9

“Met een open blik ingestapt zonder te veel verwachten. Een fijne locatie in het park en prettig begeleiding.”

10

“Na het volgen van een cognitieve gedragstherapie voor een angststoornis kan ik iedereen aanbevelen om daarna een Minfullness training te volgen bij Idie Pijnenburg werkzaam voor De MinfullnessFabriek. Na het afronden van de cognitieve therapie dacht ik nog vaak "Ik weet hoe het werkt in mijn hoofd, maar toch voel ik het niet zo". Met deze uitdaging ben ik begonnen aan deze Mindfullness training. Ik heb na deze 8 weken minder last van mijn klachten en verwacht ik nog veel baat te hebben na het volgen van deze training.”

9

“Deze cursus heeft me veel inzicht gegeven in mezelf en mijn denkpatronen. Ik heb handvaten ontvangen om meer in het 'nu' te leven. In eerste instantie dacht ik dat meditatie was om rust te krijgen en te 'moeten' ervaren, maar dat blijkt niet zo te zijn. Je leert om te gaan met alle gevoelens en emoties die er op dat moment zijn. Leren accepteren en loslaten is hierin belangrijk. Online is prima te doen, je voelt toch de energie die er in de groep zit/is.”

8

“Prima georganiseerd en een goede trainer die je meeneemt in het proces. Het gaat niet vanzelf en het is een uitdaging mindfulness je echt eigen te maken, maar het is zeker de moeite waard. Ik kan het aanraden.”

9

“De mindfulnesstraining onder begeleiding van Renée Piket heb ik ervaren als een wijze les, die ik diep van binnen al kende, maar door oefening heb leren toe te passen. Ik zie het als leren lopen. Sommige kinderen kruipen nog niet als ze 1 jaar oud zijn, anderen springen dan al. Iedereen heeft zijn eigen tijd nodig, als je jezelf die tijd gunt, dan kom je er wel. Geniet van de tijd die je nu hebt, wat de toekomst brengt weet je niet. Maar je kan die toekomst zo positief invullen als je zelf wilt. Leef met een positieve mindset.”

10

“Ze is gewoon echt heel goed in wat ze doet: vriendelijk, oprecht, fijne instructies en alles altijd goed verzorgd. Erg leuk om te zien wanneer twee dingen totaal matchen en iets naar een hoger niveau getild wordt.”

9

“Ik heb de training als heel leerzaam ervaren. De online bijeenkomsten waren prettig. Ik heb meer inzicht gekregen hoe om te gaan met stressvolle momenten en geleerd om beter te ontspannen. Hierdoor ben productiever en kan ik mij beter focussen op de dingen die ik doen.”

10

“De digitale bijeenkomsten waren heel fijn. Vooral dankzij de nuchter, open en concrete houding van Hilde. Deze training mindfulness heeft mijn verwachtingen overstegen.”

8

“Fijne ervaring, de oefeningen en het boek zijn helpend. Ik ervaarde meer rust in mijn hoofd. de wekelijkse meetings zijn voor mij ondersteunend met name het door blijven gaan.”

10

“Mezelf wat kunnen resetten. Dank hiervoor Ad.”

10

“Druk zijn we (bijna) allemaal, maar ook dat is een gedachte.............. Als je dat voor de cursus tegen me had gezegd, dan had ik gezegd “wat een onzin, ik weet toch wat ik zelf ervaar" En daar gaat het nu om,.... wat je zelf ervaart……. Door meer aandacht te geven aan jezelf, op te merken wat je ervaart / voelt en het niet te veroordelen, leer je om te gaan met hoe jij je voelt. Zonder te oordelen. Je leert zelf beslissingen te nemen over hoe je op dingen wilt reageren. Weer leren je eigen leven te dirigeren. Niet vanuit automatisme, maar bewust zelf kiezen. Is dat makkelijk…. nee zeker niet, althans voor mijn niet. En als het dan niet 123 lukt, dan leer je mild te zijn voor jezelf en veroordeel jezelf niet. Mijn vader, inmiddels 90, zei vroeger al tegen mij: “ Als je niet goed bent voor je zelf, kun je ook niet goed zijn voor anderen” Waarom dan de Mindfulnessfabriek in Eindhoven? Ad geeft iedereen de ruimte die nodig is om binnen de eigen grenzen dit te leren en dat op een prettige en stimulerende manier.”

10

“Een fijne cursus is deze (bijzondere) Corona tijd. Soms beleef je dingen in je leven die je blijft onthouden en die het verschil (gaan) maken. Deze Mindfulness training geleid door Ad is zo’n beleving. Op een vriendelijke, nuchtere wijze heb ik geleerd om thuis te komen bij mezelf. De ene keer lukt dat beter dan de andere keer. Maar ik weet, alles is goed. Twijfel je om je eerste stappen in de mindfulness te zetten? Niet doen. Gun jezelf deze mooie ervaring om thuis te komen bij jezelf.”

8

“Een heel bijzondere ervaring waar ik zeker een goede basis heb gevonden hoe ik verder mijn leven richting wil geven. Inzichten gekregen en mezelf weer een beetje beter leren kennen. Ilse was een enorm inspirerende vrouw en heel erg prettig om een cursus van te krijgen. Rust aandacht begrip. En ook verduideleking hoe wij als mens ons zelf voor de gek kunnen houden, maar ook weer bij onszelf terug kunnen keren. Dank voor alles! Mvg Annika Stam”

7

“Wel prettige communicatie en humor”

10

“Jen is een hele fijne, rustige en professionele trainer, biedt je alle ruimte en geeft op een rustige en duidelijke manier uitleg tijdens de mindfulness training. Ook de videos en het bijbehorende boek zijn erg waardevol tijdens de training, maar zeker ook om nadien terug te lezen en te kijken. Ik heb er veel van opgestoken en ga zeker zelfstandig met mindfulness verder. Het geeft je heel veel inzicht en brengt je door met regelmaat te oefenen veel goeds! Bedankt Jen!”

10

“Ik kan situaties die ik niet kan veranderen makkelijker los laten. Veel dingen zijn heel herkenbaar, maar ik kijk er nu op een andere manier naar.”

10

“Allereerst wil ik Mariëtte bedanken voor de 8 leerzame lessen. De eerste keer dat ik de kamer binnen wandelde had ik veel last van zenuwpijn in mijn hele lichaam. Deze pijn kreeg ik door jarenlang altijd ‘aan’ te staan. Altijd maar doorgaan en willen presteren. Dit resulteerde uiteindelijk in een burn-out, wat zich met name uitte in fysieke pijn. Tijdens de mindfulness lessen leerde ik hoe aandacht werkt, en ben ik bewust gaan kiezen i.p.v. altijd maar door te gaan op de automatische piloot. Ik neem meer de tijd voor mijzelf en heb meer rust in mijn lijf. Hierdoor gaat het momenteel veel beter met mij. Ik kan mindfulness aan iedereen aanbevelen.”

10

“Voor mij was het perfect dat mijn coach Suzanne aan huis kwam. Dat vond ik echt een luxe. Suzanne zelf is erg deskundig, zij heeft mij enorm geholpen met al haar kennis en vaardigheden. Ze luistert goed en is rustig, dat vond ik fijn. Het boek leest makkelijk weg en is helder en duidelijk. De opdrachten sluiten goed aan bij de behoefte. Ook fijn dat je gebruik kan maken van de Soundcloud.”

10

“Ik heb de online training gedaan. Ik vond de stof heel goed opgebouwd en alles werd duidelijk uitgelegd. De cursus is vooral behulpzaam voor het overdenken. Daar heb ik nog wel eens last van en het is nu minder geworden.”

9

“Een hele leerzame training vol inzichten met een fijne trainer!”

10

“Voor mij was het moeilijk om dagelijks tijd te nemen voor mindfulness, maar het is me wel gelukt om een momentje te nemen tijdens het hardlopen, buiten. Zo kan het dus ook. En Jantien heeft ervoor gezorgd dat ik doorzette, heel fijn!”

10

“Fijne cursus met zeer kundige trainer.”

10

“Graag bedank ik ook nog via Kiyoh mijn trainer Idie voor de in totaal acht zeer leerzame weken. In het begin kampte ik met nog heel intense burn-out klachten, zowel mentaal (slapeloosheid, paniek, angst) als fysiek. Ik verloor mezelf steeds in een soort eindeloze carrousel aan gedachten en wilde zo snel mogelijk "beter" worden. Tijdens de lessen leerde ik, mede door zelf dagelijks zeer intensief te oefenen, al die gedachten te accepteren, hoe vervelend ze ook zijn, maar er niet langer oneindig in mee te gaan. Ik snap nu dat je gedachten daadwerkelijk "slechts gedachten" kan laten zijn. Dit geeft zoveel meer rust. Ik doe het nog een paar maandjes rustig aan, maar ik heb er dankzij deze training veel meer vertrouwen in en het gaat nu al veel stabieler met mij. Ik raad de training van harte aan, net als mijn trainer Idie. Ik ga de lessen denk ik zelfs een beetje missen in mijn wekelijkse lijstje van activiteiten, was iedere keer een prettige manier om even wakker te worden geschud. Dankje Idie!”

9

“Ik kan met volle overtuiging zeggen dat de mindfulness training bij de Mindfulnessfabriek me veel goeds heeft gebracht. Ik heb op een ontspannen manier geleerd naar mijn lichaam te luisteren, dat alles goed is zoals het is en met een open blik naar de wereld om me heen te kijken. Dorien, Jouw professionele en warme aanpak maken het mogelijk om te ervaren wat mindfulness voor je kan doen. Dankjewel voor de fijne en leerzame bijeenkomsten! Het was een feestje! Hilde”

9

“Praktisch maar zeer effectief! Hilde is een fijne trainster met aandacht voor iedereen.”

8

“Een stapsgewijs 1-op-1-programma waarin ik prettig begeleid ben door mijn trainster Ilse. De trainingen en de oefeningen thuis zorgen voor rust en je bent veel meer in het moment zelf bezig, in plaats van alles wat er om je heen gebeurt of is gebeurd en dat zorgt voor een verandering van je mindset. Het is laagdrempelig en de opdrachten zijn goed uit te voeren. Door de corona-crisis zijn we halverwege overgestapt naar online trainingen en dit was prima te doen. Alle oefeningen blijven beschikbaar, dus je kunt hier altijd mee aan de slag. Een aanrader!”

9

“IK heb de opzet en de begeleiding van de training als bijzonder professioneel en ervaren. het heeft me geholpen om meer mindful te leven. Kleine groep ( max 10) werkte prettig . begeleiding van Ilse was heel prettig. Ze is echt een professional, rustig, heeft mensenkennis, is hartelijk behulpzaam en oordeelt niet. Dat laatste past bij mindfulness maar is wel heel erg fijn als iemand dat goed kan. Werkboek was fijn om na afloop te lezen. Oefeningen waren eenvoudig te begrijpen en te doen. Noodzakelijk om te doen maar het werkte echt. De training was goed opgezet, eigenlijk heel eenvoudig en goed te volgen. Geen gezweef of ingewikkelde psychologisch gewroet. Gewoon stilstaan en adem halen. Heel simpel eigenlijk. Maar je moet het dan wel zo DOEN. Dan heb je er profijt van. Elke dag.”

10

“De training heeft me handvatten gegeven om de rust terug in mijn leven te brengen en meer te genieten van het nu, in plaats van altijd bezig te zijn met vroeger of later. De training werd gegeven op een prettige locatie. De trainer was kundig en prettig in de omgang. De communicatie was zeer goed.”

10

“De training die ik bij Mariëtte heb gevolgd was waardevol en effectief. Zij heeft mij op een vriendelijke manier bijgebracht welke tools er zijn om meer rust in je hoofd te creeëren en wat het effect van mindfulness op jouzelf en je naasten kan zijn. Ik heb heel veel geleerd, ook en vooral over hoe ikzelf in de war steek en wat het wel of niet beoefenen van midnfulness voor effect heeft. Daarbij vond ik het werken met Mariëtte erg fijn. Ze heeft veel ervaring en kennis en is bovendien erg vriendelijk en geduldig. Ik raad iedereen aan een training bij haar te volgen!”

9

“Een positieve ervaring met de online training gegeven door Jen van Horen. Jen heeft een rustige uitstraling, kan goed luisteren, nodigde een ieder uit om zijn of haar ervaringen te delen. En dat alles op afstand via Zoom maar toch ook dichtbij, al snel vertrouwd waardoor ik me op m´n gemak voelde en me open kon en durfde te stellen in een nieuwe groep. Van tevoren had ik mijn bedenkingen over een online training. Uiteindelijk is het me goed bevallen, want de sessies volg je immers al thuis in een vertrouwde omgeving. Dat maakte voor mij het dagelijks oefenen gemakkelijker. De video´s die Jen heeft gemaakt zijn heel fijn als achtergrondinformatie en ik kijk ze nog regelmatig. Ik heb de 8 sessies in 4 weken gevolgd, dat vond ik wel intensief en dat zou ik niet meer doen bij een volgende training. Verder niets dan lof.”

9

“Na een bijzonder lastige periode met enorm veel stress en spanningen samen de stap genomen om Maatjes Mindfulness training te volgen. Met Idie als kundige en fijne coach samen het werkboek in acht weken doorlopen. Mindfulness maakt nu onderdeel uit van ons dagelijks leven. Dat dagelijkse leven is daardoor een stuk minder stressvol. De training heeft inzicht gegeven in onze stress factoren en tevens instrumenten gegeven daar goed mee om te gaan. Al met al een bijzonder waardevolle training die wij iedereen gunnen!”

10

“Ik heb deelgenomen aan de eerste online mindfulnesstraining, onder leiding van Jen van Horen, die dat fantastisch deed! Dankzij deze training ga ik nu makkelijker door lastige tijden. Ik heb geleerd op een andere manier naar mijn gedachten en gevoelens te kijken, wat mij een gelukkiger mens maakt. Al na de eerste sessie voelde ik me blijer. Jen van Horen en de groep mededeelnemers hebben er een bijzondere ervaring van gemaakt.”

9

“Door de mindfulness cursus ben ik veel meer bezig met proberen in het hier en nu te zijn in plaats van in de toekomst en het verleden. Dat is wat ik altijd deed en sinds de mindfulness training ben ik meer bezig te genieten van de dingen die nu gebeuren en het door te hebben”

10

“Ik heb veel gehad aan de mindfulnesstraining online. Het was erg goed georganiseerd. Fijn om in de coronacrisis mindful te zijn, dat heeft me goed gedaan. Bedankt.”

7

“Warm, patience and helpfull”

8

“Ik werd zeer snel geholpen . Veilig gevoel . Fijn persoon die mij begeleid heeft. Cursus in de praktijk goed uitvoerbaar, bruikbare handvaten . Opdrachten die goed uit te voeren zijn , laag drempelig”

10

“Ik (26 jaar) vond de cursus bij de mindfulness fabriek in Nijmegen geweldig. Mijn trainster José was een zeer vriendelijke en lieve vrouw met veel kennis. Ze heeft me enorm geïnspireerd.. Ik kan haar dan ook van harte aanbevelen mocht je in Nijmegen aan de slag willen gaan. Verder raad ik iedereen de beoefening van mindfulness aan. Het zal je leren om te gaan met onrustige gedachten, stress, zelfvertrouwen en zo veel meer! Gr, Donna”

10

“Mijn ervaring met jullie cursus was bijzonder prettig en nuttig. Door Resia en mijn cursusgenoten was er een heerlijke open en ontspannen sfeer tijdens de les. Resia was bijzonder prettig in de omgang, Iedereen heeft de lessen volgens mij als zeer ontspannen ervaren, waarbij zij een zeer luisterend oor had, veel geduld bij vragen en bijzonder duidelijk uitleg gaf. Ik ben zeker geinteresseerd om opnieuw een cursus via jullie organisatie te volgen. Vriendelijke groet, Melitta Schippers Groep Hilversum 19.15-22.15”

8

“Een cadeau voor jezelf. Even stilstaan in plaats van altijd doorrennen. Een moment voor jezelf. Dankzij de mindfulness heb ik geleerd mijn denkhoofd af en toe uit te zetten en te genieten van het hier en nu. Minder spanning in mijn buik, meer rust. Heerlijk.”

10

“Absoluut een goede ervaring gehad met Hilde en de fijne groep (7 mensen, niet te veel niet te weinig). Er wordt een prettige sfeer gecreëerd die uitdaagt om ervaringen te delen en daar leer je veel van. Een sessie van 2,5 uur lijkt lang, maar is eigenlijk zo voorbij. Het echte leren begint dan ook pas thuis. Dus wees voorbereid op huiswerk.”

9

“Jen is een hele fijne en positieve trainster, die het online programma nog completer heeft gemaakt met behulp van "eigen gemaakte video's" om de behandelde stof uit het werkboek, net iets prettiger en begrijpelijker te vertalen naar ons toe. Daarnaast hadden wij ook een fijne groep. Kortom een aanrader om deze training online te volgen”

8

“Hilde neemt de tijd en legt goed uit. Door het coronavirus hebben we van fysieke training naar een online training gekregen. Dit heeft ze heel goed gedaan. De training heeft mij inzichten gegeven waar ik voor de rest van mijn leven iets aan heb.”

10

“In deze 8 weken is er veel tijd en aandacht geweest voor mijn persoonlijke en gedurende dit traject. Het was fijn om samen met een groep deze ervaringen (van de oefeningen/huiswerk opdrachten) te delen! De cursus is heel mooi opgebouwd en aan de hand van het werkboek dat je ontvangt is het heel fijn om te oefenen. Tot slot wil ik onze mindfulness trainer Hilde bedanken voor haar aandacht, professionaliteit en warmte.”

10

“Mijn eerste ervaring met mindfulness was de online training. Heb hier veel van geleerd en handige tools gekregen om toe te passen in mijn dagelijks leven. De trainster was erg fijn! Stelde de juiste vragen, gaf iedereen aandacht, leidde het proces goed, gaf je ook een goed gevoel als het niet zo goed ging. Niks moet en alles mag er zijn. Ook de kleine vooruitgangen werden gewaardeerd, wat heel fijn voelde. Ook het online aspect vond ik prettig, je kan tegelijk alle deelnemers zien en je bent in je eigen omgeving waardoor je je sneller op je gemak voelt. Ontzettend tevreden over deze training en heel veel uitgehaald en geleerd waar ik nu mee verder kan. Begin de positieve effecten al in mijn dagelijkse leven te merken.”

10

“Deze mindfulness cursus was voor mij een zeer positieve ervaring. De aanpak van Resia was plezierig. Ze is aardig, rustig, ze kan goed uitleggen en naar de anderen luisteren. Ze gaf aan iedereen de ruimte om zich te uiten. Onze groep was ook prettig. Ik ben blij dat ik voor een groepscursus heb gekozen, want je leert meer van elkaar. Ik wil mindfulness in mijn leven integreren, want ik merk al vruchten. Ik ben bewuster en rustiger geworden.”

10

“Een moment voor mezelf, met aandacht voor mezelf maar ook aandacht van anderen. Met ervaren wat meditatie aandacht en tijd voor mezelf doet. En het bewust zijn van handelingen.”

9

“Resia is een zeer prettige en goede trainer. Ik heb veel aan deze praktische trainibg gehad. Dank!”

9

“Ik heb veel geleerd van deze mindfulness cursus! Mijn waardering gaat uit naar de groep (je leert van elkaar), de verschillende soorten oefeningen die je leert en vooral ook naar de trainster: Resia! De warmte en diepgaande aandacht die zij voor haar cursisten heeft is bewonderenswaardig! De veranderingen die ik bij mij zelf heb geconstateerd is dat ik meer rust heb gevonden bij mijzelf, ik herken stress en neem een stap terug, ik maak meer bewuste keuzes en ik ben erachter gekomen dat je voor vrijheid niet naar het buitenland hoeft, maar dat je dat juist in jezelf kan vinden. Ik ga het boek samenvatten met de aantekeningen erbij, inlijsten en ophangen, net zoals de planning, zodat dit in mijn routine blijft. Super bedankt!”

8

“Ik heb deze cursus als ontzettend fijn ervaren. Door je de oefeningen doet in groepsverband bouw je niet alleen een band op maar help je elkaar ook enorm om je doelen te behalen. Ook Resia onze begeleidster was ontzettend meelevend en wist altijd tegen iedereen het juiste te zeggen! Ondanks dat er veel tijd in de cursus ging zitten was het meer dan waard, ik heb mezelf op een nieuwe manier leren kennen waardoor ik nu veel meer rust heb. Ook kan ik nu beter mijn grenzen aangeven en er naar handelen.”

10

“De mindfulness cursus was voor mij een mooie, waardevolle ervaring. Resia heeft ons op een heldere, warme en duidelijke manier begeleid in het aanleren van mindfulness vaardigheden. Dit heeft ertoe geleid dat ik minder op de automatische piloot leef en meer rust vind in de dag.”

8

“Bedankt voor de waardevolle training. Naast mijn doelling heeft het mij ook juist onverwachte winst opgeleverd die goed toepasbaar is in het dagelijks leven.”

8

“Zinvolle bijeenkomsten. Jammer dat er een onderbreking van een x aantal weken was ivm de Corona maatregelen, maar dit was zo'n bijzondere omstandigheid dat ik niemand iets kwalijk neem. Fijn dat we via Zoom de cursus af konden maken. Ik heb er veel aan gehad. 8 bijeenkomsten vond ik ook voldoende.”

10

“Na wat (prima verlopen) communicatie over een weer ben ik gekoppeld aan trainer Ilse voor één op één coaching voor mindfulness. De eerste paar trainingen vonden plaats op een fysieke locatie en later zijn we i.v.m. corona in overleg overgestapt op coaching via Skype. Zo hoefde ik niet te lang te wachten voordat we weer verder kunnen. Ik heb veel geleerd tijdens de cursus over het omgaan met stress en het uitvoeren van mindfulnessoefeningen. Ook al beschouw ik mezelf als "een nuchter en niet zweverig persoon", mijn ervaring was heel goed.”

10

“Wij, 2 beste vriendinnen hebben de maatjestraining gevolgd bij Jantien Salomons in Den Haag. In eerste instantie sceptisch want het moest vooral niet te zweverig zijn. En dat was het ook niet bij Jantien. We zijn in februari begonnen dus moesten noodgedwongen de laatste lessen vanwege Corona online volgen. Jantien heeft ons daarin prima begeleid al was het op locatie wel prettiger. De cursus heeft meer rust en ruimte in ons hoofd gegeven. Een andere manier van kijken naar dingen. Jantien is een prettige persoonlijkheid die zaken helder kan uitleggen. Let op! De “ altijd vergoeding “ geldt niet voor de maatjestraining hoewel dit op de website staat vermeld (tenzij je verzekering de training vergoed) Diana en Jessica”

10

“Deze training mindfulness heeft mijn verwachtingen overstegen. De wekelijkse bijeenkomsten zorgden voor structuur en vormden al na enkele keren een waardevol 'ankerpunt' in mijn werkweek, waarin ruimte was voor introspectie en loslaten. Dankzij de fijne en heldere lessen van onze trainer, het werkboek, de aanvullende opdrachten en geluidsfragmenten, heb ik mindfulness in twee maanden tijd in mijn dagelijks leven weten te integreren. Nu is mijn streven om dat vast te houden. Het belangrijkste wat deze training mij gebracht heeft is dat ik bewuster ben van stressveroorzakers en heb geleerd hoe ik stress door de dag heen kan verminderen, door middel van korte of langere oefeningen. Ik zou deze training (en trainer) iedereen aanbevelen.”

10

“De bijeenkomsten in Leeuwarden in de mooie ruimte, waren heel fijn. Vooral dankzij de fijne nuchtere en concrete leiding door Bree.”

8

“Een leuke groep mensen, al had het wel wat minder in aantal gekund. Erg waardevol als basis voor de toekomst. Bewustwording is voor mij het belangrijkste. Daarna er naar handelen op mijn eigen manier met wat ik meegekregen/geleerd heb tijdens de trainingen.”

8

“De MBSR training van de MindfulnessFabriek is een mooie kennismaking met mindfulness. Het vraagt om dagelijkse inzet en je komt jezelf regelmatig tegen maar de trainer en het werkboek begeleiden je stap voor stap door het programma. Het bood mij bewust en onbewust een nieuwe kijk op het leven en tools om constructief met stress en tegenslagen om te gaan.”

8

“Ik ging er blanco in. Mijn verwachtingen waren gek genoeg niet hoog. De MindfulnessFABRIEK? Te grote organisatie misschien, niet duur, wat kan je verwachten? Achteraf zeer tevreden, goed toegankelijk lesboek, zeer goede begeleiding. Heel tevreden! Bedankt”

10

“Klassikaal mindfulness oefeningen doen vond ik heel fijn, omdat ik zeker in het begin door zo'n groepsoefening niet afhaak. Iets wat je thuis makkelijker doet als het saai of vervelend wordt. Het bespreken van huiswerk en ervaringen gaf mij extra inzichten.”

10

“Tijdens de training heb ik geleerd mezelf meer als een geheel te zien met de ademhaling als een stevige basis.”

10

“Hele fijne cursus om kennis te maken op een gedegen manier met Mindfullness. Ik heb hier echt iets aan gehad en neem het mee voor de toekomst.”

9

“De mindfulness lessen kennen een gestructureerde opbouw waarbij de focus ligt op oefenen en ervaren. Dit werkt prettig! Je merkt dat je ergens naartoe werkt maar je weet nog niet precies wat. Aan het eind heb je precies door wat het doel was! En levert het mooie dingen op. Zelf leerde ik dat ik niet mijn gedachten 'ben', door de oefening van het observeren van gedachten. Heel waardevol.”

8

“Al na de eerste sessie voelde ik me op mijn gemak. Het boek is goed en helder (met herkenbare situaties) geschreven en daardoor gemakkelijk te lezen, de oefeningen met QR code zijn goed uitvoerbaar. De 8 sessies heb ik met veel plezier gevolgd en kan de training iedereen aanbevelen die meer wil weten van wat onder andere gedachten en gevoelens met ons doen en er daardoor beter mee om kunnen gaan met als resultaat er rustiger en gelukkiger van te worden.”

10

“Tijdens de cursus krijg je handvatten om meer rust en bewustwording in je leven te krijgen. Door een grote variëteit aan oefeningen die je in de 8-weekse cursus krijgt, kun je ook na de training thuis verschillende aspecten aan je dagelijkse leven toevoegen.”

10

“Prettige sfeer, goede audio oefeningen, leerzame cursus”

10

“Een heel warm welkom. Waarbij jezelf de regie in handen hebt wat goed voelt en wat niet. Het heeft nieuwe inzichten gegeven en me bewuster gemaakt van het nu!”

8

“It was very good To share with other people A lot of information and exercising Some time to match to recieve”

9

“Cursus gekregen van Suzanne en dat deed ze prima! Het was heel waardevol en goed toepasbaar. Veel inzicht gekregen over hoe lichaam en geest werkt en hoe je ermee kunt omgaan. Soms een echte eye-opener! De locatie mag van mij wat "warmer"/gezelliger en de parkeer mogelijk heden zijn beperkt in Arnhem. Verder zeker aan te bevelen!”

10

“Ik heb de Mindfulness Groepstraining MBSR in Eindhoven gegeven door Ad van Knippenberg als zeer positief ervaren. Het is welliswaar de 'basis' van mindfulness, maar de inhoud doet hier zeker niet onder aan. Het geeft je in 8 weken tijd letterlijk een andere blik op jezelf, de anderen om je heen en je omgeving. Iedereen die op wat voor manier en in welke fase van zijn leven dan ook vastloopt (of niet), doet er goed aan om deze training te volgen. Het leert je om 'nuchterder' in het leven te staan en 'aardiger' te zijn voor alles en iedereen, maar nog meer voor jezelf! De meeste mensen zijn namelijk constant bezig met streven naar verbetering en perfectie, en dit resulteert in oplopende negativiteit met alle gevolgen dan dien. Mindfulness opent je ogen en geeft je de mogelijkheid om te zien wat je wel hebt en leert je hiervan te genieten. Specifiek de training in Eindhoven door Ad van Knippenberg is geweldig omdat Ad de training extra aanvult met eigen materiaal en hij op persoonlijk niveau voor iedereen de tijd neemt als je dat nodig hebt.”

10

“De cursus geeft handvatten voor het dagelijks leven. Ik denk dat het voor iedereen een meerwaarde kan hebben.”

9

“Fijne cursus. Door de cursusleider al snel op je gemak. Veel persoonlijke aandacht.”

8

“Ik heb de training als erg prettig ervaren. Het was elke week een goed moment om even helemaal tot stilstand te komen en te leren over de voordelen van Mindfulness en goed voor jezelf zorgen.”

10

“Na een tijdje in de knoop met mijzelf te hebben gezeten op advies een mindful training gedaan. Was in het begin best een beetje sceptisch en vroeg mij af of dit wel wat voor mij zou zijn, maar kwam er achter dat ik er baat bij heb en dat het mij op bepaalde momenten de rust geeft die ik anders niet had. Ben zeer tevreden en mocht ik een stress momentje hebben weet ik er nu veel beter mee om te gaan. Vond de gesprekken met Henriëtte erg fijn.”

8

“Goede gesprekken die hebben geleid tot meer inzicht in het dagelijkse doen en laten. En waarom dit wordt gedaan”

9

“I enjoyed the effect of having the course in a group to share experiences together. And especially with Suzanne as trainer. She is very respectful, patient and definitely knows what mindfulness is and how to teach to be so.”

8

“Erg vriendelijke mensen bij mindfulnessfabriek, zowel de coach als de contactpersonen. Er ging wel hier en daar wat mis in de organisatie van de planning, maar goed opgelost door Ilonka en de mindfulnessfabriek. Het was een bijzondere cursus die erg prettig is verlopen.”

10

“Ik heb de afgelopen ronde de 8-weekse basistraining Mindfulness gevolgd met Ad als mijn trainer. Vorige week heb ik de training afgerond en wat kijk ik terug op een fijne periode! Los van het feit dat ik met Ad op een zeer open, vriendelijke en prettige manier kennis heb gemaakt met mindfulness en mijn vaardigheden hierin heb kunnen trainen, is Ad als trainer ook bijzonder prettig. Een warm mens, open en hartelijk, en altijd bereid om te helpen met vragen, het uitdiepen van persoonlijke dingen waar je tegenaan loopt of meer over wilt weten. De stof is daarnaast zeer behapbaar en gevarieerd, met rijke aanvullingen en voorbeelden van Ad zelf. Kortom: absolute aanrader en als je het mij vraagt een perfecte eerste stap om jezelf te ontwikkelen, te verrijken en (meer)rust/balans te vinden in het dagelijkse leven!”

10

“Ik heb mijn mindfulness cursus in Eindhoven gevolgd. Ad was de "reisleider" en heeft voor een hele mooie reis gezorgd. Ik heb vele inzichten gekregen over hoe het brein werkt. Inzichten over denkpatronen en hoe deze te doorbreken. Gedurende de cursus ben ik een ander mens geworden, met meer (zelf)vertrouwen, meer energie en met meer belangstelling voor alles wat er in het leven is. De lange oefeningen waren voor mij soms pittig, maar ik had gelukkig snel door welke oefeningen goed bij me paste. Deze kon ik gemakkelijk doen en inpassen in mijn dagelijkse leven. Ik raad mindfulness voor iedereen aan, ook voor diegene die goed in hun vel zitten. Want ik gun iedereen een mindful leven!”

10

“Ik heb enorm veel geleerd uit de training, samen met een mooie groep heb ik mijzelf beter leren kennen. Het was een prachtige ervaring.”

9

“Dankzij de training voel ik mij minder gehaast. Ik heb ontdekt dat ik veel dingen automatisch deed die mij niks opleverden en alleen maar zorgden voor meer stress. Nu slaap ik beter en dat is fijn.”

10

“Groepstraining mindfulness gedaan in Utrecht. Nieuwe inzichten opgedaan. Ik voel me veel rustiger. Ik word minder snel boos en ben minder ongeduldig. Dank je wel.”

10

“Wat een mooie ervaring waren mijn gesprekken met Mariëtte. De uitleg en daarna het toepassen lukte me uiteindelijk heel aardig. Maar vooral dat er naar mij werd geluisterd en ik daarna d.m.v. Mindfullness mijn aandacht naar binnen kon krijgen en mijn gedachtes kon ordenen of uitzetten, vond ik fantastisch. Echt voor iedereen een must, die net als ik altijd maar druk is in 't hoofd.”

10

“Het e-book gaf mij een goed beeld van de training die ik in Den Haag heb gevolgd. De trainer was nuchter en luisterde goed naar de mensen in de groep. Ik heb veel geleerd en kan dit hopelijk nog lang blijven toepassen. Een opfriscursus is over een tijdje misschien wel handig. Hebben jullie ook vervolgtrainingen?”

10

“Waarom geweldig? Ik heb al jaren last van angst en paniekklachten. Ik heb al heel wat psychologen versleten en verschillende behandelingen gehad. Ik heb vaker aan mindfulness gedacht, maar dacht dat het te zweverig was voor mij. MindfulnessFabriek leek me een goede partij, want niet zweverig. Een paar weken na de training nu, en ik voel me nog steeds vrijer, bevrijd. De angst is er nog wel, minder, maar ik kan het nu aan. Paniek is weg. Dus: geweldig!”

10

“Ik vond de training fantastisch. Super veel aan gehad.”

10

“Van begin tot het eind wordt gewerkt met verschillende werkvormen. Dit maakt het volgen van de training en het toepassen van het geleerde in de praktijk afwisselend! Trainer let goed op sfeer in de groep en geeft iedereen zo veel mogelijk individuele aandacht. Zeker een aanrader voor iedereen!”

4

“Ik heb de intenties en bedoelingen van deze training aan de start besproken, maar ik heb in zeer lichte mate profijt gehad van deze begeleiding mbt Mindfulness. De psychologische begeleiding, het praten, was prettig, maar de begeleiding die ik zocht om weer dieper met mezelf in contact te komen door meditatie, heb ik niet in deze training ervaren. En dat was wel wat ik zocht. Ik vind het heel goed dat Mindfulness in de reguliere gezondheidszorg integreert, maar er is nog een lange weg te gaan om echt tot die essentie te komen en 'oost' en 'west' meer samen te brengen.”

10

“Blijft een vreemde naam Fabriek, alsof ik een machine ben. Past niet bij de mindfulness filosofie van mens zijn. Maar los daarvan een goede, praktische training. Met goede begeleiding van Suzanne!”

10

“Mijn ervaringen met de mindfulnessfabriek waren erg goed. Wat opviel aan de mindfulnesstrainer (René) is dat hij van begin tot eind de tijd nam om, met aandacht, naar jouw verhaal en ervaringen luisterde. Na inschrijving werd er een uitgebreide intake gedaan, in de les stond hij stil bij iedere deelnemer en ook de nazorg heeft hij uitstekend gedaan. Je krijgt het gevoel dat hij niet zomaar zegt: "je kan me altijd bellen, mocht je nog vragen hebben".”

10

“De bijeenkomsten werden gegeven door een ervaren, lieve, betrokken docent. Zij zorgde voor een veilige sfeer in de groep waarbij iedereen zichzelf kon zijn. Heel prettig. Vooral dat niets hoeft en dat je de omstandigheden het beste kunt accepteren, geeft rust. Het is goed zo.”

9

“De mindfulness training van Ilse van Dijk heb ik gevolgd. Wat fijn om deze training gevolgd te hebben. Ilse is een fijn persoon, ze legt rustig uit, weet je altijd weer te herinneren aan de mindfulness handgrepen. Ze weet de juiste vragen te stellen en oordeelt niet. De cursus is zeker een meerwaarde, een verrijking en op sommige vlakken een eye opener. Je hebt de vaste momenten dat je samenkomt en je ervaringen kan delen, daar kan een online training niet tegenop. De locatie voelde ook goed aan.”

9

“Goede begeleiding en een duidelijk boek met goede huiswerk opdrachten.”

10

“De Mindfulnessfabriek heeft me weer met beide benen op de grond gezet en me bewust gemaakt dat ik tijd voor mezelf moet nemen. Dat had ik even nodig. Mindfulness blijkt me hierbij enorm te helpen.”

7

“Dank voor de inzichten !”

10

“Door deze training ben ik bewuster met de dagelijkse dingen bezig en heb ik geleerd hoe om te gaan met stressmomenten. Wel is het nodig om naast de trainingsavond ook thuis iedere dag ermee aan de slag te gaan. Met alleen de trainingsavonden redt je het niet om je patroon aan te passen. Wanneer ik vergat om te oefenen, viel ik al snel terug in het automatische patroon. Bij mij hielp het vooral om voor het slapen gaan een oefening te doen. Hierdoor sliep ik een stuk rustiger en vaster.”

9

“De ACT training heeft mij veel nieuwe inzichten en handvatten gegeven. Ilonka gaf de training op een fijne ontspannen manier. Het is de investering zeker waard!”

8

“Betrouwbaar. Men hield zich aan afspraken. Zeer goede trainer. Ervaren en deskundig. Ze wist een veilige sfeer neer te zetten in de groep. Mindfulness heb ik leren kennen als iets dat goed toepasbaar is in mijn eigen leven. Met een beetje discipline maak je je leven iets lichter, doordat je vriendelijker, milder bent voor jezelf. Mijn doel was om te leren minder te piekeren. Hier heb ik duidelijk handvatten voor gekregen. Ik denk dat het nodig is om regelmatig een dag of een vervolgcursus te volgen, zodat het geleerde niet te ver wegzakt.”

10

“De cursus is me goed bevallen en zal een blijvende impact hebben”

10

“Het mindfulness programma wat ik volgde bij Renee Piket heeft me veel gebracht. Renee creëerde een open en ontspannen sfeer in de groep. Daarbij wist ze ongrijpbare dingen op een heldere en nuchtere manier uit te leggen. Ik heb ontzettend veel geleerd. Ik weet nu beter hoe ik met stressgerelateerde klachten om kan gaan en daardoor hoe ik meer rust kan ervaren in hoofd en lichaam. Alles wat ik geleerd heb tijdens deze cursus zie ik als een waardevolle nieuwe vaardigheid die ik mee zal dragen. Dat geeft me veel vertrouwen in de toekomst. Ik gun het iedereen.”

9

“De mindfullness heeft mij geleerd bewust te worden van je gedachtes, emoties en lichamelijke reacties. Er is veel theorie aan gekoppeld waarbij je vaak een ''oja-moment'' kreeg. Mediteren maak je heel erg je eigen, omdat de training je goed leert om het persoonlijk naar jezelf toe te trekken, geen algemene tekst. Je deelt ook de ervaringen die je hebt opgedaan met de groep die enorm helpen in de uitvoering maar het geeft ook een stukje gevoel dat je niet de enige bent die het 'zo en zo' heeft gedaan. De joga liet mij zien hoe je je grenzen kunt aanvoelen en hoe je deze kunt bewaken. Voor mijzelf een erg fijne toevoeging in mijn dagelijkse werk. En over het algemeen ben ik met veel plezier naar de trainingen gegaan. Bij binnenkomst een warm drankje, een beetje bijpraten en dan overschakelen naar de training. Tussendoor is er een pauze wat heel prettig is. De mooiste dag was de extra oefendag waarin wij vier uur lang in stilte Mindfullness toepasten. Ik wil niet teveel hierover verklappen, maar het geeft je een blik over hoe je de realiteit vanuit een ander perspectief kunt ervaren, zeg maar gerust bewonderen! Zeker een aanrader voor als je met veel gedachtes rondloopt, met veel (minder prettige) emoties kampt en je dit terugvoelt in je lichaam. Het is ook zeker leuk om te doen als je de bovenstaande ervaring wilt opdoen!”

8

“Het traject werd goed begeleidt, zeer betrokken en er wordt op persoonlijke zaken ingespeeld. natuurlijk moet je wel je huiswerk doen want daarin zit het echte veranderen. Lukt dat een keer niet, ook geen probleem dan wordt er een andere weg bewandeld. kortom, betrokken, flexibel, kundig, kwalitatief en ook nog leuk om te doen.”

10

“Ik heb de training gevolgd bij Jantien Salomons , een zeer prettige en warme coach met een praktische insteek. Ze kan goed luisteren en je op een andere manier laten kijken. Ik heb de training ervaren als een warm bad, niet zweverig, maar wel met een mooie filosofie en ik heb iedere week nieuwe inzichten gekregen. Omdat je vaak vast zit in een patroon is het fijn om door de training een andere kijk op jezelf, moeilijke omstandigheden en andere mensen te krijgen. De één op één benadering vond ik persoonlijk erg prettig omdat het fijn is dat de aandacht helemaal bij jou ligt en je kunt je toch makkelijker openstellen dan in een groep.”

8

“Van te voren had ik mij geen voorstelling gemaakt van wat de training mij zou brengen. Mijn wens was dat ik handreikingen zou krijgen waar ik in mijn dagelijks leven iets aan zou hebben; die mij helpen om beter naar mijzelf te luisteren. Ondanks dat ik de training intensief vond (het is geen ontspanningscursus!) heeft het me zeker gebracht wat ik zocht. Met dank aan de uitstekende trainer Diederick, die oefening en theorie goed combineerde.”

8

“Van te voren had ik mij geen voorstelling gemaakt van wat de training mij zou brengen. Mijn wens was dat ik handreikingen zou krijgen waar ik in mijn dagelijks leven iets aan zou hebben; die mij helpen om beter naar mijzelf te luisteren. Ondanks dat ik de training intensief vond (het is geen ontspanningscursus!) heeft het me zeker gebracht wat ik zocht. Met dank aan de uitstekende trainer Diederick, die oefening en theorie goed combineerde.”

9

“Ik vond het een zeer prettige training met een prettige trainer :-) Alles komt aan bod.”

10

“Door de cursus te volgen ben ik begonnen met tijd voor mezelf te nemen. Het blijft wel moeilijk maar na 8 lessen gaat bv mediteren toch beter. Ik ben rustiger geworden, hou meer rekening met anderen ook al heb ik hier zelf niet altijd erg in. Het voelt allemaal rustiger en in geval van onrust, paniek kan je altijd terugvallen op je adem. Een aanrader voor iedereen. Gewoon proberen.”

10

“fijne ervaring met Renee Piket als begeleider. Ze luistert echt naar de deelnemers en schroomt niet om door te vragen daar waar het nodig is maar tegelijkertijd laat ze het vinden van de juisre antwoorden aan jou over. Veel aan gehad en merk echt een verschil in het dagelijks leven.”

10

“De training heeft mij veel gebracht. In 8 weken merk ik dat ik probeer bewuster te leven, wat ik hard nodig had. De mooie gesprekken met medecursisten en vooral de fijne en ontspannen wijze van trainen door Renée maakte het tot een mooie belevenis. Het is de start geweest van een andere kijk op het leven. Bedankt voor deze mooie ervaring!”

9

“De 8-weekse curus heeft mij erg geholpen. In korte tijd merk ik meer rust, acceptatie en vertrouwen. Een investering die het dubbel en dwaars waard is!”

8

“Ik heb net de training van 8 weken afgerond het heeft mij meer inzicht in mijzelf gegeven de training werd door Marleen gegeven die onze groep heel goed heeft begeleid. Ook voor persoonlijke aandacht was er ruimte als dat nodig was. Wat ik meeneem als motto na de training aanvaard de dingen zoals ze op je pad komen!”

8

“De mindfulness groepstraining MBSR is een zeer fijne training. Er zit een goede opbouw in de lessen en het ondersteunende boek en oefeningen helpen je om meer te weten te komen over mindfulness en hoe je dit in je leven kan gaan toepassen.”

8

“It has been eye opening to me in a way that no matter what you are going trough in life, mindfulness will always be a good thing to practice. This experience gave me the opportunity to get into mindfulness and to understand the principles of meditation and why it can be so helpful with going through daily life. If it is practiced regularly, you can keep a much more calm mindset throughout the day, which can lead to benefits and less stress in the future. Thank you mindfulness Factory.”

10

“Bereidwillend bedrijf. Ilonka was altijd bereikbaar. Heel warm en betrokken.”

9

“Deze training ben ik gaan volgen omdat ik de afgelopen 2 jaar mezelf geen ruimte heb gegeven voor zelfzorg. Aanvankelijk skeptisch over mindfulness (pffff hype...), ben ik de laatste les uitgelopen met ruimte voor reflectie, nieuwe inzichten, minder emotionele uitbarstingen. Nu mediteer ik dagelijks als start van de dag. Dank aan José, voor haar rustige, vrolijke en kalme begeleiding waarin ze veel ruimte gaf aan inbreng van de groep. Top!”

8

“Diverse manieren geleerd hoe ik om kan gaan met stressvolle situaties. Voor mij een erg nuttig cursus. De cursus volgen in groepsverband sprak mij enorm aan omdat je zo met mede cursisten je ervaringen kunt delen.”

9

“Bij de eerste bijeenkomst was er voor mij al voelbaar resultaat, Resultaat dat in de volgende sessies werd uitgebreid en al enigszins is verankerd. Het resultaat voor mij ligt voornamelijk in het; niet of minder multitasken, minder (ver)oordelen en het besef dat gedachten geen feiten zijn. Continuïteit wordt voor mij nu de uitdaging welke ik graag aan ga omdat gebleken is dat er in 8 weken veel ten goede in veranderd. Ik wil Ilonka Terlouw hierbij nogmaals bedanken voor de bijzonder professionele maar ook zeker warme wijze waarop zij mij/ons op deze reis heeft begeleid. Het laatste sterretje is voor de helft gevuld omdat ik van mening ben dat er altijd wel iets te verbeteren is, ik heb echter geen verbeterpunten kunnen vinden maar ben dan ook niet ervaren in deze trainingen.”

10

“Ik heb de een op een cursus gevolgd. Mijn docent Henriette heeft ruim de tijd genomen om mij door het proces van bewustwording te begeleiden. Echt niets was haar teveel. De cursus heeft mij inzicht gegeven op mijn functioneren en veel rust gebracht. De ruimte waarin de cursus gegeven wordt, is aangenaam. Kortom een aanrader.”

10

“Mooie website, ik ben goed geïnformeerd over de training en wat het kostte. De training mindfulness was heel goed, ik heb veel geleerd. De trainer had oog voor iedereen en wist het heel nuchter uit te leggen. Ik voelde mij op m'n gemak. Wanneer begint er weer een mindfulness plus-training?”

8

“Na aanvankelijke scepsisme al snel uit de droom gehaald mede door de liefdevolle en geduldige leiding van José alsmede de inspirerende bijeenkomsten en feedback van de verschillende deelnemers.”

10

“De training had een prettige opbouw rondom thema’s, fijne groep en groepsgrootte en bovenal een fantastische trainer. Ik had dit niet willen missen. Mindfullness biedt me een uitgebreide set tools om te leven met een open instelling, zelfcompassie en het omgaan met moeilijke/stressvolle situatie.”

10

“It was to me aan eye opener hoe to deal with problemen in life”

10

“Ilse is een fijne, rustige docente die je op een hele toegankelijke manier kennis laat maken met mindfulness. Heel fijn om elke week samen te oefenen en als 'huiswerk' ook bewust tijd te nemen voor jezelf voor de verschillende oefeningen. Een cursus mindfulness is echt een aanrader om letterlijk af en toe stil te staan en adem te halen in een druk leven. Het zorgt voor meer rust en ontspanning.”

9

“De training gehad van Ad van Knippenberg. Een goede trainer die vragen stelt en jou zelf aan het stuur laat zitten van je eigen ontwikkeling binnen een prettige en veilige omgeving. Goede afwisseling van theorie en praktijk. Indien je meer wil leren over mindfulness en jezelf beter wil leren kennen door te voelen en naar binnen te gaan is dit een goede training. Je leert meer over jezelf en hoe je beter voor jezelf kunt zorgen. Indien je overweegt deze training te volgen, zal ik het zeker doen omdat het van meerwaarde is!”

10

“Leuke cursus, nooit bij stil gestaan dat dit meer rust kan geven. Diederik is een bijzonder aardige man,rustig en neemt de tijd.”

10

“Stap voor stap een trainingsprogramma die duidelijk uitlegt hoe je mindful in het leven kan staan. Door Ilonka begeleid heeft dit een goede stap voor mij gebracht om meer rust in mijn doen en laten te krijgen; ze nam er echt de tijd voor, en keek niet op de klok als het uur voorbij was.”

9

“Deze training heeft van mijn ambitie om meer mindfull te willen leven, een gewoonte gemaakt waar ik na 8 weken al de vruchten van waarneem. Door de groeps aanpak en de informele sfeer waarin je je opdrachten bespreekt heb ik veel inzicht gekregen in mijn eigen voortgang en valkuilen.”

8

“Fijne groep, prettige rustige trainster, fijne locatie, overzichtelijk en duidelijk boek met oefeningen.”

9

“Ik kan niet spreken over ‘de mindfulnessfabriek’ als geheel, maar wel over Ilse van Dijk als trainer. Goede trainer, goede cursus. Ik ben me meer bewust van mijn automatismes, en van wat dat met me doet. Ik ervaar nu al (na 8 weken) dat oefenen in aandacht geven aan dat ‘wat er is in het hier en nu’ helpt om dit steeds beter te kunnen. Het helpt ook om te beseffen dat ik bij het oefenen nergens naar hoef te streven. Ik hoop hiermee door te gaan en zo meer te beleven van wat er valt te beleven, of dat nou prettig is of minder prettig, in plaats van er omheen te lopen.”

10

“Great course. Don't expect miracles though, and that's the point. It's about being able to better handle your thoughts (by just noticing them, without any action) and therefore enjoy life more often and gain small successes.”

9

“De 8 weekse training (en stiltedag) door Ilse heb ik als heel prettig ervaren. Over het geheel heb ik van deze cursus vooral ervaren en meegekregen dat "wat er ook is, het is okay" en ontdekt dat ik altijd weer de rust kan vinden door terug te keren bij mijn eigen ademhaling en lichaam. Fijn om het in een groep te doen. Om ook echt ieder dag thuis te oefenen is mij niet altijd gelukt (vaak wel) maar ook dat was okay. Ilse ervaren als een heel prettige trainer.”

8

“I enjoyed the 8 week course. The group wasn't too small or too big and the host was very gentle. It was an overall great experience”

9

“I had a very nice experience with De MindfulnessFabriek. The mindfulness training was very effective for me. The eight weeks went by really fast, but I went home with some tips and tricks I can use in my every day life. You practice a lot during the training and get homework assignments which can help you be more mindful throughout the day. It really is a way of life, and as long as you keep practicing and you are open to it - it will help you!”

10

“Leuke interactieve cursus. Je leert snel de basis Mindfulness die je makkelijk in je dagelijkse leven kunt toevoegen voor meer rust, balans en geluk :)”

9

“Een leerzame cursus met praktische tips en oefeningen die je gelijk kunt toepassen in je dagelijkse leven. Niets zweverigs aan! Er is tijdens de bijeenkomsten veel aandacht voor het oefenen met de stof en het delen van je ervaringen. Ondanks dat ieder zo zijn eigen bagage heeft en de redenen om mee te doen erg uiteen lopen, is er zeker ruimte om je persoonlijke verhaal te delen. De coach luistert goed en oordeelt niet. Een erg fijne groep, deelnemers met een open houding. Ik vond twee maanden wel voldoende. Wellicht in een vervolgcursus meer diepgang, maar voor nu gaf het genoeg handvaten om beter om te gaan met stress, negatieve gedachtes en andere hobbels in je leven.”

10

“Duidelijkheid in de uitleg wat mindfulness kan toevoegen aan jou als persoon. Goede training in het begrijpen en oefenen van materie.”

8

“Hoewel ik aan het begin van mijn cursus Mindfulness wat huiverig was, was dat binnen een half uur van de eerste training verdwenen. De Mindfulnessfabriek is de juiste plek om op een nuchtere manier kennis te maken met het begrip Mindfulness en geeft je goede tips/trucs om dit in het dagelijks leven toe te passen. Ik heb er echt veel aan gehad!”

10

“Ik heb de 8 weekse mindfulness cursus bij de mindfulness fabriek gevolgd en heb deze cursus als erg prettig ervaren! Het was anders dan verwacht, maar niet minder fijn. Bij de zoektocht naar een goede cursus aanbieder is het erg zoeken en had ik in het begin mijn twijfels ivm de grotere organisatie. Hier merk je totaal niks van en heb juist het gevoel gehad dat de trainer goed wist waarover hij praten en deskundig was. De lessen vlogen voorbij en hebben mij veel bewuster gemaakt en me veel zachter/aardiger voor mezelf. Dank hiervoor.”

10

“Prettige trainer, vertrouwelijke sfeer, ruimte voor luchtige gesprekken, goede locatie.”

10

“Ik vond de 8 weekse mindfulness cursus een hele waardevolle investering voor mezelf. Twijfelde aanvankelijk over een groepstraining, maar dat vond ik juist van toegevoegde waarde. De trainer (Joris) was rustig, vriendelijk en ook luchtig waardoor het niet te zweverig werd en er oom gelachen kon worden. Er was sprake van respect en rust, heel fijn!”

9

“De afgelopen anderhalf jaar dmv zelfonderzoek steeds bewuster geworden van het feit dat ik redelijk sensitief van aard ben en mijn gevoelsleven een behoorlijke dynamiek kent (wat vooral op werk vaak terug komt en erg hinderlijk is). Het ervaren van spanning/verkramping, prestatiedruk en een mate van faalangst lagen vaak ten grondslag aan het vast komen te zitten in automatische reactiepatronen op specifieke situaties. Hier uitbreken lukte mij niet. Daarnaast had ik ook veel moeite met afschakelen waardoor stress zich snel opbouwde en ik weinig constructieve uitlaatkleppen had. Begin september begonnen met de cursus MBSR bij De mindfulnessfabriek in Eindhoven (trainer Ad van Knippenberg). De cursus heeft me ontzettend veel gebracht. Door op een heel laagdrempelige manier dagelijks te oefenen met het richten van aandacht is er veel meer rust en ruimte binnenin ontstaan, en wat meer afstand tussen mezelf en gedachten/emotie. De identificatie hiermee is merkbaar minder geworden. Toen ik dit na 2 weken begon te ervaren kon ik bijna niet geloven dat deze ervaring van innerlijke rust te linken was aan die paar simpele aandachtsoefeningetjes door de dag heen. Ik heb Ad ervaren als een uiterst beheerste, kundige man binnen zijn vakgebied. Met aandacht voor ieder individu binnen de groep wist hij de lessen aan te sluiten op onze ervaringen. Heb je last van stressgerelateerde klachten dan zou ik deze relatief korte, laagdrempelige en down to earth training zeker aanraden. Ik heb er heel erg veel aan gehad.”

10

“Principieel deel ik nooit mijn ervaringen in de vorm van een review, maar in dit geval maak ik een uitzondering. En JA het is een grote stap, en JA je weet niet precies wat en wie je aantreft, en JA, voordat je de drempel overgaat voel je je toch min of meer een ‘hulpbehoevende’ …. Ik kan alleen maar over mijzelf praten, over wat ik heb ervaren bij mijn begeleider Ad van Knippenberg, maar neem maar van mij aan dat deze onzekerheid/ twijfel tot aan de drempel blijft! Ik geef toe dat ik het getroffen had met een ontzettend fijne en gemotiveerde groep van personen waarvan ik veel geleerd heb (dank jullie allen!) maar zie ook in hoe belangrijk onze begeleiding is geweest; iemand die ook uit eigen ervaring onderwerpen gedeeld heeft met ons, ons gerust heeft gesteld en waarbij geen vraag/ opmerking ‘vreemd’ was. Mindfulness…. het was zo vaag voor mij… Op internet slaan ze je om de oren met oefeningen, boeken en trainingen. Moet dit het nu echt zijn? Is het niet te ‘zweverig’? En veel belangrijker nog: wat levert het mij op? Een ieder van ons kwam binnen met zijn eigen leven, verleden en onzekerheden, maar we hadden allen één ding gemeen: een bepaalde ‘onrust’ van binnen. Na de laatste training gingen wij over die zelfde drempel weer naar buiten, een ieder nog steeds met zijn eigen verleden en onzekerheden, maar we hadden allen één ding gemeen: we hebben geleerd ermee om te gaan, het is het méér dan waard geweest! Mariette, Eindhoven”

8

“Leerzaam en professionele trainingen bij de mindfullnes fabriek. Raad andere mensen aan hier naartoe te gaan.”

10

“deze ervaring had ik niet willen missen. Ad is een betrokken professionele trainer.”

10

“De fijne sfeer, de rust en het openlijk kunnen delen van je gevoelens maakt het een verademing. Dit ook vooral dankzij onze coach ad vd knippenberg”

10

“De sessies met Henriëtte waren verhelderend en leerzaam. Haar geduld en duidelijke uitleg hebben mij geholpen om mezelf beter te leren kennen en accepteren. Ik kan het iedereen aanraden.”

9

“Ik ben zeer tevreden over de individuele mIndfulnesstraining die ik bij Henriëtte Rutten van de MindfulnessFabriek heb gevolgd. Kan ik iedereen aanraden, heel veel aan gehad! Henriëtte is daarbij niet alleen een kundige maar ook fijne trainer.”

8

“Op een oordeelloze wijze met aandacht naar jezelf leren kijken en je omgeving is een mooie versterking van de veranderingen die ik graag wil aanbrengen in mijn leven.”

8

“it was a useful, personal, experience. I chose one-on-one, as I wanted to keep my schedule flexible. I was happy Mindfulness Fabriek was able to offer this option.”

9

“Ilonka showed great knowledge and the ability to really listen and understand the thought process and relate to this. She is pleasant to listen to when providing guided meditation and provided extra tools to practice with. She is a pleasant and warm person and I really enjoyed following the course with her.”

10

“Voorafgaand aan de training was de informatie vanuit de organisatie duidelijk en goed gecommuniceerd. De training zelf zat goed in elkaar en de oefeningen waren thuis goed te doen door middel van het boek en de begeleide oefeningen. Trainster Sarah was erg professioneel en had aandacht voor alle cursisten. Ik vond de trainingen van haar erg fijn omdat ze zo rustig is en de tijd neemt voor iedereen. Buiten de trainingen was ze ook goed bereikbaar. Daarnaast heeft ze ons ook kennis laten maken met oefeningen/meditaties die niet in het lesmateriaal zaten zodat we thuis nog meer onze eigen draai er aan kunnen gaan geven. Haar aanvullende opdracht met een brief schrijven naar jezelf vond ik ook bijzonder mooi.”

7

“Ik heb de individuele training gevolgd bij Die Pijnenburg. Een prettig mens, met een nuchtere kijk op mensen en de wereld. Ik voelde me vanaf het eerste kennismakingsgesprek prima op mijn gemak bij haar. Ik ben iemand die moeilijk uit mijn hoofd weg komt. Tijdens deze training heb ik geleerd dat ik niet in deze gedachten hoef te blijven hangen. Je kunt er als het ware naast gaan staan. Ze gaan niet weg, ze blijven, maar je kunt leren ze minder aandacht te geven. Ik heb geleerd om regelmatig bewust tijd vrij te maken, om de aandacht alleen op mijzelf te richten. Dit geeft me een gevoel van rust en ruimte. Ik zet al het andere op afstand en het is zoals het is. Met mildheid kijken naar anderen, mijzelf en wegkomen uit het oordelen. Het moeilijkste vond ik en vind ik nog steeds om de discipline op te brengen om elke dag te mediteren. Sommige oefeningen vind ik gewoon moeilijk. Maar dat ik nu überhaupt kán mediteren had ik van te voren niet durven voorspellen.”

10

“Ik vond de training heel zinvol. Goede docent die niet oordeelde maar mensen zelf liet denken. Kon goed luisteren. In de groep zaten over het algemeen fijne mensen waar het prima mee "werken" was deze week. Ik ben me nu meer bewust van zaken. Ben zeer benieuwd wat dit in de (nabije) toekomst gaat opleveren.”

9

“Vanwege stressklachten ben ik bij Stresswise terecht gekomen. Ik kon zonder lange wachttijd terecht en werd goed gehoord. Ik koos voor prive sessies samen met mijn partner. Deze sessies bestonden enerzijds uit het delen van ervaringen van voorgaande week/weken en het praten over de dingen waar wij tegenaan liepen, onze eigen dilemma's dan wel onze gezamenlijke obstakels. We kregen een fijn luisterend oor en ook af en toe goed een spiegel voorgehouden, waardoor we onszelf, maar ook de ander iets beter zijn gaan begrijpen. Hiernaast kregen we nog uitleg over wat Mindfulness is en deden we verscheidene oefeningen. Deze kregen we ook mee naar huis om dit in ons dagelijkse drukke leven te gaan integreren. Dit ging niet altijd zonder slag of stoot, maar dat was juist ook goed om onszelf wat beter te leren kennen. Al met al was het een intensieve cursus, maar zeker de moeite waard en het is een cursus waar we zeker wat aan hebben gehad en die ons nu helpt een weg te vinden in ons drukke leventje.”

10

“Combinatie van deskundig en plezierig”

9

“Ik ben blij dat ik de training heb gedaan. Jacqueline luistert goed en geeft je weer dingen mee waar je wat mee kan. Dat je na een paar weken onbewust al bepaalde aspecten van mindfulness mee neemt in het dagelijks leven vind ik bijzonder. Ik zou het iedereen aanraden.”

8

“Voor het eerst kennisgemaakt met Mindfulness. Wel al eerder met Yoga oefeningen maar bijvoorbeeld niet met meditatie. Renee heeft me veel tools meegegeven hoe ik bewuster wordt in mijn leven. Dit vond ik heel fijn. De werkboek vond ik zeker prettig om mee te werken, zeker te kort voor in die 5 dagen. Door de Mindfulness training ben ik beter in staat om situaties te accepteren zoals ze zijn. Als ik een keer slecht geslapen heb of ik voel me een keer niet zo goed, dan maak ik me daar minder druk om. Met het geleerde tijdens de training kan ik wat meer bij mezelf blijven in het contact met anderen, waardoor ik minder snel leeg loop. Door de meditatie-oefeningen te blijven doen, krijg ik meer rust in mijn hoofd en lukt het beter om de dingen van een afstand te bekijken. Zeker met de komst van een nieuwe baan ben ik ervan overtuigd dat mijn rugzakje niet te zwaar wordt (zie het als metafoor; de verschillende gedachtes) en ik het zo inpak wat er wel of niet toe doet. Deze training heeft meer impact op me gehad dan ik ooit had kunnen denken.”

8

“De verschillende sessies die ik met Claudia heb gehad waren ontzettend fijn. Mindfulness heeft voor mij voor meer rust in mijn dagelijkse leven gezorgd. Tevens heeft het ervoor gezorgd dat ik nog bewuster met mijn keuzes omga dan voorheen. De openheid en het geduld van Claudia was erg fijn. Hierdoor voelde ik mij fijn bij haar en kon ik alles bij haar kwijt. Je kon ook geen fouten maken, alles was goed zolang jij je er goed bij voelde. Al met al waren het ontzettend fijne sessies en heb ik mij goed kunnen ontwikkelen!”

9

“De training geeft nieuwe inzichten en handvatten om ervoor te zorgen dat je jezelf meer bewust bent van jezelf. Ontzettend leerzaam!”

10

“Ik kijk erg tevreden terug op de mindfullnesstraining. Ik heb er geleerd om meer rust voor mezelf te krijgen en om soms de boel maar even te laten voor wat het is. Renee is een uitstekende trainer. Ze is professioneel, weet waar ze het over heeft en straalt rust uit. De training was 5 dagen aaneengesloten, iedere ochtend van 8.30 tot 13.00 uur.”

9

“De uitgebreide kennis en ervaring die Claudia heeft over mindfulness weet ze met veel passie over te brengen. Ook het geduld en openheid waarmee ze iedereen benaderd gaf mij een heel geruststellend en vertrouwd gevoel. Ik voelde me vrijwel meteen op de plek en heb veel op het gebied van zelfontwikkeling kunnen doen in korte tijd.”

8

“I followed the 5 day course Mindfulness. Good coach / trainer and good training material.”

10

“De workshop heeft een goede opbouw welke goed ondersteund wordt door het boek. Renee is een heel prettige trainer. Ze weet elke oefening en elke deelnemer alle aandacht te geven waarbij ze geen uitloop creëert. Een hele mooie en knappe balans. Ze geeft iedereen de ruimte zichzelf te zijn en veilig te voelen in de groep.”

9

“De training werd gegeven in een prettige ruimte. Door een ervaren goede trainster. Ook de groep waren warme personen waar een fijn contact mee was. Veel te snel waren de acht weken om!!!!”

8

“Het was een hele intressante cursus en het heeft mij geholpen in het meer bewustzijn in het moment. Het delen van elkaars ervaringen in de groep vond ik ook fijn en het was ook vaak herkenbaar wat anderen ervaarden. De coach (Lotte) was erg goed en behulpzaam en kan haar zeker aanbevelen.”

8

“Intensieve week achter de rug met de zomertraining waarin we de beginselen van mindfulness geleerd hebben. De zomertraining was goed verzorgd en een fijne sfeer.”

9

“Van te voren twijfelde ik om te mee te doen met de mindfulness zomertraining (ivm burn-out klachten), maar wat ben ik blij dat ik gegaan ben! Ontzettend fijne docente met heel veel ervaring, die goed naar ieders behoefte keek. Er was veel ruimte om je eigen behoefte te kunnen volgen (binnen het programma). De lessen zelf waren afwisselend met verschillende handreikingen om mindfulness te kunnen beoefenen. Nabesprekingen van de verschillende meditaties/oefeningen waren zeer waardevol en voelde nergens geforceerd.”

“”

Contact
Contact opnemen
Hoe kunnen we je helpen?

Neem voor vragen en opmerkingen contact op met onze ServiceDesk. Bijvoorbeeld voor:

  • Informatie of advies over een training
  • Onze tarieven
  • Vergoeding werkgever
  • Vergoeding zorgverzekering
  • Vergoeding eigen fonds
  • 088 20 32 600

Steeds meer werkgevers vergoeden de mindfulnesstraining, vraag nu een werkgeversofferte aan.