Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget is een subsidie waarmee je €1.000 kunt ontvangen voor een opleiding of training. Ben jij tussen de 18 en 67 jaar oud? Dan kan je elk jaar STAP-budget aanvragen. Je kunt dit budget inzetten om kosteloos een MBSR Plus, Mentaal Fit & Coaching of MBSR Pro training te volgen bij MindfulnessFabriek. Ook kun je €850 subsidie ontvangen op onze Mindfulness Premium training.

Op deze manier werk je op een laagdrempelige manier aan je stressmanagement. In de video legt het UWV uit wat het STAP-budget inhoudt. Wil je direct inschrijven voor een mindfulness training met subsidie van de overheid? Klik op de onderstaande knop en bekijk de agenda.

Jouw inschrijving is pas definitief als je STAP-budget is goedgekeurd. Mocht je aanvraag op maandag 1 mei onverhoopt mislukken, dan kun je overwegen om met een andere vergoedingsmogelijkheid toch toch meedoen. Maar je kunt je inschrijving ook kosteloos annuleren.

Schrijf je in

Hoe vraag ik mijn STAP-budget aan?

Om je STAP-budget aan te vragen, heb je een STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Wij sturen je dit bewijs toe nadat je je hebt ingeschreven voor je training. Iedere twee maanden kun je tijdens een speciaal aanvraagmoment STAP-budget aanvragen bij het UWV. Het volgende aanvraagmoment vindt plaats op maandag 1 mei om 10:00 uur. In de video hiernaast vertelt het UWV meer over het aanvraagproces. Klik op de onderstaande knop en schrijf je direct in voor een gratis training.

Kies je training

MindfulnessFabriek Stap-voor-STAP-plan
Wil jij een mindfulness training met overheidssubsidie? Zo werkt het:
1
Schrijf je in voor een mindfulness training

Ga naar de agenda , kies een training en vink de optie ’STAP-budget’ aan.

2
Je ontvangt je STAP-aanmeldbewijs

Wij mailen je binnen enkele dagen het STAP-aanmeldbewijs. Bewaar dit bewijs goed.

3
Vraag jouw STAP-budget aan bij het UWV

Wij bereiden het STAP-aanvraagproces voor, zodat jij je aanvraag eenvoudig kan indienen op maandag 1 mei.

4
Start met je mindfulnesstraining

Je ontvangt binnen vier weken na je aanvraag een bevestiging van het UWV. Je kunt starten met je training!

10

“Het was erg fijn om me te kunnen verdiepen in dingen die ik theoretisch wel al wist maar na deze seminar kan ik veel beter handelen. Soms écht zo’n feest van herkenning! De meditaties voelen zo bevrijdend en mijn stress-level is beslist gedaald.In de ‘klas’ hadden we goed en open contact; en Linda van Dijk begeleidde ons fantastisch. Zij is zo kalm en rustig en niet-oordelend, erg fijn..”

9

“Een intensief weekend onder leiding van Cynthia in een prachtige omgeving in een kleine groep. Diverse oefeningen en meditaties gedaan die (her)nieuwe(de) inzichten hebben gegeven waar ik wat mee kan. Een aanrader voor iedereen die zich wil onderdompelen in mindfulness-beter voelen.”

8

“Beter omgaan met de dagelijkse dingen”

7

“Dankzij Tanya Reitsma heb ik kennis gemaakt met mindfullness en ben ik erachter gekomen dat het me wat brengt. Ze was heel vriendelijk.”

10

“Afgelopen week de 8 weekse MBSR training onder begeleiding van Jacqueline afgerond. Het is een cadeautje voor jezelf. Op een hele tastbare manier maak je kennis met verschillende mindfulness technieken om zo te ontdekken wat wel en wat niet voor jou werkt. Jacqueline heeft veel persoonlijke aandacht voor iedereen in de groep en faciliteert de begeleide meditaties op een hele kalme en fijne manier. Zeker een aanrader!”

9

“Ik heb recent de 8 wekelijkse mindfulness cursus gevolgd bij de MindfulnessFabriek met Jacqueline als instructeur en ik ben meer dan tevreden zijn met deze ervaring. Jacqueline is een ongelooflijk kundige en ervaren lerares die ons allemaal de hele tijd betrokken en gefocust hield. De cursus was een geweldige introductie tot mindfulness en meditatie, en ik heb veel geleerd van Jacqueline's lessen. Ze was erg geduldig en begripvol en zorgde er altijd voor dat alle vragen werden beantwoord. Ik beveel het volgen van een mindfulness cursus met Jacqueline en MindfulnessFabriek van harte aan!”

Meer beoordelingen
Landelijke agenda STAP mindfulnesstrainingen
De MindfulnessFabriek garandeert je de best mogelijke ondersteuning bij de mindfulness training in een groep.
Selecteer locatie
Selecteer training
Wanneer wil je starten?
Sluiten
Veelgestelde vragen
Wat is het STAP-budget?

Met het STAP-budget kun je jaarlijks €1.000 subsidie ontvangen om een training of opleiding te volgen. Je kunt jouw STAP-budget gebruiken om gratis deel te nemen aan een training van MindfulnessFabriek. Meer weten over het STAP-budget? Bel dan met onze STAP-lijn via 088-2032640, of schrijf je direct in voor een gratis mindfulness training door hier te klikken.

Voor welke trainingen kan ik mijn STAP-budget gebruiken?

Je kunt jouw STAP-budget inzetten voor de Mindfulness MBSR Plus, Mindfulness MBSR Pro, Mentaal Fit & Coaching en Mindfulness Premium training van MindfulnessFabriek. MBSR Plus, Mentaal Fit en Coaching en MBSR Pro zijn hierdoor volledig gratis te volgen. Voor het Mindfulness Premium weekend ontvang je €850 subsidie en betaal je slechts €145 voor de overnachting en horeca. Klik hier om je direct in te schrijven.

Waarom moet ik mij vóór 1 mei inschrijven voor een training?

Je kunt jouw STAP-budget aanvragen bij het UWV tijdens verschillende aanvraagmomenten. Het volgende aanvraagmoment vindt plaats op maandag 1 mei om 10.00 uur. Om te zorgen dat je op deze dag STAP-budget kunt aanvragen, moet je je vóór maandag 1 mei aanmelden voor een training van MindfulnessFabriek. Wil jij een gratis mindfulness training volgen met STAP-budget? Klik dan hier en schrijf je direct in.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om aanspraak te maken op STAP-budget?

Als je voldoet aan de volgende voorwaarden, kom je in aanmerking voor het STAP-budget:

  • Je bent tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd;
  • Je hebt de afgelopen 2 jaar minimaal 6 maanden in Nederland gewoond of gewerkt;
  • Je hebt dit kalenderjaar nog niet eerder STAP-budget toegekend gekregen.

Voldoe je aan de bovenstaande voorwaarden? Schrijf je dan hier in voor een gratis training.

Waarom moet ik een eigen bijdrage van €150 betalen voor Mindfulness Premium?

Met het STAP-budget mogen alleen primaire scholingskosten – zoals de kosten van de trainer en het materiaal – worden bekostigd. Secundaire kosten zoals de kosten voor de overnachting moeten daarom in de vorm van een eigen bijdrage worden betaald.

Hoe kan ik mijn STAP-budget aanvragen?

STAP-budget aanvragen gaat als volgt:

  1. Schrijf je in voor een training die in aanmerking komt voor STAP-budget. Inschrijven kan hier
  2. Wij sturen je binnen een week een STAP-aanmeldingsbewijs toe
  3. Vraag op maandag 1 mei om 10.00 uur je STAP-budget aan via stapuwv.nl
  4. Binnen vier weken ontvang je bericht over de goedkeuring. Je kunt starten met je gratis training!
Waar kan ik mijn STAP-budget aanvragen?

Je kunt jouw STAP-budget aanvragen via stapuwv.nl. Het volgende aanvraagmoment start op maandag 1 mei om 10.00 uur. Om STAP-budget aan te vragen heb je een DigiD en een STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Wij sturen je STAP-aanmeldingsbewijs op nadat je je hebt ingeschreven voor een training. Inschrijven kan hier.

Wanneer kan ik mijn STAP-budget aanvragen?

Elke twee maanden start er een nieuw aanvraagtijdvak. Het volgende aanvraagtijdvak begint op maandag 1 mei om 10.00 uur. Tijdens het vorige aanvraagmoment was het STAP-budget binnen twee uur op. Wij raden je daarom aan om op maandag 1 mei ruim vóór 10.00 uur klaar te zitten. Zo vergroot jij jouw kans op STAP-budget aanzienlijk.

Wanneer ontvang ik mijn STAP-aanmeldingsbewijs?

Wij zorgen ervoor dat jij je STAP-aanmeldingsbewijs binnen een week ontvangt. Meestal heb je ‘m eerder binnen. Vragen over je STAP-aanmeldingsbewijs? Neem dan contact op met onze Servicedesk via 088-2032600.

Het lijkt mij lastig om STAP-budget aan te vragen. Kunnen jullie mij helpen?

Je moet jouw STAP-budget zelf aanvragen bij het UWV. Wij zullen je echter zoveel mogelijk bij de hand nemen. Zo ontvang je van ons mails met duidelijke instructies en ‘friendly reminders’. Ook kun je op deze pagina meer lezen over het STAP-budget. Toch nog vragen? Bel dan met onze STAP-lijn via 088-2032640 en wij helpen je verder.

Wanneer hoor ik of mijn STAP-aanvraag is goedgekeurd?

Binnen vier weken nadat je aanvraag is ingediend laat het UWV weten of je aanvraag is goedgekeurd. Via stapuwv.nl kun je de status van je aanvraag bekijken.

Wat gebeurt er als het niet is gelukt om STAP-budget aan te vragen?

Het kan voorkomen dat jij door omstandigheden niet in staat bent om het STAP-budget aan te vragen, of dat je niet door de wachtrij van het UWV komt. Je kunt overwegen om alsnog mee te doen met een training. Er zijn vergoedingsmogelijkheden via zorgverzekeraars tot € 350. Er zijn ook veel werkgevers die een training volledig vergoeden. Misschien wil jouw werkgever de training ook wel vergoeden? Wil je geen gebruik maken van deze mogelijkheden, dan kun je de training kosteloos annuleren.

Wat gebeurt er als mijn STAP-budget aanvraag wordt afgewezen?

Het kan voorkomen dat jij tijdens het aanvraagmoment door de wachtrij komt, maar je ingediende verzoek later alsnog wordt afgewezen door het UWV omdat het STAP-budget op het moment van aanvragen al was vergeven. Wij hebben besloten dat jij in dit speciale geval alsnog gratis mag deelnemen aan de door jou gekozen training. Als jij de door jou ontvangen afwijzingsmail van het UWV naar ons opstuurt, maken wij dit voor je in orde.

Waarom kan ik mijn STAP-budget niet gebruiken voor een Mindfulness MBSR training?

Het STAP-budget is bedoeld om jouw positie op de arbeidsmarkt te verstevigen. Om dit doel te waarborgen, hebben wij de Mindfulness MBSR Plus, Mindfulness MBSR Pro en Mindfulness Premium-trainingen van extra ‘body’ voorzien. Voor deze trainingen kun je je STAP-budget inzetten. Wil of kun je dit niet? Dan is Mindfulness MBSR met €495 een betaalbaar alternatief.

Ik heb mijn STAP-budget al gebruikt, kan ik op een andere manier vergoeding krijgen?

Naast het STAP-budget kun je ook een vergoeding ontvangen via je werkgever of zorgverzekeraar. Werkgevers investeren graag in jouw gezondheid en via veel zorgverzekeraars kun je een (gedeeltelijke) vergoeding ontvangen. Informeer bij je werkgever of zorgverzekeraar voor de opties.

Doe mee met een training en ga van stress en onrust naar ontspanning en acceptatie. Bekijk de agenda.