Lees verder

Dat mindfulness werkt om met de negatieve effecten van stress af te rekenenen blijkt uit steeds meer onderzoek. Dit onderzoek toont namelijk aan dat mensen die mindfulness beoefenen rustiger, meer ontspannen en mentaal weerbaarder zijn dan mensen die geen mindfulness beoefenen. Mindfulness staat mensen toe om aandachtig in het hier en nu te zijn zonder zichzelf of anderen te beoordelen. Het zorgt ervoor dat mensen niet-effectieve gedachten of gevoelens leren herkennen om vervolgens zelf te kunnen bepalen hoe ze ermee omgaan. Op deze manier is het mogelijk dat iemand meer ‘in control komt’ en meer aandacht kan hebben voor het geen waar hij of zij goed in is in plaats van aandacht te hebben voor de dingen die minder gaan.

Vaak is het zo dat mensen die veel stress hebben gehad en burn-out zijn geraakt te lang op de automatisch piloot hebben geleefd. Deze mensen zijn doorgegaan zonder bewust te worden van hoe deze automatisch aangeleerde manier van leven slecht voor ze is. Mindfulness zorgt er voor dat mensen bewust worden van de gevolgen die deze automatische manier van leven met zich mee brengt zodat mensen zelf verantwoordelijkheid over het leven kunnen nemen.

Het managen van stress werkt alleen al enorm stressverlagend. Je leert om de momenten van stress te herkennen.
Door bewust te zijn hoe je reageert op stressvolle gebeurtenissen onstaat er namelijk ruimte om de stress heen. Juist deze ruimte staat je toe om te reageren op de stress op manieren die juist constructief voor je zijn. Mindfulness kan er uiteindelijk voor zorgen dat je van stress naar ontspanning gaat en dus meer gaat doen van waar je goed in bent!

Gerelateerde berichten

Bekijk de last minute deals en profiteer van hoge kortingen. Bekijk de agenda.