Nieuws en blogs over mindfulness

De MindfulnessFabriek

Wij schrijven en ademen mindfulness

lees nieuws en blogs
11 augustus, 2017 blog

Hoe dankbaarheid uitnodigen in het leven een mens gelukkiger maakt.

Dankbaarheid maakt een mens gelukkiger. Het stelt je in staat om het leven te beleven vanuit het perspectief van overvloed. Door te leven vanuit oprechte dankbaarheid, maak je ruimte voor jezelf om keuzes te maken die aansluiten op het gevoel wat je uitdraagt naar de wereld. Het perspectief naar jezelf en de wereld fungeert hierdoor als een essentiële gids die de verschillende manieren van hoe jij dit moment kan aanpakken laat zien.

Lees verder
26 april, 2017 blog

De verrassende effecten van mindfulness

Mindfulness staat voor het opmerken van je automatische patronen, om de regie weer in eigen handen te nemen en keuzes te maken waar je achter staat in plaats van geleefd te worden. Er is een hoop bekend over de effecten van mindfulness (Stress reductie). Maar er zijn nog andere verassende effecten.

Lees verder
14 september, 2016 blog

Bij De MindfulnessFabriek betaal je geen eigen risico als je gebruikt maakt van je verzekering - en wel hierom

Tien procent van de Nederlanders heeft in 2016 zorg gemeden omdat ze die te duur vonden, blijkt uit onderzoek.

Lees verder
01 september, 2016 blog

Het nut van piekeren

Piekeren is iets waar veel mensen bekend mee zijn. Maar waarom doen we het eigenlijk. In deze blog vertellen we je daar meer over.

Lees verder
17 juni, 2016 blog

Mindfulness app's

Je hoort veel over Mindfulness in combinatie met App's. Het kan zijn dat de mindfulness app's worden gebruikt tijdens de training om met stress om te gaan of worden gebruikt om snel te ontspannen. Welke mindfulness kan je nou het beste downloaden? De mindfulness Fabriek zet ze even op een rijtje.

Lees verder
28 mei, 2016 blog

Acceptatie en omgaan met moeilijke situaties in het leven.

Het verwelkomen van emoties – in plaats van het wegduwen van emoties – kan er al voor zorgen dat mensen minder last hebben van onprettige gebeurtenissen. Mensen struikelen vaak over het concept acceptatie als het gaat om het aanpakken van negatieve emoties of gedachten. In de Mindfulness trainingen komt het dan ook vaak voor dat mensen halverwege zeggen dat ze minder last willen hebben van onprettige emoties of pijn en dat ze het erg moeilijk vinden om deze maar 'gewoon' te accepteren of toe te staan.

Lees verder
16 mei, 2016 blog

Hoe kan af en toe stoppen ertoe leiden dat je effectiever wordt?

Haast zorgt ervoor dat we intellectueel en emotioneel minder aanwezig zijn. Hierdoor zijn we niet goed in staat om de mogelijkheden die het hier en nu ons kan bieden te benutten. Als we af en toe vertragen of stoppen en we een activiteit met meer bewustzijn kunnen uitvoeren neemt de kans toe dat we de juiste keuze maken. Hierdoor kunnen we onze haast doorbreken en meer uit het leven halen!

Lees verder
20 april, 2016 blog

Goed met stress omgaan? Mindfulness is de oplossing!

Er zijn verschillende factoren die ervoor zorgen dat mensen stress ervaren. Voorbeelden hiervan zijn: het hebben van een te volle agenda, een grote druk om te presteren en het moeten behalen (of niet behalen) van deadlines. Mensen die veel stress ervaren worden sneller ziek, zijn vatbaarder voor psychische aandoeningen en hebben een verhoogde kans op een burn-out.

Lees verder
10 november, 2015 blog

Een van de dingen die je wel eens dwars kan zitten is het 'controle willen houden'

Je wilt graag controle over de situatie of je omstandigheden, misschien over je gezondheid en het liefst ook over je gevoel en je denken.

Lees verder

Loslaten, accepteren en ontspannen zijn vaardigheden die je kunt leren!

inschrijven