Zelfcompassie gaat over vriendelijk zijn voor jezelf. Dat klinkt als iets heel normaals. Toch hebben veel mensen daar moeite mee. Je interne criticus is heel sterk.

Wat is zelfcompassie?

In de compassietraining ga je bezig met zelfcompassie, maar wat is dat eigenlijk? Zelfcompassie gaat over vriendelijk zijn voor jezelf. Dat klinkt als iets heel normaals. Toch hebben veel mensen daar moeite mee. Je interne criticus is heel sterk. Juist op momenten dat je het toch al moeilijk hebt. Een ander die het moeilijk heeft geef je graag steun, maar jezelf geef je eerder nog eens op je kop. De prijs hiervan is verlies aan plezier en soms klachten als verbittering, piekeren, angst of somberheid. Dit hoeft niet zo te zijn. Train vriendelijkheid en mildheid met compassietraining MBCL, een training voor iedereen die kwaliteit aan zijn leven wil toevoegen. De training zijn wetenschappelijk op effectiviteit onderzocht.

Bekijk de agenda

Bekijk de agenda

9

“prettig, helder en gezellig”

9

“De trainingen waren goed, relaxed en boden inzicht. Het is van belang dat je je 'huiswerk' doet. Dan wordt de training en reis. Kirsten is een goede trainer die haar vak verstaat.”

10

“Een verhelderende kijk op patronen in je leven. Je leert omdenken en tegelijkertijd leer je hoe belangrijk die self care voor het brein is.”

10

“Zeer praktische training, waardoor de noodzakelijke oefening en uiteindelijke toepassing in eigen leven wordt gefaciliteerd.”

8

“Duidelijke communicatie. Prettige en rustige trainer die je ruimte laat om wat te zeggen of niets te zeggen. Ondanks dat het via Zoom was, had je wel het idee dat je de cursus met de hele groep deed.”

8

“Tanya heeft een fijne rustige stem, dit helpt bij de meditatie momenten. Ze heeft aandacht voor ieders beleving en zorgt voor een ontspannen sfeer.”

10

“Ik had verwacht dat het heel zweverig zou zijn, maar ik liep tegen zoveel dingen aan in mijn leven dat ik er toch 'iets' mee moest. Ik had vrij snel door dat ik heel veel aan deze cursus zou hebben. Ik kwam er namelijk achter dat ìk wel goed ben, maar dat ik mijn gedachtes op een andere manier moet benaderen. Ook zag ik dat mijn gevoelens goed zijn en dat ik ze moet omarmen en ze mag voelen. Ik heb meer compassie voor mijzelf, oordeel minder en kan beter omgaan met stressvolle situaties. Niet omdat ik nou zo goed ben, maar omdat ik vanaf een afstandje naar de situatie kijk en hem omarm.”

10

“Ik vond het een erg fijne en leerzame training. De fijne groep maar zeker ook trainster Bernadette heeft daar zeker aan bijgedragen. Bernadette begeleidt op een hele natuurlijke en rustige manier de trainingen. Waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke inbreng, maar Bernadette ons ook veel kon leren. Ik vond het boek ook een fijn onderdeel, goed opgebouwd en gaf structuur aan mijn persoonlijke leerproces.”

7

“Mooie aanvulling op de mindfullnesstraining die ik gevolgd heb.”

Meer beoordelingen
Zelfcompassie leer je in een compassietraining MBCL bij MindfulnessFabriek

Wat je leert in de compassietraining:

  • Praktisch toepasbare mindfulness en zelfcompassie oefeningen voor het dagelijks leven
  • Op een milde en vriendelijke wijze met jezelf om te gaan, ook (of juist!) in moeilijke momenten
  • Jezelf te motiveren met compassie in plaats van met zelfkritiek
  • Op een zelfcompassievolle wijze om te gaan met moeilijke gevoelens
  • Aandacht te geven aan dat wat voor jou echt belangrijk is
  • Compassievol te blijven in uitdagende relaties
  • De kunst van dankbaarheid en zelfwaardering te beoefenen

Bekijk de agenda

Agenda Compassietrainingen
MindfulnessFabriek garandeert je de best mogelijke ondersteuning bij de mindfulness training.
Selecteer locatie
Selecteer training
Wanneer wil je starten?
Online
Maandagavond 7/10
Compassietraining online
Via Zoom
19:15 - 21:15 uur
Investering: 495,-
Online compassietraining van 8 lessen
Info & aanmelden
Start: Maandagavond 7 oktober Compassietraining online
Investering

€ 495 • mét vergoeding via zorgverzekeraar. Ons werkgeverstarief is €695.

Tijden en data

Maandagavond 19:15 - 21:15 uur.

7 oktober - 21 oktober - 4 november - 18 november - 2 december - 16 december - 30 december - 13 januari
Adres

Via Zoom,

Korte beschrijving
Online
Woensdagavond 30/10
Compassietraining online
Via Zoom
19:15 - 21:15 uur
Investering: 495,-
Online compassietraining van 8 lessen
Info & aanmelden
Start: Woensdagavond 30 oktober Compassietraining online
Investering

€ 495 • mét vergoeding via zorgverzekeraar. Ons werkgeverstarief is €695.

Tijden en data

Woensdagavond 19:15 - 21:15 uur.

30 oktober - 13 november - 27 november - 11 december - 8 januari - 22 januari - 5 februari - 19 februari
Adres

Via Zoom,

Korte beschrijving
Sluiten
Veel zorgverzekeraars vergoeden mindfulnesstraining vanuit het aanvullend pakket. De hoogte van de vergoeding verschilt per verzekeraar en kan oplopen tot 350. In dat geval betaal je slechts 145 voor een mindfulnesstraining.

Hoe kom ik in aanmerking voor vergoeding voor compassietraining bij MindfulnessFabriek?

Zorgverzekeraars vergoeden vaak mindfulnesstraining vanuit het aanvullend pakket. Voor compassietraining is dat nog niet het geval. Je kunt je verzekeraar wel voorleggen dat compassietraining MBCL een constructief vervolg op mindfulnesstraining MBSR is, met een wetenschappelijke basis. Wellicht dat de training alsnog wordt vergoed. Je kunt sowieso een beroep doen op je werkgever. Je werkgever heeft baat bij jouw welzijn en is zelfs verplicht om eraan bij te dragen. Het bekostigen van een compassietraining valt onder ‘goed werkgeverschap’. Daarnaast heb je als werknemer vaak recht op een opleidingsbudget. Ook deze kun je inzetten voor een compassietraining. En als je zzp-er of ondernemer bent kun je de training aftrekken van de belasting. Ga nu naar de pagina vergoedingen om direct voordeel te halen.

Bekijk je vergoeding

Team Compassietraining MBCL online
Onze mindfulness trainers zijn hoog opgeleide professionals, psychologen en therapeuten, aangesloten bij de beroepsvereniging van mindfulness trainers – VMBN.
Marleen
In 2011 heeft Marleen de 8 weekse cursus/training Mindful Based Stress Reduction zelf gevolgd in Groningen. De cursus werd in de folder omschreven als: ”Een training in mindfulness voor meer balans, energie en plezier in het leven ondanks stress, pijn of vermoeidheid”. Als ervaringsdeskundige in de drie laatstgenoemde zaken (stress, pijn, vermoeidheid), en altijd op zoek naar meer van de eerstgenoemde drie, werd Marleen geraakt door het woord “ondanks”. Hier werd niet de belofte gedaan dat ongemakken weggewerkt kunnen worden, maar er werd iets aangeboden, waarin Marleen kon leren haar anders te verhouden tot de onbeheersbaarheden van het leven. De 8 weekse training heeft haar veel goeds gebracht, onder andere herkenning en erkenning van vastgeroeste patronen en het bevrijdende inzicht dat ze keuzes heeft in haar reacties. De effecten zijn tot op de dag van vandaag merkbaar in haar dagelijkse bezigheden. Haar motivatie om de opleiding tot MBSR trainer te gaan volgen, lag dan ook vooral in: “dit gun ik iedereen”. Inmiddels heeft ze al veel deelnemers mogen begeleiden in de 8 weekse MBSR training. Het is voor haar van groot belang dat de deelnemer in een veilige omgeving de ruimte krijgt om eigen (stress)patronen te herkennen en te erkennen, de ruimte om te kunnen ervaren dat er keuzes zijn, de ruimte om te ervaren dat men zich anders kan leren verhouden tot de onbeheersbaarheden van het leven. Het begeleiden van dit proces, samen met het uitstekende programma dat de 8 weekse biedt, doet Marleen in alle zorgvuldigheid en vooral met heel veel plezier.
Bree
Bree is (online) ervaren mindfulness, Compassie trainer en ACT trainer. In haar werk combineert ze de kracht van aandacht met haar jarenlange ervaring in de hulpverlening en in het ontwikkelen van programma's op het gebied van stressreductie en ontspanning. Openheid, mildheid en acceptatie zijn hier de sleutel worden. De deelnemers beschrijven haar werkwijze als warm, helder en betrokken. VMBN cat.1 reg. 20171133
Hester
Hester verzorgt als mindfulness- en compassietrainer individuele mindfulness en 'Mindful Maatjes' trajecten. Hester leert je met bewustzijn en veerkracht in het leven te staan en stimuleert je om bij je eigen wijsheid te komen. Als je je door haar laat coachen leer je jezelf ten diepste kennen. VMBN Cat.1 Reg. 2012263
Veelgestelde vragen
Ik heb al eens een Mindfulnesstraining gevolgd, wat kan Compassietraining mij brengen?

Als je al eens een Mindfulnesstraining hebt gevolgd, dan heb je een mooie basis gelegd voor een Compassietraining. De Compassietrainingen die we aanbieden, kan je als een vervolg zijn op de Mindfulnesstraining, waarin je nog meer verdieping kan vinden.

Moet ik eerst een Mindfulnesstraining hebben gevolgd voordat ik een Compassietraining kan volgen?

Ja. Je kunt pas deelnemen aan een MBCL-training wanneer je een Mindfulness MBSR training hebt gevolgd.

Hoelang duurt een Compassie training?

Een Compassie groepstraining bestaat uit acht lessen van 2 uur. Wij streven ernaar om de training in acht aaneengesloten weken te plannen, maar in de schoolvakanties is er meestal geen les. Het kan dus zijn dat de acht lessen in negen of tien weken worden ingepland.

Wat kan ik verwachten bij een online mindfulness training?

Via een beeldverbinding maak je contact met een van onze mindfulnesstrainers en de andere deelnemers. Je doorloopt een programma dat bestaat uit acht lessen. In deze lessen komen dezelfde onderwerpen voorbij als in de mindfulness groepstraining MBSR. Zo weet je zeker dat je een wetenschappelijk bewezen effectieve training volgt, die werkt.

MindfulnessFabriek organiseert mindfulnesstrainingen online in groepsverband op verschillende momenten in de week.

Vanzelfsprekend is het nodig dat je beschikt over een computer of tablet met microfoon en een goede internetverbinding. Daarnaast is het nodig dat je in een rustige ruimte bent tijdens de lessen.

Onze mensen helpen je met het instellen van een zo goed mogelijke verbinding.

Alle veelgestelde vragen
Contact
Waar kunnen wij je mee helpen?

Neem nu contact op via het formulier

Of bel met onze Servicedesk, zij weten alles van  compassietraining. Onderzoek samen wat mindfulness en compassietraining voor je kan betekenen en of de training aansluit bij je behoefte van dit moment. Wij helpen je graag verder.