Lees verder

Hoe kan ik mindfulness toepassen in mijn leven?

Mindfulness kun je toepassen op elk moment, waar je ook bent, met wie je ook bent. Je kunt mindfulness dus uitstekend integreren in je leven.

Wanneer je kennismaakt met mindfulness, kom je al gauw oefeningen tegen. Deze oefeningen helpen je om mindfulness uiteindelijk te kunnen integreren je leven.

Mindful leven is niet dat je je leven drastisch moet veranderen. Het is meer het bewust aanwezig zijn bij wat je doet. Hierbij hoort alles wat ieder mens meemaakt, alle gevoelens. Mindful boos zijn, verdrietig zijn, moe zijn, piekeren, angstig zijn, ziek zijn, pijn voelen, etc. Vaak lopen we weg bij deze negatieve ervaringen. Mindfulness nodigt je uit dit te voelen en te ervaren.

Mindfulness is in feite een methodiek of vaardigheid die je helpt met acceptatie. Het helpt je om jezelf te accepteren zoals je bent. Wat er nú gebeurt, daar kun je niks aan veranderen.

Mindful zijn is aandachtig zijn, zonder direct te denken in goed of fout. Om de toeschouwer te zijn die ziet wat er in jezelf gebeurt. Dan maakt het niet uit of je rustig op bed ligt met je ogen gesloten, of middenin een lastig gesprek zit met je baas. Beide is oké, het is zoals het is.

Gerelateerde berichten

Doe mee met een training en ga van stress en onrust naar ontspanning en acceptatie. Bekijk de agenda.