Lees verder

3 Mindfulness Apps die je het beste kan downloaden.

Er zijn verschillende app’s op de markt die de gezondheid kunnen bevorderen (kijk hier voor de beste van 2016). De apps houden in de gaten hoe je slaapt, hoe je hartslag is of hoeveel kilometer je hebt gelopen.
Maar als het gaat om mindfulness, welke apps moet je dan hebben?

Hier de 3 apps die wij het meeste gebruiken en waar wij het meest mee in aanraking komen als we mensen begeleiden om van stress naar ontspanning te gaan.

1. De VGZ app.

Wil je beter omgaan met stress en zelfbewuster worden? Meer in het hier en nu leven? Dan kan deze app wat voor je zijn. Deze gratis app bevat oefeningen waarmee je kan ontspannen en mediteren.

Met de app VGZ Mindfulness coach bepaal je zelf wanneer je oefeningen wilt doen. U kunt ook selecteren op tijdsduur, doel en locatie. De app kiest een geschikte oefening voor dat moment. Mindfulness wanneer het je uitkomt! Kiest je voor het programma van vijf weken? Dan slaat de app de oefeningen automatisch op in de agenda van je telefoon of tablet.

2. De Buddhify app

Deze mooie app heeft weinig zweverige teksten en biedt rustige meditatie-audio voor ieder moment van de dag. Of je nu onderweg bent, pauze neemt of online bent, de meditatiesessies worden afgestemd op je locatie en het moment.

Naast de audiosessies heeft Buddhify ook een timer die je kan gebruiken voor mediteren zonder begeleiding, waarmee je zelf aan de slag kan. Gedurende de dag ontvang je allerlei tips om te kalmeren en zelfbewust te leven. Een leuke extra is het feit dat dat de app ook bijhoudt hoeveel tijd je mediteert en welke soorten meditatie je gebruikt.

3. De Headspace app

Headspace is een engelstalige app enbeschijft de app als een app waarmee je je geest kan trainen. Ze bieden ook allerlei gratis opties aan waar je van kan gebruik maken zonder daar iets voor te hoeven doen.
Naast goede krachtige meditaties, biedt Headspace ook leuke filmpjes aan over mindfulness.
Deze filmpjes gebruiken wij graag in workshops en aanvullend op trainingen.

Je kan er altijd op elk moment gebruik van maken op je telefoon, tablet of computer.

Een echte aanrader.

Naast deze apps zijn er nog veel meer apps op de markt, klik ze voor de beste apps van dit jaar!

Gerelateerde berichten

Doe mee met een training en ga van stress en onrust naar ontspanning en acceptatie. Bekijk de agenda.