Lees verder

Dankbaarheid maakt een mens gelukkiger. Het stelt je in staat om het leven te beleven vanuit het perspectief van overvloed. Door te leven vanuit oprechte dankbaarheid, maak je ruimte voor jezelf om keuzes te maken die aansluiten op het gevoel wat je uitdraagt naar de wereld. Het perspectief naar jezelf en de wereld fungeert hierdoor als een essentiële gids die de verschillende manieren van hoe jij dit moment kan aanpakken laat zien.

Echter, de kunst van het leven in dankbaarheid ligt niet in de gedachte over hoe belangrijk het is maar in het beoefenen ervan. Om er dagelijkse oefening van te maken. Op deze manier nodig je het gevoel van dankbaarheid uit in je leven en laat je het een rol spelen in de keuzes die je maakt. Het is erg simpel en daarom juist zo effectief.

Een vraag die misschien in je opkomt: Hoe kan je het beste dankbaarheid leven? Simpel gezegd, die is er niet en dat is maar goed ook. Het draait namelijk niet om hoe je het doet maar met welke intentie je het doet. Het ervaren van dankbaarheid is geen handeling maar een perspectief.

Wat ik wel kan doen is je een methode geven die je kan gebruiken om te oefenen. Het is mentale gereedschap die ik jaren lang gebruik om het perspectief van dankbaarheid te integreren in mijn leven. Het heeft mijn leven gevormd op manieren die ik niet voor mogelijk had gezien. Het verloopt in drie stappen die ik dagelijks doorloop, namelijk:

1. Uiten waar ik dankbaar voor ben
2. Een intentie uitspreken die voortkomt uit het perspectief van dankbaarheid/overvloed
3. Alle facetten waar ik dankbaar voor ben bedanken

Hoe jij dit invult is volledig aan jou. Het belangrijkste aspect van deze oefening is dat je het voelt. Veel plezier en deel je ervaringen in de comments.

Gerelateerde berichten