Wat is zelfcompassie?

In de Compassietraining ga je bezig met je zelfcompassie, maar wat is dat eigenlijk? Zelfcompassie gaat over vriendelijk zijn voor jezelf. Dat klinkt als iets heel normaals. Toch hebben velen van ons daar moeite mee. Onze interne criticus is sterk. Juist op momenten dat we het toch al moeilijk hebben. Een ander die het moeilijk heeft geven we graag steun – maar onszelf geven we hierbij eerder nog eens op de kop. De prijs hiervan is verlies aan plezier en soms klachten als verbittering, piekeren, angst of somberheid. Dit hoeft niet altijd zo te zijn. Vriendelijkheid en mildheid kun je trainen. De Mindful Compassietraining is voor iedereen die kwaliteit aan zijn leven wil toevoegen. Deze trainingen zijn wetenschappelijk op hun effectiviteit onderzocht.

Compassie tegenover zelfkritiek

Vriendelijkheid is de basisbeweging van compassie. Vanuit ons hart kan vriendelijkheid en zachtmoedigheid opwellen, bij het zien van pijn en hardheid. Als een antidote, een balsem op de wonde. We weten dat we het moeilijke hier niet mee kunnen wegnemen, maar wel verzachten. Het is de natuurlijke neiging die bij een ouder opkomt als het een ziek kind opneemt: de ouder weet dat de koorts niet weggaat door de koestering, maar hoopt wel dat het kind zich iets beter voelt. Zo kunnen we ook met onszelf, maar ook met anderen, omgaan. Tegenover zelfkritiek staat dus vriendelijkheid. Vriendelijkheid voor jezelf en voor de wereld om je heen.

Bekijk de agenda

Programma met een wetenschappelijke basis

Net als mindfulness is de Compassietraining hard op weg een evidence based benadering te worden. Onderzoeker Kristin Neff heeft een uitgebreide bibliografie gepubliceerd over werkzaamheid en effectiviteit van Compassietraining. Samen met haar collega Christopher Germer heeft zij dit programma ontworpen.

We bieden twee verschillende soorten trainingen aan: de Compassietraining (zonder aanvullende coaching) en de training Compassie en coaching (met aanvullende coaching).

Compassietraining

De training zonder aanvullende coaching bestaat uit acht sessies van elk 2,5 uur. Net als bij de Mindfulness­training is het thuis oefenen van belang. Je haalt het maximale uit de training bij een dagelijkse formele beoefening en reflectie van gemiddeld een half uur tot een uur per dag.

De Compassietraining is net als de Mindfulness­training een ervaringsgerichte training. Er worden oefeningen aangeboden die gericht zijn op het doen groeien van acceptatie en verbondenheid met onszelf en met anderen. Moeilijke ervaringen worden niet uit de weg gegaan, maar er is ook ruimte voor humor en gemak. Aan de hand van zelfonderzoek wordt aan eigen ervaring getoetst wat heilzaam is en wat niet.

Compassie en coaching

Als je nog meer uit je ervaring wilt halen met deze Compassietraining, dan is het mogelijk om de training te volgen met vier aanvullende coachingsessies. Bij deze upgrade heb je de mogelijkheid om extra ondersteund te worden door een van onze ervaren coaches, die je zal begeleiden bij het toepassen van de principes van compassie in je dagelijks leven.

Tijdens deze persoonlijke sessies kun je dieper ingaan op de uitdagingen die je tegenkomt en samen met je coach naar oplossingen zoeken. Dit stelt je in staat te groeien in je begrip van compassie en het goed te integreren om zo een blijvende verandering te creëren die je zal helpen om meer voldoening en geluk in je leven te vinden.

Dus als je klaar bent om de kracht van compassie nog meer te ontdekken met behulp van één-op-één begeleiding, dan is de training Compassie en coaching de perfecte optie voor jou!

Deze training kost €995, en is gratis te volgen met het STAP-budget. Schrijf je vóór maandag 3 juli in en vraag op maandag 3 juli om 10:00 jouw STAP-budget aan.

Schrijf je in

10

“Als zeer fijn ervaren, handige tools om mee aan de slag te gaan. Van kleine meditaties tot grotere meditaties. Romy bedankt !”

9

“Ik heb de training Mindclasses MBSR Plus gedaan en vond het een bijzondere en fijne ervaring. Ik ben weliswaar inmiddels wel flink beoefend op dit gebied en toch heb ik weer wat nieuwe inzichten opgedaan. De groep was fijn en het was ook fijn en leuk om de energie van Co-trainer Janneke Al erbij te ervaren.”

10

“Het helpt mij echt in het dagelijkse leven. Ik heb veel van de trainer geleerd en de groep. Er was een fijne open sfeer.”

8

“In het begin was ik best sceptisch over mindfulness, maar gedurende de lessen vond ik het steeds fijner worden. Ik heb een aantal kleine aanpassingen kunnen doen in mijn leven waardoor ik af en toe meer rust ervaar.”

9

“Het weekend is zoals je graag altijd wil leven. Met aandacht voor je gevoel. In plaats van altijd maar met je gedachten elders zijn. Het is duidelijk dat training geboden is.”

9

“Geweldige trainer voor een eerste kennismaking met mindfulness.”

8

“De cursus heeft me inzichten gegeven in rust vinden en bij jezelf blijven. Het trainen is daar echter een heel belangrijk onderdeel van en daar moet je wel voor open staan, klaar voor zijn. De cursus die ik gevolgd heb was online, ik vermoed dat je echt fysiek bij elkaar een betere ervaring zult hebben.”

8

“Ik heb de mindfulness bij Jose Jansen als zeer prettig en kundig ervaren. De sfeer in de groep, de verschillende sessies en de fijne persoonlijkheid van Jose hebben mij bewust gemaakt van een aantal zaken waarvoor ik deze cursus heb gevolgd. Met de verschillende oefeningen via de QR-codes kan ik in mijn tijd de oefeningen doen en de rust vinden die ik zo nu en dan zoek. Bedankt Jose.”

10

“Onlangs heb ik de online MCTa kunnen afronden bij Bree. Vanaf dag 1 ben ik zeer deskundig begeleid door een betrokken, goed opgeleide en bovenal zeer fijne therapeut die me teruggaf wat ik nodig had aan de hand van het huiswerk. Dat deze therapie ook online kon, was voor mij een uitkomst in verband met de anders grote reisafstand en het werkte prima. Bree heeft me begeleid bij een voor mij diep proces en ik heb nu de regie over het piekeren. Dat was echt andersom. Door de vakkundige aanpak en het precies juist op mij afstemmen heb ik dit resultaat kunnen behalen. Ik kreeg heldere instructies die soms confronterend waren en dat was ook nodig. Bovenal heb ik kunnen leren hoe ik de regie kon pakken en dat is gelukt. Ik ervaar het als een ware zegen dat ik ook in (heel!) moeilijke tijden nu met het piekeren kan omgaan en naar mijn hand zetten in plaats van dat het piekeren mij overheerste.”

Meer beoordelingen
Mindfulness gratis of met vergoeding
Bij MindfulnessFabriek is mindfulness training gratis met STAP-budget. Schrijf je snel in en vraag op 3 juli om 10:00 je STAP-budget aan.
STAP-Budget
Vergoeding 100%

Met het STAP-budget ontvang je elk jaar €1.000 subsidie voor een training of opleiding. Je kunt dit budget gebruiken om geheel gratis een MBSR Plus, MBSR Pro of Compassie training te volgen. Ook de zomertraining, Mindfulness SummerSchool van 5 dagen, kun je gratis volgen met STAP. Het STAP-budget gaat verdwijnen, dus maak er nu gebruik van.

Maak gebruik van je STAP-budget
Werkgever
Vergoeding tot 100%

Vaak zijn er opleidingsbudgetten beschikbaar via werkgevers. Ook hebben veel collectieve arbeidsovereenkomsten (CAO's) scholings- of opleidingsbudgetten opgenomen. Je hebt dan recht op een bedrag dat je – na overleg met je werkgever of leidinggevende – kunt besteden aan een training. Ontvang direct een offerte en leg deze voor aan je werkgever.

Offerte aanvragen
Zorgverzekering
Vergoeding tot € 350,-

STAP-budget al gebruikt dit jaar? Geen vergoeding via je werkgever? Dan ontvang je wellicht een vergoeding via je zorgverzekering die kan oplopen tot €350. Via onderstaande link kun je direct checken hoeveel jouw zorgverzekering vergoedt.

Bereken jouw zorgvergoeding
Agenda Compassietrainingen
MindfulnessFabriek garandeert je de best mogelijke ondersteuning bij de mindfulness training.
Selecteer locatie
Selecteer training
Wanneer wil je starten?
reservelijst
Online
Woensdagavond 14/06
Compassietraining online
Vanuit huis of je vakantieadres
19:00 - 21:00 uur
Online compassietraining van 8 lessen van 2,5 uur
Info & aanmelden
Reservelijst

Deze training is volgeboekt, maar je kunt je nog inschrijven voor de reservelijst.

Start: Woensdagavond 14 juni
Compassietraining online

Deze Compassietraining leert je vriendelijker te zijn naar jezelf en de wereld om je heen om zo meer betekenis toe te voegen aan je leven. Tijdens 8 bijeenkomsten van 2,5 uur leer je jezelf en moeilijke momenten te accepteren en vanuit dankbaarheid te richten op wat voor jou belangrijk is.

Lees meer over Compassietraining online (nieuw venster)

Al onze trainingen worden uitgevoerd in samenwerking met ons moederbedrijf StressWise Academy.

Investering

€ 495 •

Tijden en data

Woensdagavond 19:00 - 21:00 uur.

14 juni - 28 juni - 12 juli - 26 juli - 9 Augustus - 23 Augustus - 6 september - 20 september
Adres

Vanuit huis of je vakantieadres,

reservelijst
Online
Woensdagavond 14/06
Compassietraining & Coaching online
Vanuit huis of je vakantieadres
19:00 - 21:00 uur
Online compassietraining van 8 lessen + 4 sessies online coaching
Info & aanmelden
Reservelijst

Deze training is volgeboekt, maar je kunt je nog inschrijven voor de reservelijst.

Woensdagavond 14 juni
Compassietraining & Coaching online

Deze online Compassietraining leert je vriendelijker te zijn naar jezelf en de wereld om je heen om zo meer betekenis toe te voegen aan je leven. Tijdens 8 bijeenkomsten van 2,5 uur leer je jezelf en moeilijke momenten te accepteren en vanuit dankbaarheid te richten op wat voor jou belangrijk is. Aansluitend op de groepstraining volg je vier individuele sessies met een ervaren coach, die je zal begeleiden bij het toepassen van de principes van compassie in je dagelijks leven. De training Compassie en coaching is volledig gratis te volgen met het STAP-budget.

Lees meer over Compassietraining online & Coaching (nieuw venster)

Al onze trainingen worden uitgevoerd in samenwerking met ons moederbedrijf StressWise Academy.

Investering

€ 950 •

Tijden en data

Woensdagavond 19:00 - 21:00 uur.

14 juni - 28 juni - 12 juli - 26 juli - 9 Augustus - 23 Augustus - 6 september - 20 september
Adres

Vanuit huis of je vakantieadres,

Sluiten
Veelgestelde vragen
Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om aanspraak te maken op STAP-budget?

Als je voldoet aan de volgende voorwaarden, kom je in aanmerking voor het STAP-budget:

  • Je bent tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd;
  • Je hebt de afgelopen 2 jaar minimaal 6 maanden in Nederland gewoond of gewerkt;
  • Je hebt dit kalenderjaar nog niet eerder STAP-budget toegekend gekregen.

Voldoe je aan de bovenstaande voorwaarden? Schrijf je dan hier in voor een gratis training.

Hoe kan ik mijn STAP-budget aanvragen?

STAP-budget aanvragen gaat als volgt:

  1. Schrijf je in voor een training die in aanmerking komt voor STAP-budget. Bekijk de startdata.
  2. Je ontvangt direct een STAP-aanmeldingsbewijs per mail, inclusief instructies hoe je de STAP-subsidie kunt aanvragen.
  3. Vraag op maandag 3 juli om 10:00 je STAP-budget aan via stapuwv.nl
  4. Binnen vier weken ontvang je bericht over de goedkeuring. Je kunt dan starten met de training.
Wanneer hoor ik of mijn STAP-aanvraag is goedgekeurd?

Nadat je jouw STAP-subsidieaanvraag hebt afgerond via de website van het UWV, hoor je binnen vier weken van het UWV of je aanvraag definitief is goedgekeurd. Ook kun je via stapuwv.nl de status van je aanvraag bekijken.

Het lijkt mij lastig om STAP-budget aan te vragen. Kunnen jullie mij helpen?

Je moet jouw STAP-budget zelf aanvragen bij het UWV. Wij zullen je echter zoveel mogelijk bij de hand nemen. Zo ontvang je van ons mails met duidelijke instructies en ‘friendly reminders’. Ook kun je op deze pagina meer lezen over het STAP-budget. Toch nog vragen? Bel dan met onze STAP-lijn via 088-2032640 en wij helpen je verder.

Wanneer ontvang ik mijn STAP-aanmeldingsbewijs?

Wij zorgen ervoor dat jij je STAP-aanmeldingsbewijs binnen enkele minuten ontvangt per mail. Check hiervoor ook je SPAM-box. Vragen over je STAP-aanmeldingsbewijs? Neem dan contact op met onze Servicedesk via 088-2032600.

Alle veelgestelde vragen
Contact
Waar kunnen wij je mee helpen?

Neem nu contact op via het formulier

Of bel met onze Servicedesk, zij weten alles van  compassietraining. Onderzoek samen wat mindfulness en compassietraining voor je kan betekenen en of de training aansluit bij je behoefte van dit moment. Wij helpen je graag verder.

Bekijk de last minute deals en profiteer van hoge kortingen. Bekijk de agenda.