) op zoek om te ontsnappen aan de realiteit van alledag. En wat je ook leest en wat je ook doet, het helpt (uiteindelijk) niet. Sterker, je ervaart steeds meer stress, je wordt ziek of depressief en krijgt een burn-out. Ik overdrijf misschien een beetje, maar je zult vast een zekere herkenning hebben bij deze schets van het dagelijkse leven en misschien her- ken je jezelf er zelfs wel heel goed in. Als dat zo is, wees dan gerust, je bent niet de enige en bovendien: mindfulnesstraining kan je helpen om hier uit te komen én tot het besef te komen dat je NIET hoeft te veranderen, maar dat je mag zijn wie je bent. Als je nu denkt: wat een cliché, dan zou ik je willen zeggen: je hebt gelijk, maar het is wel de werkelijkheid. Je bent wie je bent en je zult nooit een ander kunnen zijn, ook al wil je dat nog zo graag.

Mindfulness is in feite een methodiek of vaardigheid die je helpt met acceptatie

Zo staat niets je in de weg om mindfulnesstraining te beginnen en te doorlopen. En je kunt natuurlijk altijd de trainer om hulp of raad vragen. Het is onderdeel van onze taak om jouw proces en ontwikkeling te ondersteunen en te stimuleren. Dat doen wij met liefde en met veel plezier.

Inmiddels bestaat MindfulnessFabriek uit een netwerk van tientallen collega’s. Wij zijn hun veel dank verschuldigd, want zonder hen zou MindfulnessFabriek niet zijn wat het nu is geworden: een landelijk platform voor mindfulnesstrainers en trainingen die kwaliteit en persoonlijkheid tot speerpunt hebben gemaakt en echt iets willen betekenen voor anderen. Mindfulness is ons leven en dat is wat ons bindt. We werken samen aan een betere wereld op een liefdevolle, vriendelijke manier.

Mindfulness gaat over de echte wereld, hoe jij die ervaart en erop reageert. Zien van wat is en geconfronteerd worden met jezelf

Mindfulness is niet zweverig, niet dromerig, luchtig of licht. Het is geen instant-methodiek om gelukkig te worden of altijd maar positief te (willen) zijn. Integendeel! Mindfulness gaat over de echte wereld, hoe jij die ervaart en erop reageert. Zien van wat is en geconfronteerd worden met jezelf. Het gaat in mindfulnesstraining en in dit werkboek over jou en jouw werkelijkheid, zoals die nu is. En niet over hoe je zou willen dat je werkelijkheid is. Want dat is een eindeloze tocht waarbij je nooit ergens aankomt en steeds meer vermoeid raakt. Door mindfulness kun je de altijd aanwezige ruimte en rust in jezelf ontdekken, zodat je hier kunt terugkeren als je dat wilt of nodig hebt. Je wordt in staat gesteld de heftigheid van het leven (aan den lijve) te voelen en met een zekere wijsheid te reageren op moeilijke momenten. Je leert kortom om in vrijheid keuzes te maken. Gezonde keuzes. En dat is wat wij jou gunnen. En ook de rest van de wereld, want dit is het begin van vrede.

Begin nu! (niet morgen)
Veel succes en plezier…

Harrie Kolsteeg

Doe mee met een training en ga van stress en onrust naar ontspanning en acceptatie. Bekijk de agenda.