Workshops

Kennismaken met mindfulness

Ervaar mindfulness en maak kennis met technieken die centraal staan in de 8 weekse mindfulnesstraining. Natuurlijk kun je al je vragen stellen over mindfulness aan onze trainer. De workshop is voor iedereen die wil investeren in de kwaliteit van zijn of haar leven. Slechts €15. Doe mee en ontvang een korting t.w.v. €15 voor deelname aan een 8 weekse mindfulness training en het e-book Mindfulness (26 pagina’s aan inspiratie + 5 oefeningen)

Agenda workshops

Kennismaken met mindfulnessPLUS

Verschijnt binnenkort!

Mindfulness training (MBSR)

De MindfulnessFabriek geeft deze 8-weekse mindfulness training meerdere keren per week, zodat er altijd wel een geschikt moment voor je bij zit. In de bijeenkomsten doe je oefeningen waardoor je inzicht krijgt in de manier waarop je met jezelf omgaat. Door de heldere opbouw van de aandachttraining leer je de theorie van mindfulness als vanzelf te beheersen en uitvoeren. Je krijgt een werkboek en digitale bestanden mee naar huis, zodat je thuis kunt oefenen. Inclusief deelname aan een mindfulness oefendag.

Mindfulness training, programma van 8 weken:

 • Herkennen van automatische reacties
 • Onderzoeken van obstakels
 • Bewustworden en respecteren van grenzen
 • Stress leren herkennen
 • De juiste keuzes leren maken
 • Gedachten doorzien
 • Mindfulness in je dagelijks leven integreren
 • Succesvol toepassen van wat je hebt geleerd

Bekijk de agenda van jouw locatie

Mindfulness Individueel

De MindfulnessFabriek heeft een mindfulness training ontwikkeld die geschikt is om op individuele basis te volgen. Deze mindfulness training is een uitkomst als je het moeilijk vindt of als het niet mogelijk is om mindfulness training te volgen in een groep. Alle onderdelen van de mindfulness groepstraining komen aan de orde in deze 8-weekse individuele training.

Voordelen zijn dat we de mindfulness training beter kunnen laten aansluiten bij jouw omstandigheden, wensen of klachten. Je zit niet vast aan de geplande data van de mindfulness groepstraining; je kunt in overleg met de mindfulness trainer je eigen planning maken. Inbegrepen: werkboek, digitale bestanden, extra oefendag en unieke persoonlijke begeleiding. Interesse? Wij kunnen je informeren en adviseren.

Lees meer

Mindful Maatjes

Indien je een mindfulness training wilt volgen samen met je partner, een goede vriend of vriendin, een familielid of collega, dan is Mindful Maatjes wat voor je. Je leert van en met elkaar en we plannen onze afspraken gezamenlijk. Je krijgt beiden een werkboek, cd’s en digitale bestanden om thuis te oefenen. Zo kun je elkaar maximaal ondersteunen.

In acht sessies volg je het volledige programma van de mindfulness training, maar dan met z’n tweeën. Je leert dezelfde mindfulness vaardigheden, je doet dezelfde kennis omtrent mindfulness op en deelt je ervaringen met je partner, zus of broer, vriend of collega. Je krijgt inzicht in de manier waarop je met jezelf, met elkaar en met je omgeving omgaat. Neem contact op voor informatie of advies.

Lees meer

MindfulnessPLUS (ACT)

MindfulnessPLUS is een mooi vervolg op de basistraining. De training kan echter ook zeker gevolgd worden zonder dat je de basistraining hebt gedaan. De training bestaat uit 8 bijeenkomsten. Het betekent een verdieping en verbreding van je mindfulness vaardigheden. Het doel van deze training is het ontwikkelen van psychologische flexibiliteit.

MindfulnessPLUS is een ACT training. ACT staat voor ‘Acceptatie en Commitment Therapie’ en is een innovatieve, luchtige en warme wetenschappelijk bewezen vorm van gedragstherapie waarbij het veranderen van je dagelijks leven op de voorgrond staat. Je onderzoekt wat voor jou belangrijk is om vervolgens stappen te zetten om te veranderen wat je wilt veranderen, en te accepteren wat je niet kunt veranderen. Mindfulness speelt zeker ook een rol in deze training.

ACT is gericht op het ontwikkelen van psychologische flexibiliteit. Deze flexibiliteit bepaalt hoe je omgaat met negatieve gedachten, onaangename gevoelens en (lichamelijke) ervaringen. Hoe flexibeler je bent, hoe makkelijker je kunt omgaan met de moeilijke ervaringen die je tegenkomt en hoe beter je je leven kunt invullen op basis van de dingen die waardevol/belangrijk zijn voor jou. Je leert dus hoe je een waardevol en zinvol leven kunt leiden.

Bekijk de mogelijkheden

Mindful retraites en reizen

Een retraite is ideaal als je een 8-weekse mindfulness training of andere meditatie ervaring hebt gevolgd. Ook als je geen meditatie ervaring hebt ben je natuurlijk van harte welkom. Op het programma staan o.a. meditatie oefeningen die kalmte, concentratie en compassie helpen ontwikkelen van waaruit helderheid en wijsheid kan ontstaan.

Met meditatie als basis ga je vanuit ontspanning een aantal oefeningen doen waarin je onderzoekt hoe mindfulness verder kan bijdragen. Daarnaast zullen we ontdekken hoe het is om aandachtig te luisteren en mindful te spreken, bewust te reageren en volledig aanwezig zijn. De communicatie wordt hierdoor compassievoller, oprechter, intenser en interessanter. Dit alles gaat gepaard met lichtheid, vriendelijkheid en ruimte voor humor.

Bekijk opties in het buitenland en hier in Nederland

Alle retraites en reizen

Mindful Coaching

Mindful Coaching kan je helpen bij het verkrijgen van inzicht in eigen waarden, drijfveren en ambities met als doel bewuste keuzes te kunnen maken. Mindful Coaching houdt een verandering in en is gericht op concrete resultaten en acties op de korte termijn.

Je kunt Mindful Coaching goed gebruiken als je:

 • zicht wilt krijgen op wensen en verlangens
 • wilt werken aan het realiseren van doelen
 • wilt werken aan de oplossing van een probleem
 • balans zoekt tussen werk en privé
 • manieren zoekt om beter met stress om te gaan
 • op zoek bent naar richting in je leven
 • gedrag wilt veranderen
 • meer inzicht wilt in drijfveren en talenten

Lees meer

Gratis mindfulness e-book
Ontvang het gratis e-book Mindfulness in je mailbox, vol praktische tips en inspiratie.
Contact
Contact opnemen
Hoe kunnen we je helpen?

Neem voor vragen en opmerkingen contact op met onze ServiceDesk. Bijvoorbeeld voor:

 • Informatie of advies over een training
 • Onze tarieven
 • Vergoeding werkgever
 • Vergoeding zorgverzekering
 • Vergoeding eigen fonds
 • 088 20 32 600

Schrijf je nu in voor de workshop ‘Kennismaken met mindfulness’ (slechts €15)